ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Κυριακή

ΡΑΦΗ ΡΕΝΤΙΓΚΟΤΑ - ΠΕΝΣΕΣ

  PRINCESS SEAM TUTORIAL
 Η ραφή ρεντινγκότα είναι μια αλλαγή θέσης των πενσών, που επιτρέπει τη δημιουργία ενός εφαρμοστού ενδύματος μέσω των κυρτών ραφών.
Αρχίζουν από την μέση και συνεχίζουν προς το πιο προεξέχον πάνω μέρος του σώματος. Παραδείγματος χάριν, σε ένα εμπρός κορσάζ κατευθύνονται πέρα ή κοντά στο σημείο του στήθους, ενώ στο πίσω κορσάζ κατευθύνονται πέρα ή κοντά στην ωμοπλάτη.
 ΡΑΦΗ ΡΕΝΤΙΓΚΟΤΑ ΠΕΝΣΕΣ
Στις φούστες οι ραφές αυτές αρχίζουν από την μέση και κατευθύνονται προς την κοιλιά και καταλήγουν στους γλουτούς. Στα φορέματα είναι συνέχεια των πενσών του κορσάζ όπου κάποιες καταλήγουν στο στρίφωμα και άλλες στους γλουτούς. Τα ονόματα των ραφών ρεντινγκότα, (επειδή η ραφή αρχίζει πάντα από τη μέση) σηματοδοτούνται από το σημείο κατάληξης τους. 
Πιο διαδεδομένες όμως είναι οι δύο κλασικές μορφές των ραφών όπου η πρώτη καταλήγει στον ώμο και την ονομάζουμε ρεντινγκότα Ι και η δεύτερη καταλήγει στην μασχάλη και την ονομάζομαι ρεντινγκότα ΙΙ. 
Μια ραφή ρεντινγκότα μπορεί να τελειώσει σχεδόν οπουδήποτε στο λαιμό ή στην κεντρική γραμμή του εμπρός, περίπου το ύψος του στήθους, ανάλογα με το σχέδιο. Σήμερα θα δούμε τις κλασικές ραφές ρεντινγκότα Ι και ΙΙ.

 ΡΕΝΤΙΓΚΟΤΑ Νο Ι
ΡΕΝΤΙΝΓΚΟΤΑ Νο Ι 

 ΡΕΝΤΙΓΚΟΤΑ Νο ΙΙ
ΡΕΝΤΙΝΓΚΟΤΑ Νο ΙΙ 

Βέβαια, μπορούμε να έχουμε ραφές ρεντινγκότα Ι, συνδυάζοντας και λειαίνοντας την πένσα ώμου με την πένσα μέσης και ρεντινγκότα ΙΙ συνδυάζοντας και λειαίνοντας την πένσα μασχάλης με την πένσα μέσης. Μπορείτε να διαλέξετε όποια σας αρέσει ή όποια θεωρείτε ευκολότερη να γαζώσετε.
Το ράψιμο της κυρτής ραφής. 
Θα διαπιστώσετε εάν περάσετε το δάκτυλο σας πάνω στην καμπύλη ραφή, ότι το εξωτερικό κομμάτι δημιουργεί μια «κυρτή» καμπύλη και το εσωτερικό δημιουργεί μια «κοίλη» καμπύλη. Τοποθετήστε τις καλές πλευρές μαζί . Κάντε μερικές ψαλιδιές (όπως φαίνεται με τα μπλε σημαδάκια στα ανωτέρω σχέδια) και στα δύο κομμάτια ( εσωτερικό και εξωτερικό) ώστε να μην έχετε πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ραψίματος. Δίπλα στα μπλε σημαδάκια υπάρχει μία κυρτή κόκκινη γραμμή προς το εσωτερικό του κάθε κομματιού. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτό το σημείο κάνουμε ένα απλό γαζί. 
Χρησιμοποιούνται σε φορέματα, φούστες, μπλούζες, σακάκια και δίνουν ένα πολύ θηλυκό τόνο καθώς τονίζουν την σιλουέτα.
 ΦΩΤΟ Διαδίκτυο

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner