ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΚΑΡΟ ΡΙΧΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΜΕ ΒΟΛΑΝ ΣΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ


ΚΑΡΟ ΡΙΧΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΜΕ ΒΟΛΑΝ ΣΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

Το καρό είναι ένα από τα αγαπημένα μου ντεσέν που μπορεί να φορεθεί από το καλοκαίρι έως το φθινόπωρο τόσο εύκολα.

Πήρα αυτό το ύφασμα πριν από λίγους μήνες και σχεδίαζα να φτιάξω ένα καλοκαιρινό φόρεμα, αλλά τώρα που το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του αποφάσισα να φτιάξω αυτό το όμορφο μπλουζάκι με μανίκι βολάν.

Είναι η τέλεια μπλούζα που μπορείτε να φορέσετε με τζιν και μπότες αστραγάλου ή με μια φούστα στενή με καλσόν και τακούνια.

Σήμερα θα σας δείξω πώς να το φτιάξετε!   Αυτό είναι πολύ εύκολο και μπορεί να ραφτεί σε περίπου μία ώρα.

Δείτε παρακάτω τον κατάλογο με τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Ύφασμα 1,5 μέτρο

1 κουμπί και
ανάλογη χρωματικά κλωστή


Πρώτα κόψτε τα κομμάτια του πατρόν σας. Δεν παρέχεται εδώ εκτυπώσιμο πατρόν, αλλά εδώ, και εδώ θα δείτε πώς να φτιάξετε τα δικά σας πατρόν οπό τα ρούχα σας και εδώ πως να σχεδιάσετε μόνες σας πατρόν. Θα χρειαστείτε ένα πίσω κομμάτι μπούστου και ένα εμπρός, 2 κομμάτια βολάν για το κάτω μέρος της μπλούζας (αυτά θα πρέπει να είναι περίπου 1 1/2 φορές το πλάτος του κομματιού του μπούστου σας στο επιθυμητό μήκος σας), 2 κομμάτια για το εμπρός και πίσω καθάρισμα του λαιμού (κομμένα όπως φαίνεται) και δύο κομμάτια για τα μανίκια βολάν (περίπου 75 εκ πλάτος και 15 εκ μήκος).

Βήμα 1. Πάρτε τα κομμάτια του εμπρός και πίσω μπούστου και ράψτε τα μαζί στις ραφές των ώμων. Βεβαιωθείτε ότι οι καλές πλευρές του υφάσματος είναι μαζί όταν ράβετε.

Βήμα 2. Πάρτε τα κομμάτια του καθαρίσματος της λαιμόκοψης και κάνετε το ίδιο.

Βήμα 3. Πάρτε τα κομμάτια του καθαρίσματος λαιμόκοψης και το μπούστο σας και ράψτε τα μαζί σε ολόκληρο το ντεκολτέ. Στη συνέχεια, γυρίστε τα καθαρίσματα μέσα και σιδερώστε τα στη θέση τους. Ράψτε με εξώραφο γύρω από όλο το ντεκολτέ για να διατηρηθεί στη θέση του εάν θέλετε.

Βήμα 4. Πάρτε τα κομμάτια μανικιού σας και στριφώστε τα κατά μήκος της μίας μακριάς πλευράς. Στη συνέχεια, τρυπώστε κατά μήκος της άλλης πλευράς.

Βήμα 5. Τραβήξτε την ραφή του στριφώματος για να μαζέψετε το ύφασμα.

Βήμα 6. Ανοίξτε το μπούστο σας και τοποθετήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια με τη καλή πλευρά του υφάσματος προς τα πάνω. Βάλτε ένα από τα σουρωμένα μανίκια σας με την καλή πλευρά στραμμένη προς τα κάτω και καρφώστε κατά μήκος του ανοίγματος του βραχίονα. Στη συνέχεια ράψτε το στη θέση του. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι.

Βήμα 7. Όταν και τα δύο μανίκια σας είναι ραμμένα στο μπούστο γυρίστε το στην ανάποδη του πλευρά και ράψτε τις πλευρικές ραφές με μια ευθεία βελονιά.

Βήμα 8. Πάρτε τα μεγάλα κομμάτια βολάν του κάτω μέρους του μπούστου, και σουρώστε κατά μήκος της μίας μεγάλης πλευράς.

Βήμα 9. Ράψτε τα δύο κομμάτια βολάν μαζί στις πλευρές (θα μπορούσατε να τα ράψετε πρώτα μαζί και στη συνέχεια να τα σουρώσετε αν αυτό είναι πιο εύκολο).

Βήμα 10. Με τις καλές πλευρές, ράψτε το μπούστο και τα μεγάλα κομμάτια βολάν του κάτω μέρους μαζί με μια ευθεία βελονιά.

Βήμα 11. Στριφώστε στο επιθυμητό μήκος και, στη συνέχεια, ράψτε το κουμπί στο πίσω μέρος και προσθέστε είτε μια τρύπα κουμπιού είτε ένα βρόχο για κλείσιμο.

Και τελειώσατε!

ΠΗΓΗ

=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER