ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

DIY ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΛΙΣΕ ΜΑΞΙ ΦΟΥΣΤΑ

DIY ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΛΙΣΕ ΜΑΞΙ ΦΟΥΣΤΑ

Η σημερινή ανάρτηση μας παρουσιάζει τις οδηγίες πως να δημιουργήσετε φόρεμα από πλισέ φούστα.

Όταν είχα δημοσιεύσει την ανάρτηση πως να κάνετε ΜΠΛΕ ΠΛΙΣΣΕ ΦΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΜΑ, κάποια φίλη του blog, ζήτησε να μάθει πως μπορεί να κάνει φόρεμα από πλισέ φούστα. Εδώ λοιπόν βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τον τρόπο.

Η λευκή πλισέ φούστα της μαμάς ήταν εκπληκτική και αποφάσισα να την κάνω φόρεμα.
Επειδή, ήξερα ότι σας ενδιαφέρει ένα τέτοιο σεμινάριο, σας το παρουσιάζω. Θα εκπλαγείτε με το πόσο απλό είναι!

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Βάλτε τη φούστα πάνω από το κεφάλι σας. Το ελαστικό μέρος της μέσης πρέπει να σταθεί γύρω από το λαιμό σας. Με τον τρόπο αυτό θα καθορίσετε το μήκος των μανικιών και θα αποφασίσετε σε ποιο μήκος θα κόψετε τις οριζόντιες γραμμές (για τα μανίκια), σημειώστε πού θέλετε να τελειώσουν τα μανίκια. Στην περίπτωση μου είναι περίπου 3-5 εκ πάνω από τους αγκώνες μου.

2. Για να καθορίσετε σε ποιο σημείο μπορείτε να ξεκινήσετε να κόβετε τις κατακόρυφες γραμμές, πιέστε τις πλαϊνές πλευρές της φούστας στο σημείο που τελειώνει η μέση σας και σημειώστε την, παράλληλα βεβαιωθείτε ότι δεν ανοίγουν οι πιέτες. Αφήστε δύο επιπλέον εκατοστά ή τρία σε κάθε πλευρά και σημειώστε τα σημεία. Εκεί θα αρχίσετε να κόβετε τη φούστα κάθετα.
3. Γυρίστε την φούστα προς από την ανάποδη της και ράψτε τις κάθετες γραμμές δηλαδή τις δύο πλαϊνές ραφές. Κόψτε το επιπλέον ύφασμα.
4. Ράψτε τα στριφώματα των μανικιών.

Αυτό είναι!
Είναι εύκολο όσο 1,2,3,4!

Έτοιμο το φόρεμα. Απλά το φοράς και είσαι έτοιμη για έξοδο.Έκανα τη ζώνη χρησιμοποιώντας το επιπλέον ύφασμα που έκοψα.
Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ζώνη που έχετε ήδη.

Τώρα πηγαίνετε να δείτε αν έχετε κάποιες ακόμα παλιές φούστες που μπορείτε να μεταμορφώσετε!
Εκτιμώμενος χρόνος: 30 λεπτά.
Επίπεδο δεξιοτήτων: πολύ αρχάριος

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το ντεκολτέ του φορέματος είναι η μέση της φούστας. Το άφησα όπως είναι. Η ελαστική μέση άλλωστε μόλις έπεσε όμορφα στους ώμους μου, οπότε δεν την άλλαξα.
Επειδή η φούστα δεν είχε φόδρα θα χρειαστεί να φορέσετε κάτι από κάτω σαν μπουστάκι ή μεσοφόρι γιατί όταν σηκώνετε τα χέρια σας, θα φαίνεται γυμνό, ένα τεράστιο κομμάτι των πλευρών σας. Μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα πολύ λεπτό φόρεμα με πολύ λεπτές (σπαγγέτι) τιράντες από κάτω σαν το ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΣΑΤΕΝ ΦΟΡΕΜΑ
.

Παρ’ όλο που φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, το κλειδί είναι στην τέλεια μέση. Προσπαθήστε λοιπόν πρώτα να φορέσετε το φόρεμα γύρω από το λαιμό σας για να δείτε πώς πέφτει η μέση γύρω από τους ώμους και το λαιμό σας. Αν πέσει ωραία, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα. Εάν είναι πολύ χαλαρό, μπορείτε να μειώσετε την ζώνη μέσης στο ένα ή και τα δύο πλαϊνά της φούστας (αν και δεν χρειάζεται να ράψετε δύο πλευρές, καθώς η ελαστική πλισέ φούστα στη μέση δεν έχει πραγματικά κέντρο / πλευρές / πλάτη. Εάν είναι πολύ σφιχτή, βρείτε μια άλλη φούστα.

Η φούστα που θα μετατρέψετε σε φόρεμα θα χρειαστεί να έχει ένα μήκος ως τον αστράγαλο ή και περισσότερο για να έχετε το αποτέλεσμα όπως φαίνεται παραπάνω. Εάν δεν έχετε πρόβλημα το φόρεμα σας να είναι μίνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποια πιο κοντή φούστα! Νομίζω ότι θα είναι αξιολάτρευτο και ένα μίνι πλισέ φόρεμα.

ΠΗΓΗ

===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER