ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΠΕΝΣΕΣ

ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΤΕΛΕΙΕΣ ΠΕΝΣΕΣ
Ας μιλήσουμε για τις πένσες. Αν έχετε ράψει ποτέ μια γυναικεία φούστα, μπλούζα ή φόρεμα τότε πιθανότατα έχετε έρθει αντιμέτωπες με κάποια πένσα.
Αν και φαίνονται τρομακτικές ή δύσκολες, πιστέψτε με, δεν είναι και στη συνέχεια θα δούμε πως μπορούμε να ξεπεράσουμε μαζί αυτόν τον φόβο σας. Γιατί?
Επειδή ως γυναίκες πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πένσα είναι ο καλύτερος φίλος μας. Είναι η πένσα που δημιουργεί σχήμα σε ένα άψυχο επίπεδο κομμάτι υφάσματος ώστε να ταιριάζει στο σώμα μας. Το σχέδιο μπορεί να είναι καλό, η εφαρμογή όμως είναι ακόμη καλύτερη. Οπότε ας δούμε τα βασικά.
Η πένσα είναι ένα τριγωνικό σχήμα και έχει συνήθως μια διακεκομμένη γραμμή στη μέση, εκεί που θα τσακίσει. Οι σταθερές γραμμές είναι οι γραμμές όπου θα πρέπει να ράψετε.  

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας για το σωστό ράψιμο των πενσών. Όταν τρυπώνουμε με το χέρι την πένσα αρχίζουμε από την στενή άκρη της (μύτη) και καταλήγουμε στο ευρύ άνοιγμα της, και όταν ράβουμε στην μηχανή αντίθετα, αρχίζουμε από το ευρύ τέλος της και καταλήγουμε στο στενό.
Τοποθετήστε το ύφασμα με την σχεδιασμένη πένσα μπροστά σας. Χρησιμοποιείστε μια βελόνας χειρός με λεπτή, μακριά κλωστή τρυπώματος. Κάντε έναν κόμπο στο τέλος της κλωστής σας.
Σημειώστε στο μήκος των πλευρών της πένσας με σαπουνάκι, τα σημεία στα οποία θα περάσετε την κλωστή σας (κάθε 2 εκ περίπου), ώστε το μήκος των συμμετρικών βελονιών να είναι το ίδιο, και εσείς να ξέρετε που πρέπει να περνάτε την βελόνα σας. Στην αρχή αυτό βέβαια, γιατί αργότερα και αφού έχετε εξασκηθεί, το χέρι σας θα πηγαίνει μόνο του και το μάτι σας θα μετράει την απόσταση με ακρίβεια.
Από την ανάποδη πλευρά του υφάσματος, βάζουμε τη βελόνα στην κορυφή της πένσας και περνάνε την βελόνα 2 εκ προς τα πάνω κατά μήκος της αριστερής πλευράς της πένσας. Κατόπιν περνάμε στην άλλη της πλευράς της πένσας και στο ίδιο ύψος που είχε η προηγούμενη και ράβουμε πάνω στην γραμμή της πένσας στην αριστερή πλευρά κάνοντας μία βελονιά του ίδιου μήκους με την πρώτη.
Συνεχίζουμε να βάζουμε τις βελονιές, εναλλασσόμενα στις πλευρές, έως ότου φθάσουμε στο ευρύ τέλος της πένσας. Κρατάμε το ίδιο μήκος της βελονιάς κατά τη διάρκεια ολόκληρης διαδικασίας τρυπώματος της πένσας. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι οι βελονιές σας ακολουθούν τις σημειωμένες γραμμές. Όσο ακριβέστερες είστε τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα της πένσας.
Όταν φτάσετε στην κορυφή της πένσας, φροντίστε να ολοκληρώσετε τη ραφή κοντά στην άκρη της, για να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Πιάστε την άκρη της κλωστής και τραβήξτε γερά κρατώντας ταυτόχρονα το ύφασμα. Βλέπετε την πένσα να κλείνει. Η πένσα σας είναι τέλεια!
Αρχίστε να ράβετε την πένσα στην ραπτομηχανή σας, ξεκινώντας από ευρύ τέλος της πένσας και καταλήξτε στην μύτη. 
Προς το τέλος της πένσας θα πρέπει να μειώσετε το μήκος της βελονιάς και να επιβραδύνετε την κίνηση της μηχανής. Αφαιρέστε το ύφασμα από την μηχανή, αφήνοντας ένα μήκος κλωστής 7-8 εκ.
 Δέστε τις άκρες της κλωστής στο τέλος της πένσας σε κόμπο. 
Αφαιρέστε το τρύπωμα. Λεπτομερώς πατήστε με το σίδερο την πένσα και τελειώσατε.
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER