ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

DIY ΠΕΛΟΤΑ

DIY ΠΕΛΟΤΑ

Μία όμορφη και ρομαντική πελότα θα δημιουργήσουμε σήμερα.

Πριν λίγες ημέρες δοκιμάζοντας κάποιες βελονιές κεντήματος κατέληξα σε ένα κατά την γνώμη μου όμορφο αποτέλεσμα. Επειδή δεν μου πήγαινε καρδιά να το πετάξω, αποφάσισα να το κάνω μία όμορφη, ρομαντική πελότα. Όμως αν εσείς έχετε πολλά υπολείμματα ραπτικής στο απόθεμά σας που ψάχνουν να γίνουν κάτι, σκεφτείτε πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μία χαριτωμένη πελότα.
Αυτά τα χαριτωμένα, στρογγυλά μαξιλαράκια για καρφίτσες είναι πραγματικά απλό να φτιαχτούν και είναι επίσης εξαιρετικές ιδέες για δώρα.

DIY ΠΕΛΟΤΑ - ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Θα χρειαστείτε:
1. Κομματάκια υφάσματος - Προτιμώ βαμβακερό ύφασμα. Τα μεγάλα τετράγωνα υπολείμματα είναι ιδανικά καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες από μία πελότες από κάθε κομμάτι.
2. Κλωστή κεντήματος - Αυτή είναι για να ράψετε τα τμήματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νήμα για βελονάκι. Η κανονική κλωστή ραψίματος δεν είναι συνήθως αρκετά ισχυρή για αυτό το έργο.
3. Βασικά είδη ραπτικής - βελόνα, κλωστή, ψαλίδι
4. Υλικό για το γέμισμα από πολυεστέρα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τον πολυεστέρα με πολύ μικρά κομμένα υπολείμματα υφάσματος.

DIY ΠΕΛΟΤΑ- ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε αυτό το βίντεο που έφτιαξα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί στο κανάλι μου στο YouTube για περισσότερα βίντεο ραπτικής και χειροτεχνίας.

DIY ΠΕΛΟΤΑ - ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΒΗΜΑ 1 - ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΥΚΛΩΝ
Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι τσαγιού ή κάτι στρογγυλό για να σχεδιάσετε 2 κύκλους στο ύφασμα σας. Το δικό μου το έκοψα σε κύκλο με 10 εκ διάμετρο, το οποίο έκανε ένα πραγματικά ωραίο μαξιλάρι για καρφίτσες, αλλά μπορείτε να κάνετε το δικό σας μεγαλύτερο ή μικρότερο αν θέλετε. Επίσης έκοψα και έναν δεύτερο κύκλο για το πίσω μέρος και λίγη δαντέλα για να βάλω περιμετρικά.

ΒΗΜΑ 2 - ΡΑΨΙΜΟ
Τοποθέτησα τους 2 κύκλους με τις καλές πλευρές μαζί και την δαντέλα ενδιάμεσα.

Τους έραψα περιμετρικά στο χέρι με πισωβελονιά και άφησα ένα κενό 4cm.

ΒΗΜΑ 3 - ΨΑΛΙΔΙΕΣ
Έκανα μερικές μικρές ψαλιδιές γύρω από τη ραφή, εκτός από το τμήμα όπου είχα αφήσει το κενό των 4 cm. Αυτό σημαίνει ότι κάνετε μικρές ψαλιδιές γύρω προσέχοντας να μην κόψετε τη ραφή.

ΒΗΜΑ 4 - ΓΥΡΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΩΣΤΕ
Γυρίστε το μαξιλάρι μέσω του κενού των 4 cm στην καλή του πλευρά και σιδερώστε το

ΒΗΜΑ 5 - ΓΕΜΙΣΜΑ
Γεμίστε την πελότα με τον πολυεστέρα και κλείστε το κενό με μια κρυφή βελονιά.

========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER