ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΣΑΤΕΝ ΦΟΡΕΜΑ

ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΣΑΤΕΝ ΦΟΡΕΜΑ

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από ένα μεταξωτό σατέν φόρεμα, ένα φόρεμα που να γλιστρά επάνω σας σαν χάδι?

Αν θέλετε ένα τέτοιο μεταξωτό σατέν φόρεμα, δείτε τις οδηγίες βήμα-βήμα πως μπορείτε να το ράψετε. Ένα φόρεμα που θα είναι ο αχώριστος σύντροφος σας στις εξόδους σας. Άνετο με άρωμα της δεκαετίας των 90's, όπως τα περισσότερα από τα υπέροχο μοντέλα που έχουμε δει τους τελευταίους 12 μήνες από τους μεγάλους οίκους μόδας, αλλά σε αντίθεση με άλλα, αυτό δεν έφυγε ποτέ από την μόδα.

DIY ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΣΑΤΕΝ ΦΟΡΕΜΑ

Χρησιμοποιήσαμε ροζ μετάξι για αυτό, αλλά και οποιοδήποτε άλλο χρώμα από όλα αυτά τα θεσπέσια μεταξωτά σατέν υφάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά, επιλέξετε, είναι σίγουρο θα αποκτήστε ένα φόρεμα win-win.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ

Μεταξωτό σατέν ύφασμα
Αναλόγου χρώματος κλωστή
Ψαλίδι
Ραπτομηχανή

ΟΔΗΓΙΕΣ

1 Δημιουργήστε ένα πατρόν σε χαρτί για το εμπρός μέρος του φορέματος χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις και τους υπολογισμούς στο διάγραμμα και κόψτε το.

2 Όπως και το εμπρός μέρος, δημιουργήστε ένα πατρόν σε χαρτί για το πίσω μέρος του φορέματος χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις και τους υπολογισμούς στο διάγραμμα και κόψτε το.

3 Τοποθετήστε το ύφασμα σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και τοποθετήστε το πατρόν επάνω του, καρφιτσώστε ή κρατήστε το στη θέση του με κάποια βάρη ή οτιδήποτε βαρύ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σαπουνάκι σημαδέματος ή μαρκαδόρο υφάσματος, σημειώστε ένα περιθώριο ραψίματος 1 cm στο ύφασμα γύρω από ολόκληρο το σχέδιο.

4 Κόψτε το ύφασμα κατά μήκος των σημαδεμένων γραμμών (στην περίπτωσή μας, ήταν οι μοβ γραμμές).

5 Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για το πίσω μέρος του φορέματος και στη συνέχεια καρφιτσώστε τα μπροστινά και πίσω κομμάτια μαζί στην πλευρική ραφή. Βρήκα ευκολότερο να χειριστώ το ύφασμα (το οποίο μπορεί να είναι αρκετά ολισθηρό) με το χαρτί να είναι ακόμα καρφωμένο. Στη συνέχεια ράψτε μαζί.

6 Διπλώστε και καρφιτσώστε το περιθώριο ραφής 1 cm στο πάνω άκρο του φορέματος. Ράψτε για να το ασφαλίσετε στην θέση του.

7 Μετρήστε και κόψτε δύο μήκη κορδονιού για τους ιμάντες ώμου και καρφιτσώστε στο εμπρός και πίσω μέρος του φορέματος. Ράψτε για να τα ασφαλίσετε.

8 Καρφιτσώστε και ράψτε το στρίφωμα 1 cm κατά μήκος της κάτω άκρης του φορέματος. Συμβουλή: μία γρήγορη υπόδειξη στο ράψιμο από διαφανή, λεπτά και μεταξωτά υφάσματα είναι να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα από άχρωμο βερνίκι νυχιών στην άκρη (όπως κάνετε με τις κάλτσες). Εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα ώστε να μην ξεφτούν οι ακατέργαστες άκρες.Εύκολο, έτσι?

ΠΗΓΗ

==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER