ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΡΑΦΗ

Πώς να ράψετε μια επίπεδη ραφή.
Flat felled seam
Μια από τις πιο συνηθισμένες τεχνικές στο ράψιμο και από τις περισσότερο όμορφες και νοικοκυρεμένες είναι η επίπεδη ραφή flat felled seam.
Τι είναι η επίπεδη ραφή;
Μια επίπεδη ραφή είναι βασικά μια αλληλεπικαλυπτόμενη ραφή που είναι ραμμένη επίπεδη. Χρησιμοποιείται συχνά σε ανδρικά ενδύματα επειδή είναι εξαιρετικά ανθεκτική , και φυσικά μία ραφή που δίνει ένα υπέροχο και τακτοποιημένο φινίρισμα. Αν φοράτε τζιν, ρίξτε μια ματιά στις ραφές. Είναι σίγουρα επίπεδες. Χρησιμοποιούνται επίσης σε πολλά πουκάμισα. Χρησιμοποιήστε μια επίπεδη ραφή σε πουκάμισα ή παντελόνια, για να έχετε ένα ανθεκτικό φινίρισμα.
Απαιτούμενα εργαλεία:
Ψαλίδι υφάσματος
Καρφίτσες
Τυπικό ποδαράκι ραπτομηχανής
Δύο κομμάτια υφάσματος που θα τα ενώσουμε μαζί
 Ένα σίδερο
Διαδικασία
1 Αρχικά, τοποθετήστε τα δύο υφάσματα, το ένα επάνω στο άλλο, με τις ανάποδες πλευρές μαζί, αντίθετα από αυτό που θα κάνατε κανονικά.
2 Στην συνέχεια τα ασφαλίζετε με καρφίτσες για να παραμένουν σταθερά στην θέση τους.
3 Ράψτε τη ραφή κανονικά, χρησιμοποιώντας ένα περιθώριο ραφής 1,5 εκ, εκτός εάν το σχέδιο σας ορίζει διαφορετικά.
4 Πάρτε το ψαλίδι σας ή τον περιστροφικό σας κόφτη και κόψτε την μια πλευρά της επιπέδου ραφής, έτσι ώστε να είναι το ήμισυ του πλάτους του περιθωρίου της άλλης ραφής.
5 Διπλώστε και πιέστε με το σίδερο το περιθώριο ευρύτερης ραφής. Επικαλύψτε με το περιθώριο της ευρύτερης ραφής το στενότερο και σιδερώστε. Για την ισχυρότερη ραφή, θέλετε το ακατέργαστο άκρο της ευρύτερης πλευράς να έρθει μέχρι τη γραμμή συρραφής.
6 Αναδιπλώστε ξανά και πατήστε. Διπλώστε ολόκληρο το περιθώριο ραφής και σιδερώστε το ώστε να είναι επίπεδο. Όπως μπορείτε να δείτε, όλες οι ακατέργαστες άκρες είναι καλυμμένες μέσα.
7 Τελικά, ράψτε ακριβώς στην άκρη.
8 Αυτή είναι η τελική ραφή, στη καλή πλευρά.
9 Και αυτή είναι η πίσω πλευρά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην πραγματικότητα κάθε πλευρά της επίπεδης ραφής στο εξωτερικό του ενδύματος, εξαρτάται μόνο από την εμφάνιση που προτιμάτε να είναι ορατή.
Γαλλική ραφή
Η κατασκευή μιας γαλλικής ραφής παρέχει μία καθαρή, επαγγελματική εμφάνιση στο εσωτερικό του ενδύματος, όπως η απόκρυψη των καρικωμένων άκρων.
Η χρήση της γαλλικής ραφής δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο στυλ ρούχα ή τύπο. Υπάρχουν περιπτώσεις, όμως, όπου δεν είναι πρακτική (όπως στην μανικοκόληση), λόγω της πολυπλοκότητάς της. Σε γενικές γραμμές, η γαλλική ραφή δεν είναι κατάλληλη για ογκώδη υφάσματα.
Απαιτούμενα εργαλεία:
Ραπτομηχανή
Σίδερο
Καρφίτσες
Ψαλίδι
Κλωστή
Διαδικασία
Πριν ξεκινήσετε, σας προτείνουμε να διαβάσετε, πρώτα όλα τα βήματα.
1 Σημειώστε αρχικά ποια είναι η καλή και ποια η ανάποδη πλευρά του υφάσματος που χρησιμοποιείτε έτσι ώστε να είναι σωστά προσανατολισμένη σε κάθε βήμα κατά τη διάρκεια της κατασκευής,
2 Με τις καλές πλευρές στραμμένες προς τα έξω, καρφιτσώστε τα δύο κομμάτια μαζί, σε όλο το μήκος της γαλλικής ραφής.
3 Ράψτε με περιθώριο ραφής 1,5 εκ σε όλο το μήκος.
4 Ψαλιδίστε το περιθώριο ραφής (ραμμένο στο Βήμα 3) σε 0,5 εκ.
5 Ανοίξτε με την καλή πλευρά επάνω. Πιέστε με το σίδερο σε ολόκληρο το μήκος του περιθωρίου ραφής, πιέζοντας και τα δύο άκρα επίπεδα προς μία κοινή πλευρά. ΜΗΝ σιδερώσετε την ραφή ανοιχτή!
6 Διπλώστε τώρα τα ραμμένα κομμάτια μαζί με την νεοσύστατη ραφή με την ανάποδη πλευρά έξω.
7 Πιέστε με το σίδερο ολόκληρο το μήκος της ραφής επίπεδη στην τσάκιση από την ανάποδη πλευρά.
8 Με τις ανάποδες πλευρές έξω, καρφιτσώστε τα διπλωμένα στρώματα υφάσματος μαζί, σε όλο το μήκος της τσάκισης που δημιουργήσαμε στο Βήμα 7.
9 Ράψτε μια ραφή περιθώριο 1 εκ σε όλο το μήκος.
10 Ανοίξτε με την ανάποδη πλευρά επάνω. Πιέστε ολόκληρο το μήκος της ραφής επίπεδη προς τη μία πλευρά.
11 Τελειώσατε.
Αν θέλετε η γαλλική ραφή να γίνει επίπεδη γαλλική ραφή, απλώς κάνετε ένα γαζί ακόμα, όπως πάντα κάνω εγώ αφού την χρησιμοποιώ στα περισσότερα έργα μου καθώς είναι η αγαπημένη μου ραφή. ===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER