ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΓΟΥΝΙΝΗ ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΚΕΤΑ

 ΡΑΒΩ ΓΟΥΝΙΝΗ ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΚΕΤΑ
ΓΟΥΝΙΝΗ ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΚΕΤΑ
Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από συνθετικές γούνες που κυκλοφορούν στην αγορά. Αν και η τιμή για την αγορά τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, λόγω της οικονομικής κρίσης μπορεί να καθίσταται απαγορευτική.
Παράλληλα μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα υφασμάτων γούνες μονόχρωμες σε "vison", "ξυρισμένες" με πέλος, σε μεσαία τρίχα, αλλά & σε στυλ "φλοκάτη", καθώς επίσης & εντυπωσιακά σχέδια σε απομίμηση γούνας "λύκου", "κουνελιού", διάφορα μουτόν, γούνες με σχέδια διάφορα animal print σε πιο λεπτή ποιότητα, από περίπου 6 ευρώ το μέτρο.
Έτσι λοιπόν προτείνω να ράψουμε μόνες μας γούνινη ζακέτα, η οποία θα μας φανεί πολύ χρήσιμη, προσφέροντας μας θαλπωρή.
Για το συγκεκριμένο έργο θα χρειαστείτε περίπου 2 μέτρα γούνας φάρδους 1,5 μ. (όπερ σημαίνει ότι το κόστος σας θα ξεκινά από 12 ευρώ). Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε την γούνα με ύφασμα για να ράψετε αυτήν την ζακέτα αν δεν είστε fan της γούνας. Ότι και αν επιλέξετε, θα γίνει μία πολύ κομψή ζακέτα. Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Μπορείτε να σχεδιάσετε, να κόψετε και να ράψετε με οδηγό αυτό το εύκολο πατρόν την ζακέτα σας μέσα σε λίγες ώρες.
 ΡΑΒΩ ΕΥΚΟΛΗ ΓΟΥΝΙΝΗ ΖΑΚΕΤΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Θα χρειαστείτε λοιπόν ένα κομμάτι 140 Χ 80 εκ. Διπλώνουμε προς τα δεξιά και έχουμε 70 Χ 80 εκ. Κατεβαίνουνε 28 εκ (είναι περίπου το ύψος στήθους). Πάμε δεξιά 55 εκ, (το 1/2 της μέσης μας, πολύ χαλαρά όμως η μεζούρα, καθώς δεν  θέλουμε να είναι εφαρμοστή η ζακέτα). Σχεδιάζουμε μία κάθετη γραμμή δεξιά. Σχεδιάζουμε άλλη μία παράλληλη κάθετη 5 εκ δεξιότερα. Κόβουμε το κομμάτι μετά την δεύτερη κάθετη. Στην μέση των 55 εκ, σχεδιάζουμε μία ακόμα κάθετη και διπλώνουμε. Επάνω αριστερά δημιουργούμε την λαιμόκοψη. Σχεδιάζουμε την γραμμή του ώμου, η οποία είναι περίπου 15 εκ. Με το καμπυλόγραμμο σχεδιάζουμε την μασχάλη. Κόβουμε και έχουμε το ανωτέρω σχήμα Νο 11. Ανοίγουμε όλο το ύφασμα μας και είναι περίπου όπως φαίνεται στην εικόνα 12. Γαζώνουμε τους ώμους. 
Για τα μανίκια χρειαζόμαστε 2 κομμάτι 65 Χ 55 εκ. Σχεδιάζουμε την μανικοκόλληση και κόβουμε. Διπλώνουμε τα μανίκια μαζί στην μέση, και κόβουμε προς τα κάτω, όπως φαίνεται στο σχήμα, ώστε να μην είναι πολύ φαρδιά στους καρπούς. Γαζώνουμε τα μανίκια στο υπόλοιπο και η ζακέτα μας είναι έτοιμη. 
Αν είναι συνθετική γούνα, δεν θα χρειαστείτε το πιθανότερο να κάνετε στριφώματα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και φόδρα, η οποία θα κοπεί και θα γαζωθεί με την ίδια λογική, όπως η ζακέτα.
 ΡΑΒΩ ΓΟΥΝΙΝΗ ΖΑΚΕΤΑ
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε γιακά ή και κουκούλα, κουμπιά, ή διακοσμητικά κλιπ για το κλείσιμο, ζώνη κλπ κλπ.  Όπως επαναλαμβάνω συχνά, βάλτε την φαντασία σας και είμαι σίγουρη πως θα κάνετε θαύματα.
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER