ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΡΑΨΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΕΝΤΟΝΙ!

ΡΑΨΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΕΝΤΟΝΙ!

Χρειάζεστε κάποια αλλαγή στο υπνοδωμάτιο, όμως η αλλαγή κρεβατιού είναι μια δαπανηρή λύση? 

Επομένως, μια πολύ καλύτερη ιδέα είναι να αλλάξετε μερικά μαξιλάρια ή ένα πάπλωμα! Άλλωστε είναι η οικονομικότερη λύση. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά δεν παύω ποτέ να σοκαρίζομαι με την τιμή που πωλούνται οι παπλωματοθήκες. Και τότε σκέπτομαι «εγώ δεν θα μπορούσα να φτιάξω μία με μικρότερο κόστος και καλύτερη?» Είναι απλώς μια μεγάλη επίπεδη θήκη υφάσματος, αλλά ακόμη και για τις πιο απλές οι τιμές ανεβαίνουν εύκολα στα τρία ψηφία αν και το μόνο που χρειάζεται για να φτιάξετε τη δική σας είναι κάποια μέτρα υφάσματος, μερικές ευθείες ραφές και ένα απόγευμα. Και θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ εύκολο, να φτιάξετε μία καινούργια παπλωματοθήκη από σεντόνια που σας αρέσουν. Μην ξεχνάτε ότι κυκλοφορούν πολλά όμορφα σχέδια στην αγορά. Είμαι σίγουρη ότι αν ψάξετε λίγο, θα βρείτε κάτι που θα σας ενθουσιάσει. Και το καλύτερο? Δεν χρειάζεται όπως προανέφερα πολύς χρόνος για να ράψετε την παπλωματοθήκη των ονείρων σας.

Προτείνω βαμβακερά υφάσματα ή βαμβακερά σεντόνια για παπλώματα Στα καταστήματα πώλησης υφασμάτων υπάρχουν τόνοι επιλογών για βαμβακερά σε μικροσκοπικές εκτυπώσεις, μεγάλες εκτυπώσεις, μονόχρωμα και οτιδήποτε ενδιάμεσα.


ΥΛΙΚΑ:
2 επίπεδα σεντόνια που να είναι τουλάχιστον 7 εκ μεγαλύτερα από τις διαστάσεις του παπλώματος σας (τα σεντόνια αυτά μπορούν να έχουν το ίδιο ντεσέν, είτε διαφορετικό)
Ραπτομηχανή
Καρφίτσες
Ψαλίδι
Σούστες για να ασφαλίζει
το πάπλωμα που θα ντύσετε

Κατ 'αρχάς, απλώστε τα δύο επίπεδα σεντόνια σας (καλές πλευρές μαζί) στο πάτωμα. Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε κάποια έπιπλα για να το κάνετε αυτό, καθώς μπορεί να καταλάβουν αρκετό χώρο! Εάν δεν έχουν πλυθεί ακόμα, φροντίστε να τα πλύνετε για να τυχόν συρρίκνωση πριν ράψετε την παπλωματοθήκη. Ευθυγραμμίστε τις κορυφές των δύο σεντονιών (κορυφή είναι η μεγαλύτερη πλευρά με στρίφωμα που συνήθως διπλώνετε πάνω από την κουβέρτα σας κοντά στο κεφάλι σας) και αυτή η πλευρά θα καταλήξει να είναι η πλευρά του καλύμματος που ανοίγει. Στρώστε τα χέρια σας τα σεντόνια για να εξομαλύνετε τυχόν τσαλακώσεις. Μετρήστε πόσο μεγάλο είναι το πάπλωμα που θα τοποθετήσετε μέσα στην παπλωματοθήκη σας η οποία θα πρέπει να είναι 5 εκ μακρύτερη και 5 εκ φαρδύτερη από το πάπλωμα σας.  Τοποθετήστε το πάπλωμα στο πάνω μέρος των σεντονιών στη μαρκαρισμένη περιοχή σας για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει. Τοποθετήστε το μπροστινό και το πίσω μέρος μαζί με τις ανάποδες πλευρές μαζί, καρφιτσώνοντας κάθε πλευρική ραφή στη θέση της, αλλά την πλευρά με το μεγάλο στρίφωμα που θα είναι το άνοιγμα, αφήστε τη ανοιχτό. Ράψτε γύρω από το κάλυμμα σας με περιθώριο ραφής ½ εκ, μην ξεχνώντας να αφήσετε το συγκεκριμένο τμήμα ανοιχτό. Για ένα πραγματικά ωραίο τελικό αποτέλεσμα, προτείνω να χρησιμοποιήσετε γαλλικές ραφές σε αυτό το έργο. Αυτές οι ραφές είναι τελειωμένες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μην είναι ορατές καθόλου ακατέργαστες άκρες υφάσματος. Οι γαλλικές ραφές μπορεί να ακούγονται φανταχτερά, αλλά είναι πραγματικά εύκολο! Δείτε πώς

Γυρίστε το κάλυμμα σας από τη καλή πλευρά προς τα έξω. Σιδερώστε το. Διπλώστε και σιδερώστε και το σημείο που αφήσατε ανοιχτό επίσης. Χρησιμοποιήστε ένα φερμουάρ ή κουμπιά ή κόπιτσες στο άνοιγμα, έτσι ώστε να μπορείτε να κλείσετε αυτήν την πλευρά όταν χρησιμοποιείτε το κάλυμμα. Μόλις το κάνετε αυτό, το κάλυμμα σας θα έχει τελειώσει και μπορείτε να ντύσετε το πάπλωμα με την νέα παπλωματοθήκη σας!

Πολύ απλό, σωστά;  Μπορείτε είτε να επιλέξετε δύο σεντόνια με το ίδιο ντεσέν ή το ίδιο χρώμα, ώστε το πάπλωμα να είναι το ίδιο και στις δύο πλευρές ή να επιλέξετε μία πλευρά με ντεσέν και μία μονόχρωμη για την άλλη, ώστε να μπορείτε να αναποδογυρίσετε το πάπλωμα όποτε θέλετε μια αλλαγή!

ΠΗΓΗ

======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER