ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΒΕΛΟΝΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΣ - BLANKET STITCH

ΒΕΛΟΝΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΣ - BLANKET STITCH

Σε αυτό το εύκολο σεμινάριο, θα σας δείξω τα βασικά για το πώς να κάνετε την βελονιά Blanket Stitch.

Η Blanket Stitch είναι μια ευέλικτη βελονιά κεντήματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λειτουργικούς ή διακοσμητικούς σκοπούς. Χρησιμοποιήστε το στην άκρη των κουβερτών, των παπλωμάτων ή των πετσετών ή για να ράψετε παιχνίδια και αξεσουάρ από τσόχα και ακόμα για το ράψιμο κουμπότρυπων με το χέρι.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BLANKET STITCH;

Η βελονιά Blanket Stitch ή βελονιά κουβέρτας είναι ένας τύπος βελονιάς χειρός που χρησιμοποιείται στην άκρη παχύτερων υλικών όπως τσόχα και μαλλί. Μπορεί να είναι διακοσμητική όπως τα όμορφα περιγράμματα που βρίσκονται σε κουβέρτες ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενώσει τις άκρες μαζί σε παιχνίδια με τσόχα και έργα ραπτικής.

Η βελονιά Blanket Stitch ή βελονιά κουβέρτας χρησιμοποιείται συχνά για να καρικώσετε τις άκρες στο ύφασμα καθώς δίνει μια ωραία εμφάνιση ενώ αποτρέπει το ξέφτισμα. Χρησιμοποιείται επίσης στα έργα που εμπεριέχουν απλικέ.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Για ράψιμο: Θα χρειαστείτε μια βελόνα ραψίματος για ράψιμο με το χέρι ή κάποιο νήμα ή κλωστή.
Για να κάνετε διακοσμητική βελονιά κουβέρτας, θα χρειαστείτε:
Κλωστή κεντήματος
Βελόνα κεντήματος
Μία κλωστή κεντήματος μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να περάσει από το μάτι μιας βελόνας ραψίματος, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την σωστή βελόνα για το έργο σας.
Για αντικείμενα όπως κουβέρτες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και παχύ μαλλί.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ BLANKET STITCH - ΒΙΝΤΕΟ

Απολαύστε αυτό το βίντεο που έφτιαξα για το πώς χρησιμοποιώ την βελονιά κουβέρτας - Blanket Stitch. Το βίντεο σας δείχνει επίσης πώς να κάνετε το ράψιμο γωνιών σε κουβέρτες και πως να αλλάζετε νήματα.

Παρακαλώ εγγραφείτε στο κανάλι μου στο YouTube για περισσότερα βίντεο ραπτικής.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω
Πώς να κάνετε την βελονιά κουβέρτας - Blanket Stitch
Πώς να κάνετε τις γωνίες
Την αλλαγή νημάτων
Πως να τοποθετήσετε απλικέ χρησιμοποιώντας την βελονιά κουβέρτας - Blanket Stitch

Η βελονιά κουβέρτας - Blanket Stitch είναι ιδανική για να συνδυάσετε κομμάτια από τσόχα για να κάνετε μαλακά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και άλλα έργα σχετικά με την διακόσμηση σπιτιού.

ΒΗΜΑ 1 – ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟ
Ξεκινώντας, η πρώτη βελονιά πρέπει να γίνει ελαφρώς διαφορετικά, ώστε να δημιουργηθεί ένας βρόγχος για την επόμενη βελονιά.
1. Κάνετε τον κόμπο στην άκρη της κλωστής ή του νήματος.
Μπορεί να είναι διπλός ή μονός, ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε και το πάχος του νήματός σας. Για να ξεκινήσετε, φέρτε τη βελόνα στο μέσο των 2 στρωμάτων προς τα πάνω.
Με αυτόν τον τρόπο ο κόμπος θα κρύβεται μεταξύ των στρωμάτων του υφάσματος. Κόψτε την άκρη του νήματος κοντά στον κόμπο και σπρώξτε τον προς τα μέσα, ώστε να είναι εντελώς κρυμμένος.
2Α. Περάστε τη βελόνα προς τα κάτω διαπερνώντας και τα δύο στρώματα και μετά περάστε την αντίθετα προς τα επάνω.
ή
2Β. Φέρτε την βελόνα σας κάτω από τα δύο στρώματα και περάστε την προς τα επάνω μέσα από ένα χαλαρό βρόγχο που σχηματίζεται (δείτε το βίντεο)
3. Τραβήξτε απαλά, αλλά σταματήστε πριν τραβήξετε όλο το νήμα. Δείτε πώς σχηματίζεται ένας χαλαρός βρόγχος.
4. Τοποθετήστε τη βελόνα μέσα από το βρόγχο.
Τώρα μπορείτε να τραβήξετε το νήμα σφιχτά και αυτό θα αποτελέσει την αρχική βελονιά σας.

ΒΗΜΑ 2 - ΠΡΩΤΗ ΒΕΛΟΝΙΑ BLANKET STITCH
5. Βάλτε τη βελόνα μέσα από τα υφάσματα σας από πάνω προς τα κάτω σε μικρή απόσταση από την πρώτη σας βελονιά. Εκεί όπου η βελόνα βγαίνει στο κάτω μέρος, τυλίξτε το νήμα γύρω από τη βελόνα όπως φαίνεται. Αυτό είναι το μέρος που προκαλεί σύγχυση στους περισσότερους ανθρώπους. Απλώς θυμηθείτε να έχετε πάντα το νήμα τυλιγμένο γύρω από την άκρη της βελόνας.
Η κατεύθυνση του ραψίματος:
Το βρίσκω ευκολότερο να ράβω από αριστερά προς τα δεξιά, αλλά εσείς ίσως προτιμάτε το ράψιμο στην αντίθετη κατεύθυνση, και έτσι όμως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
6. Τραβήξτε σφιχτά και έχετε την πρώτη σας βελονιά κουβέρτας - Blanket Stitch. Δείτε πώς το νήμα σχηματίζει ένα ελκυστικό περίγραμμα κατά μήκος της άκρης.

ΒΗΜΑ 4 - ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
7. Συνεχίστε το ίδιο βήμα - βελόνα από πάνω προς τα κάτω με την βελόνα να περνάει μέσα από το νήμα.

Τι θα ράψετε τώρα που ξέρετε πώς να κάνετε την βελονιά κουβέρτας - Blanket Stitch;

Θέλετε τέλεια συμμετρική απόσταση στις βελονιές σας;
Χρησιμοποιήστε τον χάρακα σας για να σημειώσετε τα μήκη των βελονιών.
Δοκιμάστε στα 6 mm εως 12 mm. Εναλλακτικά, βάλτε σημάδια στο δάχτυλό σας και κρατήστε το δίπλα στο ράψιμο.

ΓΩΝΙΕΣ

Το ράψιμο μιας γωνίας με βελονιά κουβέρτας είναι εύκολο.
ΒΗΜΑ 1 - ΠΡΩΤΗ ΠΛΕΥΡΑ
Απλά ράψτε κανονικά μέχρι μία βελονιά πριν από τη γωνία. Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το διάστημα μεταξύ των βελονιών ελαφρώς καθώς πλησιάζετε στη γωνία.
ΒΗΜΑ 2 - Η ΓΩΝΙΑ
Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο κάτω μέρος της τελευταίας βελονιάς και βγείτε διαγώνια στη γωνία με γωνία 45 μοιρών. Για να ολοκληρώσετε τη γωνία, επιστρέψτε στο κάτω μέρος της ίδιας βελονιάς και τραβήξτε το νήμα σε γωνία 90 μοιρών.
Δείτε πώς υπάρχουν 3 βελονιές, όλες στην ίδια τρύπα στη γωνία.
Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε να ράβετε την επόμενη πλευρά όπως συνήθως.

ΒΕΛΟΝΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΣ - ΑΛΛΑΓΗ ΝΗΜΑΤΩΝ
Η βελονιά κουβέρτας - Blanket Stitch χρησιμοποιεί πολύ νήμα, έτσι ώστε χρειάζεται να αλλάζετε αρκετά συχνά το νήμα σας. Είναι σημαντικό να το κάνετε κρύβοντας τους κόμπους.
Έχω αλλάξει χρώμα εδώ, ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε εύκολα το νέο νήμα, αλλά αυτή η τεχνική λειτουργεί ακόμα κι αν συνεχίζετε με το ίδιο χρώμα νήματος.

ΒΗΜΑ 1 - ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΗΜΑ
Πρώτος κόμπος από την τελευταία βελονιά.
Μπορείτε να το κάνετε βάζοντας τη βελόνα μέσα από το ύφασμα κοντά στην άκρη και, στη συνέχεια, προτού τραβήξετε το νήμα, βάλτε τη βελόνα μέσω του βρόχου.
Τραβήξτε σφιχτά.
Αφού κομποδιάσατε, τραβήξτε τα άκρα του νήματος προς τα κάτω, ώστε να κρυφτεί από το δεύτερο κομμάτι υφάσματος.
Κόψτε την άκρη του νήματος και κρύψτε τον κόμπο στη μέση του υφάσματος.

ΒΗΜΑ 2 - ΝΕΟ ΝΗΜΑ
Με το νέο σας νήμα στο οποίο έχετε ήδη κάνει κόμπο στην άκρη της κλωστής, κάνετε μια μικρή βελονιά στο κάτω μέρος του υφάσματος.
Τοποθετήστε ξανά τα δύο κομμάτια υφάσματος μαζί και το νέο σας νήμα είναι έτοιμο να συνεχίσει να ράβει όπως προηγουμένως.

ΒΕΛΟΝΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΣ - BLANKET STITCH - ΑΠΛΙΚΕ
Μια βελονιά κουβέρτας - Blanket Stitch μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία όμορφων άκρων στο απλικέ. Το νήμα που ευθυγραμμίζεται κατά μήκος της άκρης του κομμένου κομματιού βοηθά επίσης στην αποφυγή του ξεφτίσματος.
Εάν εργάζεστε με υφαντό ύφασμα που είναι λεπτό ή που ξεφτά εύκολα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε καρίνα για να προσθέσετε σταθερότητα.
Μου αρέσει να χρησιμοποιώ καρίνα, όχι μόνο για να δώσω σταθερότητα αλλά και για να διατηρήσω το σχήμα του έργου, και να μην κινείται ενώ ράβω.
Η τεχνική είναι σχεδόν ίδια με το ράψιμο δύο τεμαχίων υφάσματος μαζί.

========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER