ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΤΡΟΝ ΓΙΑ T-SHIRT ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ - ΜΕΘΟΔΟΣ 1Η

 ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΤΡΟΝ ΓΙΑ T-SHIRT ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ - ΜΕΘΟΔΟΣ 1Η
Αυτό το άρθρο θα περιγράψει πώς να φτιάξετε ένα πατρόν για t-shirt, καθώς και πώς γενικότερα να σχεδιάσετε τα δικά σας πατρόν, ακριβώς στα μέτρα σας.

Αυτός ο εύκολος οδηγός βήμα προς βήμα θα σας δείξει επίσης πώς να σχεδιάσετε ένα πατρόν χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το ψαλίδι, τον μαρκαδόρο, την ρολέτα σημαδέματος και το χαρτί για πατρόν ώστε να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό πατρόν από τα υπάρχοντα ρούχα σας. Επιπλέον, θα καλύψει δύο βασικούς τρόπους για να φτιάξετε πατρόν για ένα t-shirt:
Δύο διαφορετικοί τρόποι για να σχεδιάσετε το δικό σας πατρόν t-shirt.
Θα διερευνήσουμε δύο δημοφιλείς τρόπους για να σχεδιάσετε το δικό σας πατρόν t-shirt και, κυρίως, πώς να φτιάξετε πατρόν στα αποκλειστικά δικά σας μέτρα, με οδηγούς βήμα προς βήμα, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων που θα χρειαστείτε και διαφορετικές δεξιότητες που απαιτούνται όπως το πώς να σχεδιάσετε ένα πατρόν από το μηδέν.
Μέθοδος 1: Αντιγράψτε το πατρόν ενός άλλου t-shirt:
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Ρολέτα σημαδέματος: αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την αντιγραφή του προτύπου ενός υπάρχοντος t-shirt σε χαρτί που μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ως πρότυπο σχεδίασης.
Χαρτί: αυτό πρέπει να είναι κάπως βαρύ, όπως το χαρτί που χρησιμοποιούμε για τα ταχυδρομικά δέματα, αν γίνεται ημιδιαφανές ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιγραφή του σχεδιασμού ενός άλλου t-shirt αργότερα.
Μια επίπεδη επιφάνεια στρωμένη με τσόχα ή μία λεπτή κουβέρτα: θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να απλώσετε το t-shirt αυτό που πρόκειται να αντιγράψετε για να δημιουργήσετε το νέο πατρόν.
 Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο τραπέζι ή πάγκο εργασίας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτονιού στρωμένο στο πάτωμα.
Αποφύγετε τις πολύ μαλακές επιφάνειες όπως τα χαλιά ή τα κλινοσκεπάσματα, καθώς αυτά δεν θα κρατούν τα ρούχα επίπεδα για τη διαδικασία αντιγραφής.
Αποφύγετε επίσης τις πολύ σκληρές, καθώς η ρολέτα σημαδέματος δεν θα έχει την δυνατότητα να αποδώσει. Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε επιφάνεια που χρησιμοποιείτε είναι καθαρή για να προστατεύσετε το t-shirt και το ύφασμα που χρησιμοποιείτε και να μην έχετε οποιεσδήποτε αιχμηρές άκρες ή υλικό που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.
Ύφασμα: αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το δικό σας t-shirt με το επιθυμητό πατρόν.
 Επιλέξτε οποιοδήποτε ύφασμα επιθυμείτε αλλά σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό ύφασμα, όπως το βαμβάκι για την πρώτη προσπάθειά σας, καθώς αυτό κρατάει το σχήμα του καλά και είναι εύκολο στη χρήση.
Αν είστε εξοικειωμένοι με τα κοινά, αλλά απαραίτητα εργαλεία ραπτικής για μοδίστρες, η εύρεση αυτών των αντικειμένων θα είναι εύκολη για εσάς.
Οδηγός βήμα προς βήμα:
Αντιγράψτε τις ραφές με την ρολέτα σημαδέματος.
·     Χρησιμοποιώντας την ρολέτα, σημειώστε τις μεγάλες ραφές του t-shirt. Για παράδειγμα, ξεκινήστε αντιγράφοντας τις μεγάλες ραφές στο μπροστινό μέρος του t-shirt, και στην συνέχεια τις μικρότερες ραφές όπως ντεκολτέ, μανίκια ή γιακάδες.
·     Στη συνέχεια κάντε το ίδιο ακριβώς για το πίσω μέρος του t-shirt.
·     Δημιουργώντας το δικό σας πατρόν με αντιγραφή ενός υπάρχοντος t-shirt, ενδεδειγμένο θα ήταν να διαλέξετε ένα απλό σχέδιο για αρχή ώστε να είναι εύκολο για έναν αρχάριο.
Απλώστε το χαρτί πατρόν 
·     Τοποθετήστε και απλώστε το χαρτί πατρόν που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε το δικό σας πατρόν t-shirt στη σκληρή επιφάνεια που έχετε επιλέξει.
·     Χρησιμοποιήστε τα χέρια, τα γόνατα ή κάποια βαράκια (πρες παπιέ) για να διατηρήσετε το χαρτί ομαλό και σταθερό ώστε να τοποθετήσετε τακτοποιημένα το t-shirt που θα αντιγράψετε.
Διπλώστε το χαρτί πατρόν στην μέση. 
·     Τοποθετήστε την κεντρική γραμμή του αρχικού ενδύματος στην τσάκιση του χαρτιού.
·     Τώρα βλέπετε το μισό t-shirt, πάνω στο χαρτί και το άλλο μισό εκτός.
·     Τοποθετήστε καρφίτσες για να διατηρήσετε σταθερό το t-shirt πάνω στο χαρτί που χρησιμοποιείτε. Αντιγράψτε το περίγραμμα με την ρολέτα και επισημάνετε όλες τις ραφές στο αρχικό t-shirt ώστε να μεταφερθεί στο χαρτί, ιχνηλατώντας το περίγραμμα.
Επαναλάβετε για το πίσω και τα μικρότερα κομμάτια
·     Ακριβώς όπως σχεδιάσατε ξεχωριστά το εμπρόσθιο και το πίσω μέρος του t-shirt, κάντε τα ίδια για τα μικρότερα κομμάτια, όπως τα ντεκολτέ, τα μανίκια και οι γιακάδες, αν υπάρχουν.
·     Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει χώρο μεταξύ κάθε σχεδίου εάν χρησιμοποιείτε ένα μόνο κομμάτι χαρτιού. Εάν σχεδιάσετε κάθε τμήμα πολύ κοντά μαζί, θα γίνει πιο δύσκολο να κοπεί αργότερα για να  μεταφερθεί το πατρόν στο ύφασμα.
Σχεδιάστε ένα περιθώριο ραφής και κόψτε.
 ·     Αφού όλα τα τμήματα έχουν σχεδιαστεί πάνω στο χαρτί με την ρολέτα, επισημάνετε με μαρκαδόρο τις διάτρητες γραμμές και σχεδιάστε ένα πρόσθετο περίγραμμα γύρω από κάθε κομμάτι. Αφήστε μερικά εκατοστά μεταξύ της πραγματικής γραμμής ραφής και του περιγράμματος, αυτός είναι ο χώρος που θα χρειαστεί για τα περιθώρια ραφής.
·     Κόψτε το χαρτί ακολουθώντας τις επιπρόσθετες γραμμές που έχετε μόλις σχεδιάσει, μην κόβετε τις αληθινές γραμμές ραφών που σχεδιάζονται γύρω από το αρχικό t-shirt.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER