ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΡΑΨΕ T-SHIRT ΦΟΡΕΜΑ


ΡΑΨΕ T-SHIRT ΦΟΡΕΜΑ
Υπάρχουν μόνο λίγα βασικά ρούχα στην ντουλάπα κάθε γυναίκας που μπορούν πραγματικά να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της.

Κατά τη γνώμη μου, ένα βασικό φόρεμα είναι σίγουρα ένα από αυτά, γι 'αυτό στη σημερινή ανάρτηση, θα σας καθοδηγήσω ακριβώς πώς να φτιάξετε ένα για τον εαυτό σας! Για το σημερινό σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπλουζάκι που έχουμε ήδη ως οδηγό να δημιουργήσετε το πατρόν ενός φορέματος που θα σας ταιριάζει απόλυτα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
Ύφασμα
Το μπλουζάκι που θα διαλέξετε ως οδηγό
Χαρτί σχεδιασμού πατρόν
Μολύβι
Χάρακα
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή
Κλωστή αναλόγου του υφάσματος χρώματος.

Οδηγίες:

Αντιγράψτε το μπλουζάκι σαςστο χαρτί σχεδιασμού πατρόν για το εμπρός και το πίσω του φορέματος. Εδώ θα πρέπει να αποφασίσετε το μήκος που θα θέλατε να έχει το φόρεμα σας. Η επιλογή μήκους είναι τελείως προσωπική σας υπόθεση, όπως επίσης το σχήμα του ντεκολτέ, αν το θέλετε δηλαδή, στρογγυλό, V, τετράγωνο κλπ. Αποφασίστε επίσης αν θέλετε το φόρεμα να έχει μανίκια ή όχι. Εμείς σήμερα σας δείχνουμε ένα φόρεμα αμάνικο με στρογγυλό ντεκολτέ.

Μπορείτε επίσης αν θέλετε να σχεδιάσετε εξ αρχής το πατρόν του φορέματος σας ακριβώς στα μέτρα σας ακολουθώντας τις οδηγίες ΦΟΡΕΜΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΤΡΟΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

Αφού έχετε αντιγράψει το πατρόν σας, το κόβετε περιμετρικά (μην ξεχάσετε τα περιθώρια ραφής) και το τοποθετείτε επάνω στο ύφασμα σας και κόβετε ένα εμπρός και ένα πίσω κομμάτι στο μήκος που έχετε αποφασίσει.

Με τις καλές πλευρές μαζί, ράβετε το εμπρός με το πίσω κομμάτι στην ραφή των ώμων και εν συνεχεία ράβετε τις πλευρικές ραφές.
Ακολούθως κόβουμε τα κομμάτια καθαρίσματος της λαιμόκοψης και αν πρόκειται για αμάνικο φόρεμα, κόβουμε καθαρίσματα και τα ανοίγματα των χεριών. Θυμηθείτε εδώ την διαδικασία.

Τελειώνουμε με το στίφωμα του ποδόγυρου και το φόρεμα μας είναι έτοιμο. Αν όμως πρόκειται για μάξι σε ίσια γραμμή μην παραλείψετε να αφήσετε ανοίγματα στις πλαϊνές ραφές ώστε να διευκολύνεται η βάδιση.

========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER