ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΣΕΜΕΝ - TABLE RUNNER

TABLE RUNNER
ΣΕΜΕΝ - TABLE RUNNER
Ένα καλό έργο για να ξεκινήσετε τους πειραματισμούς σας στην ραπτική θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ απλό σεμεδάκι.
'Ενα σεμεδάκι σαν αυτό που θα παρουσιάσουμε σήμερα. Πραγματικά πιστεύω λοιπόν πως είναι ευκαιρία να ράψετε ένα τέτοιο σεμεδάκι και να εξασκηθείτε στην ζιγκ-ζαγκ ραφή. Εννοείται βέβαια ότι δεν θα μείνετε σε αυτό, αλλά ίσως αυτό μπορεί να γίνει το πρώτο έργο σας, που θα παρουσιάζεται σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους και θα λέτε με περηφάνια : Το βλέπεις αυτό; Εγώ το έφτιαξα.
Όπως θα δείτε είναι πολύ εύκολο καθώς το μόνο που ίσως να χρειάζεται προσοχή, είναι το κόψιμο των κομματιών στο σωστό μήκος, για να ταιριάζουν απόλυτα κατά την συρραφή.
Ας δούμε την διαδικασία βήμα-βήμα.
Αυτό το σεμέν το έφτιαξα με διακοσμητική κορδέλα φάρδους 6,3 εκ, η οποία είχε περισσέψει από τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό και δεν είχε πλέον λόγο ύπαρξης.
TABLE RUNNER RIBBON
TABLE RUNNER RIBBON1
Έτσι σχεδίασα ένα πατρόν, αυτό που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα. Στην συνέχεια έκοψα από το ρολό τα αντίστοιχα κομμάτια :
2 κομμάτια μήκους 96,5 εκ,
2 κομμάτια 84 εκ,
2 κομμάτια 78 εκ,
2 κομμάτια 36 εκ και
2 κομμάτια 30 εκ.
Τα σιδέρωσα με πολύ προσοχή. Τα συναρμολόγησα βάσει του πατρόν και τα στερέωσα μεταξύ τους με καρφίτσες στην αρχή και μετά πρόχειρα τα τρύπωσα με κλωστή.
TABLE RUNNER PATTERN
Πάλι προσεκτικά σίδερο και τέλος τα γάζωσα στην ραπτομηχανή με ζιγκ-ζαγκ βελονιά, πάνω στις ενώσεις. Επειδή βεβαίως κυριαρχούσε το πορτοκαλί χρώμα στο σεμέν, επέλεξα να τα ενώσω με πορτοκαλί κλωστή. Τώρα βέβαια που το σκέπτομαι ίσως θα ήταν καλύτερα να είχα βάλει μία κλωστή που να κάνει αντίθεση με τα χρώματα του σεμέν, για να το κάνει να φαίνεται πιο ζωηρό.
TABLE RUNNER DETAIL
Είναι εύκολο, γρήγορο, διασκεδαστικό έργο και ότι πρέπει για ξεκίνημα στο ράψιμο με ραπτομηχανή ή με το χέρι, δηλαδή ένα έργο για τις νέες φίλες μας που κάνουν τα πρώτα βήματα στον υπέροχο κόσμο της ραπτικής.
Γειά σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER