ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΟΛΟΣΩΜΗ ΛΕΥΚΗ ΛΙΝΗ ΦΟΡΜΑ- JUMPSUIT

ΟΛΟΣΩΜΗ ΛΕΥΚΗ ΛΙΝΗ ΦΟΡΜΑ-JUMPSUIT
Ειλικρινά, κάθε φορά που ανοίγω την ντουλάπα μου, δοκιμάζω 15 διαφορετικά ρούχα και δημιουργώ ένα χάος στον χώρο, αλλά σχεδόν πάντοτε καταλήγω να φορώ μία φόρμα. Είναι τόσο κομψή και βολική! Για να είμαι ειλικρινής, αυτό το έργο είναι ένα από τα πιο απαιτητικά, διότι αυτό το στυλ έχει γραμμή ρεντιγκότα στο μπούστο(princess seam), και επομένως πιο περίπλοκη από ό, τι σχεδόν όλα όσα έχουμε κάνει πριν. Μπορεί να έχει πολλά βήματα, αλλά θα το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!
Τι χρειάζεστε
Αόρατο φερμουάρ
Ύφασμα
Μαρκαδόρο Υφάσματος
Σαπουνάκια
Ψαλίδι
Καρφίτσες
Μεζούρα
Χάρακας
Χαρτί σχεδιασμού πατρόν
Ελαστική κλωστή
Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να αντιγράψετε το πατρόν από μία μπλούζα σας και ένα παντελόνι σας για να δημιουργήσετε μια βάση. Αντιγράψτε το εμπρός και πίσω.
Όταν ολοκληρώσετε την αντιγραφή, θα πρέπει να έχετε ένα ζεύγος των εμπρός και πίσω κομματιών για το μπούστο και το παντελόνι. Αυτά θα τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα τροποποιημένο πατρόν με γραμμή ρεντιγκότα.





Ξεκινήστε προσθέτοντας δύο πένσες στο μπούστο όπως φαίνεται παραπάνω. Κατ 'αρχάς, τραβήξτε μια ευθεία γραμμή κάτω από το σημείο του λαιμού-ώμου ως την γραμμή της μέσης. Εν συνεχεία, μετρήστε από το δικό σας σημείο λαιμού-ώμου μέχρι την θηλή του στήθους σας και σημειώστε το στο πατρόν. Σχεδιάστε μια οριζόντια γραμμή από το σημείο αυτό στην πλαϊνή ραφή και σχεδιάστε μία πένσα 1 cm. Σχεδιάστε άλλη μία πένσα στην γραμμή της μέσης σας, αυτή τη φορά με πλάτος 2,5 cm.
Ακολούθως, θα σχεδιάσουμε την καμπύλη ραφή ρεντιγκότα. Ξεκινώντας από τη μέση της μασχάλης, σχεδιάστε μια καμπύλη που περνάει από το σημείο της θηλής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καμπυλόγραμμο για αυτό το βήμα ή να την σχεδιάσετε με το χέρι. Στη συνέχεια, κόψτε τις πένσες μέσης μέχρι το σημείο της θηλής και διπλώστε την πένσα 1 cm στην πλευρική ραφή.
Επόμενο βήμα να, αφαιρέσετε το πάνω μέρος του μπούστου από το πατρόν για να δημιουργήσετε το ντεκολτέ. Κόψτε κατά μήκος της καμπύλης της ραφής ρεντιγκότα, και θα καταλήξετε με δύο ξεχωριστά κομμάτια για το μπροστινό μπούστο. Μπροστά (1) για το κεντρικό κομμάτι και μπροστά (2) για το πλευρικό κομμάτι. Να θυμάστε ότι το μπούστο αποτελείται από ένα κεντρικό κομμάτι και δύο πλαϊνά που πρέπει το ένα να είναι καθρέφτης του άλλου κομματιού.
Αφαιρέστε το πάνω μέρος του μπούστο από το πίσω πατρόν. Κόβουμε τα 20 εκατοστά από την λαιμόκοψη στην πλάτη σε μια κοίλη καμπύλη προς την κεντρική ραφή.
Επειδή στο πίσω μέρος θα έχουμε μερικώς σφηκοφωλιά, το Πίσω (1), θα πρέπει να επεκταθεί για να επιτρέψει τη συρρίκνωση. Θα ξεκινήσουμε κόβοντας το πίσω μέρος στη μέση. (Αναφέρεται στο αριστερό διάγραμμα ως ροζ γραμμή) Για το Πίσω (1), θα επεκτείνουμε αυτό το κομμάτι στην κεντρική πλευρά της ραφής. Πολλαπλασιάστε το πλάτος του τμήματος Πίσω (1) κατά 1,5, και αυτό είναι το νέο πλάτος ολόκληρου του κομματιού αυτού.
Αυτό δείχνει τον αρχικό πίσω πίνακα (αριστερά) και τα προσαρμοσμένα κομμάτια πλάτης (δεξιά). PIN IT
Αντιγράψτε τα κομμάτια του πατρόν στο ύφασμα. Θα πρέπει να έχετε δύο ξεχωριστά, αντικατοπτρισμένα κομμάτια για όλα τα τεμάχια του πατρόν εκτός από το εμπρός κεντρικό κομμάτι.
Δημιουργήστε σφηκοφωλιά στο κομμάτι πίσω (1) πρώτα (δείτε πως δημιουργούμε σφηκοφωλιά εδώ).
Καρφιτσώστε και ράψτε το πίσω κομμάτι 1 με την σφηκοφωλιά στο πίσω κομμάτι 2.
Ράψτε όλα τα εμπρός κομμάτια και το κάνετε μερικές εγκοπές στα περιθώρια ραφής των καμπύλων γραμμών ρεντιγκότα. Στη συνέχεια, ράψτε το εμπρός και πίσω μπούστο μαζί στις πλαϊνές ραφές.
Αντιγράψτε το πατρόν του παντελονιού σας στο ύφασμα, και κόψτε.
Ράψτε τις πένσες στη μέση στο παντελόνι πρώτα, αν έχετε κάποιες. Συμβουλή: Πάντα να σταματάτε το ράψιμο 1cm από την κορυφή της πένσας, για μια ομαλότερο φινίρισμα στην εμπρός πλευρά.
Καρφιτσώστε το εμπρός και πίσω μέρος από κάθε μπατζάκι και ράψτε πρώτα την εσωτερική ραφή και τις πλαϊνές. Μετά, βάλτε το ένα μπατζάκι μέσα στο άλλο με τις καλές πλευρές μαζί. Ταιριάξτε τα μπατζάκια στον καβάλο, καρφιτσώστε και ράψτε. Θυμηθείτε να μην ράψετε πλήρως το πίσω μέρος του καβάλου ώστε να εισάγετε το αόρατο φερμουάρ που πρόκειται να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος.
Επισυνάψετε το μπούστο στο παντελόνι κατά μήκος της ραφής της μέσης.
Τοποθετήστε το αόρατο φερμουάρ στο άνοιγμα της πίσω ραφής. (Λεπτομέρειες βήμα-βήμα για το ράψιμο του αόρατου φερμουάρ εδώ).
Μπορείτε τώρα να αρχίσετε το φινίρισμα σε όλες τις ακατέργαστες άκρες στην ολόσωμη φόρμα σας. Έκανα ένα διπλό στρίφωμα για την επάνω άκρη του μπούστου. Όταν στριφώσετε το πίσω μέρος, που υπάρχει η σφηκοφωλιά να είστε προσεκτικοί να μην τεντώσει πάρα πολύ ή μην μαζέψει υπερβολικά ώστε να καταλήξετε με μια συρρικνωμένη πλάτη.16
Στριφώστε τα μπατζάκια του παντελονιού επίσης.
Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αραχνούλα για αυτό το μέρος για να έχετε ένα καθαρό φινίρισμα.
Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε τις ράντες για την ολόσωμη φόρμα σας. Είναι καλύτερο να την φορέσετε
και να μετρήσετε τους ώμους σας από εμπρός προς τα πίσω για να προσδιορίσετε το κατάλληλο μήκος για εσάς.
Ράψτε τις ράντες στην ολόσωμη φόρμα σας, και τελειώσατε!
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER