ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΒΕΡΜΟΥΔΑΣ

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΒΕΡΜΟΥΔΑΣ

Στο σπίτι πάντα μου αρέσει να φορώ άνετα ρούχα. Το καλοκαίρι προτιμώ να φορώ απλά T-shirts με βερμούδες.

Τακτοποιώντας κάποια συρτάρια βρήκα μία βερμούδα των παιδιών μου, η οποία μου κίνησε το ενδιαφέρον. Το πρόβλημα ήταν βέβαια ότι ήταν αρκετά στενή και κοντή. Έτσι αποφάσισα να δράσω. Πριν μερικές ημέρες είχα κόψει τα μπατζάκια ενός μαύρου κολάν για να το κάνω, τι άλλο? Βερμούδα, αφού είναι ακόμα καλοκαίρι. Από συνήθεια βεβαίως δεν τα είχα πετάξει και αφού το μαύρο ταιριάζει χρωματικά με το γκρι της βερμούδας, θεώρησα ιδεώδες να τα χρησιμοποιήσω στην νέα μου μεταποίηση.

Το ένα μπατζάκι το χρησιμοποίησα για να φαρδύνω τα μπατζάκια της βερμούδας στις πλαϊνές ραφές. Το άλλο για να επιμηκύνω το μήκος κάτω από την ζώνη μέσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΑ ΤΗΝ ΒΕΡΜΟΥΔΑ
Έκοψα περιμετρικά την βερμούδα 2 εκ κάτω από την ζώνη μέσης και την αφαίρεσα.
Επίσης έκοψα τις εξωτερικές πλαϊνές ραφές της βερμούδας.

Τοποθετώ αρχικά με καρφίτσες τα πλαϊνά κομμάτια στις εξωτερικές ραφές της βερμούδας με τις καλές πλευρές μαζί.

Στην συνέχεια τα ράβω στην ραπτομηχανή.

Ακολούθως ράβω τα δύο κομμάτια που προορίζονταν για την επιμήκυνση μαζί ώστε να σχηματιστεί μία μακριά λωρίδα. Τοποθετώ την μακριά λωρίδα στην ζώνη μέσης με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώνω και ράβω.

Τέλος ράβω την ζώνη με την επέκταση στην βερμούδα. Και αυτό ήταν. Τελείωσα και έχω πλέον ακόμα μία βερμούδα οπότε ελπίζω ότι δεν χρειαστεί πλέον να καταστρέψω και άλλο κολάν για να δημιουργήσω μία ακόμα βερμούδα. Για το όλο εγχείρημα δεν χρειάστηκα πάνω από μία ώρα. Μία εύκολη και γρήγορη μεταποίηση, που ακόμα και κάποιος αρχάριος στην ραπτική μπορεί να τα καταφέρει υπέροχα.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER