ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ

Ένα κλασικό αριστοκρατικό φόρεμα με κουμπιά εμπρός θα ράψουμε σήμερα!

Εδώ και χρόνια, το σκεπτόμουν και ήθελα να το ράψω, αλλά τα κουμπιά εμπρός πάντα μου προκαλούσαν άγχος.

Όταν όμως βρήκα αυτό το πανέμορφο γκρι και λευκό ριγέ λινό ύφασμα, σκέφτηκα ότι τώρα είναι η ώρα για να ράψω το καλοκαιρινό φόρεμα σε στυλ πουκάμισο που χρόνια επιθυμούσα. Έτσι το πήρα απόφαση και ξεκίνησα το ράψιμο αυτού του όμορφου midi φορέματος με μανίκι ως τον αγκώνα.

Ήθελα κάτι θηλυκό, απλό και όμορφο, οπότε έκανα ένα κλασικό ντεκολτέ v, μια ζώνη μέσης, και έπειτα πρόσθεσα τις λεπτομέρειες στο μανίκι για λίγο περισσότερο θηλυκό άγγιγμα. Ταλαντευόμουν μεταξύ λευκών και ξύλινων κουμπιών για λίγο, αλλά τελικά τα ξύλινα επικράτησαν. Νομίζω ότι ήταν η τέλεια επιλογή για να κάνουν το φόρεμα περισσότερο χαριτωμένο.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

Ύφασμα 2 ½ έως 3 μέτρα
10-12 κουμπιά (το δικό μου έχει 11)
Αναλόγου χρώματος κλωστή
Ψαλίδι
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή
Ποδαράκι κατασκευής κουμπότρυπας


Πρώτα, κόψτε τα πατρόν σας. Δεν παρέχεται εκτυπώσιμο πατρόν, οπότε χρησιμοποιήστε αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε να φτιάχνετε τα δικά σας κομμάτια πατρόν από τα ρούχα σας.
Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι για το πίσω του φορέματος και δύο κομμάτια για το εμπρός.
Θα χρειαστείτε επίσης δύο κομμάτια για τα μανίκια, καθάρισμα λαιμόκοψης, ζώνη μέσης και δύο μικρές λωρίδες για τα δεσίματα στα μανίκια.
Οι λωρίδες σας πρέπει να έχουν πλάτος περίπου 10 εκ η κάθε μία αν βεβαίως τις θέλετε.
Η ζώνη της μέσης μου είχε μήκος περίπου 130 εκ και οι λωρίδες για τα μανίκια μου είχαν μήκος περίπου 60 εκ.

Βήμα 1. Πάρτε τα δύο κομμάτια του καθαρίσματος της λαιμόκοψης και ευθυγραμμίστε τα στους ώμους με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί. Ράψτε τα μαζί με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 2. Τώρα πάρτε τα κομμάτια του εμπρός φορέματος και το πίσω και καρφιτσώστε τα μαζί στους ώμους με τις καλές πλευρές του υφάσματος. Ράψτε τα μαζί με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 3. Με τις καλές πλευρές του υφάσματος, ράψτε το καθάρισμα της λαιμόκοψης στο ντεκολτέ του φορέματος με μια ευθεία ραφή.
Βήμα 4. Ώρα να τοποθετήσετε τα μανίκια. Πάρτε ένα κομμάτι μανικιού και ευθυγραμμίστε το πάνω μέρος του με τη μέση του ανοίγματος βραχίονα, όπως φαίνεται.
Καρφιτσώστε το μαζί.
Βήμα 5. Συνεχίστε καρφιτσώνοντας το υπόλοιπο μανίκι στο άνοιγμα του βραχίονα και στις δύο πλευρές. Ακολούθως ράψτε με μια ευθεία βελονιά. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι στην άλλη πλευρά.
Βήμα 6. Με τις καλές πλευρές του φορέματος μαζί, ράψτε τις πλευρές και τα μανίκια, όπως φαίνεται.

Βήμα 7. Πάρτε το μπροστινό μέρος του φορέματος και διπλώστε δύο φορές μέσα από κάθε πλευρά το άνοιγμα για να φτιάξετε μία ωραία πατιλέτα για τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες. Εάν το ύφασμά σας είναι πιο ευαίσθητο, μπορείτε να το ενισχύσετε με καρίνα για να προσθέσετε κάποια σταθερότητα - απλώς διπλώστε το μέσα και ράψτε στη θέση του.
Βήμα 8. Για να δημιουργήσετε τα λωρίδες σας (τόσο βραχίονες όσο και στην ζώνη μέσης), διπλώστε το ύφασμα στο μισό σε κάθε μακριά πλευρά και στη συνέχεια στη μέση ξανά. Ράψτε με μια ευθεία βελονιά για να ασφαλίσετε, όπως φαίνεται, διπλώνοντας μέσα ταυτόχρονα τα ακατέργαστα κοντά άκρα.
Βήμα 9. Κόψτε τα ανοίγματα στα μανίκια σας, διπλώστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά και ράψτε τα στη θέσης του με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 10. Πάρτε τις λωρίδες για τα μανίκια σας και, με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε γύρω από το άκρο του μανικιού με μια ευθεία βελονιά. Διπλώστε και σιδερώστε τα στη θέση τους.
Βήμα 11. Κάνετε ένα εξώραφο γύρω από το ντεκολτέ σας για να στερεώσετε την επένδυση του και στριφώστε στο επιθυμητό μήκος. Χρησιμοποιήστε τις οδηγίες της ραπτομηχανής σας για να δημιουργήστε τις κουμπότρυπες και, στη συνέχεια, ράψτε τα κουμπιά σας και τελειώσατε. Δέστε τη ζώνη γύρω από τη μέση σας και έχετε ένα τέλειο καλοκαιρινό φόρεμα!

ΠΗΓΗ

=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER