ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΣΙΜΟ ΕΜΠΡΟΣ

ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΣΙΜΟ ΕΜΠΡΟΣ
Το απλό στο ράψιμο μπλουζάκι με άνοιγμα και δέσιμο εμπρός,
είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ράψετε μια μπλούζα δροσερή για τις ημέρες του καλοκαιριού και να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στην κατασκευή και ραφή του ρελιού.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
1,5 m ελαφρύ ή μεσαίου βάρους ύφασμα
50 cm -τετράγωνο κομμάτι ύφασμα για να κατασκευάσετε ρέλι
Αναλόγου χρώματος κλωστή
εργαλείο κατασκευής ρελιού
κατεβάστε το δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν από https://www.lovesewingmag.co.uk/product/simple-sew-tania-top/.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑ
Ελαφρύ ή μεσαίου βάρους βαμβακερό, Βισκόζη, κρέπ και μεταξωτό είναι τα καταλληλότερα. Δαντέλα και σιφόν μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αν ράψετε με την γαλλική ραφή, θα χρειαστείτε όμως επιπλέον ύφασμα κατά την κοπή ώστε τα σχέδια της δαντέλας ή το πέλος του σιφόν έχουν την ίδια κατεύθυνση.
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Δημιουργήστε ρέλι κόβοντας λωρίδες 4 εκατοστών. Θα χρειαστείτε περίπου 1,6 m για το ντεκολτέ και το άνοιγμα του λαιμού.
Μπορείτε πάντα να κάνετε επιπλέον εάν θα επιθυμούσατε να τελειώσετε και το άνοιγμα στις μασχάλες αντί να βάλετε μανίκια. Ράψτε τις πένσες στο μπροστινό μέρος του μπούστου και σιδερώστε τις προς το κέντρο.
Τοποθετήστε το μπροστινό και πίσω κομμάτι με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε τις ραφές στον ώμο. Σιδερώστε τις ραφές ανοικτές. Επαναλάβετε για τις πλαϊνές ραφές.
Στην ανάποδη πλευρά του μικρού ανοίγματος στο ντεκολτέ, καρφιτσώστε την καλή πλευρά του μικρού κομματιού ρέλι γύρω από το άνοιγμα και ράψτε στην πρώτη τσάκιση. Διπλώνουμε κατά μήκος το ρέλι γύρω από το άνοιγμα, ώστε να περικλείσετε μέσα τις ακατέργαστες άκρες και ράψτε με πλακοραφή. Στην συνέχεια βρείτε το κέντρο της μακριάς λωρίδας ρελιού και καρφιτσώστε το στο κέντρο πίσω της λαιμόκοψης. Τοποθετήστε το υπόλοιπο ρέλι στο ντεκολτέ, καρφιτσώστε γύρω από το άνοιγμα και ράψτε στην πρώτη τσάκιση, αφήνοντας αγάζωτα 40 εκ σε κάθε πλευρά. Διπλώστε κατά μήκος ώστε να περικλείσετε τις ακατέργαστες άκρες του ντεκολτέ στο ρέλι και ράψτε με πλακοραφή, συνεχίζοντας το ράψιμο μέχρι και τα 40 εκ σε κάθε πλευρά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν κάνετε ένα αμάνικο μπλουζάκι, ράψτε το ρέλι γύρω από τις μασχάλες επίσης. Διπλώστε ένα μανίκι στο μισό κατά μήκος, με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε την ραφή. Σιδερώστε την ραφή ανοικτή.
Επαναλάβετε για το άλλο μανίκι. Ράψτε το μανίκι εντός της μασχάλης τοποθετώντας τα με τις καλές πλευρές μαζί. (δημιουργώντας μια μικρή σούρα για την καλύτερη τοποθέτηση του μανικιού στην μασχάλη, εάν είναι απαραίτητο.)
Γυρίστε μέσα το στρίφωμα στο μανίκι (πρέπει ήδη να έχετε τελειώσει με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά τις ακατέργαστες άκρες ως μέρος της γενικής προετοιμασίας σας), και ράψτε. Σιδερώστε.
Γυρίστε επάνω το στρίφωμα της μπλούζας, καρφιτσώστε και σιδερώστε το στην θέση του, και ράψτε. Κάνετε ένα τελικό καλό σιδέρωμα στην μπλούζα και τελειώσατε.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER