ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΡΑΒΩ ΒΑΣΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ

ΡΑΒΩ ΒΑΣΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ
Μία όμορφη τολμηρή, κοντή μπλούζα με V ντεκολτέ, κοντό μανίκι, ριχτή και κουμπιά εμπρός θα ράψουμε σήμερα με οδηγίες βήμα προς βήμα.

Τον τελευταίο καιρό μου φαίνεται ότι έχω μία αδυναμία στο V ντεκολτέ όχι τόσο γιατί έχει ένα κολακευτικό κόψιμο για την κάθε γυναίκα αλλά περισσότερο γιατί είναι απλό, κλασικό και σίγουρα θα ταιριάζει είτε είναι σε φόρεμα, είτε σε top, είτε σε φανελάκι. Η αλήθεια είναι όμως ότι πάντα μου άρεσε αυτός ο τύπος ντεκολτέ. Αναδεικνύει το μπούστο της γυναίκας και δημιουργεί όμορφες γραμμές στο ντεκολτέ.
Σε αυτήν την περίπτωση, έχω χρησιμοποιήσει πατρόν για να φτιάξω αυτήν την μπλούζα. Έχω ελαφρώς τροποποιήσει το εμπρός βασικό κορσάζ (θυμηθείτε εδώ πως μπορούμε να σχεδιάσουμε το βασικό κορσάζ στα μέτρα μας), άλλαξα το ντεκολτέ από στρογγυλό σε V και έχω προσθέσει 7 εκ στο κέντρο εμπρός για την δημιουργία της πατιλέτας που τελειωμένη θα είναι 3 εκ. Το πίσω κορσάζ μπορεί να παραμείνει το ίδιο. Το ντεκολτέ V μπορεί να γίνει όσο βαθύ ή ρηχό θέλετε. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε όσο πλάτος ή όσο μήκος θέλετε. Μπορείτε να προσθέσετε μανίκια ή να το κάνετε αμάνικο. Αυτό είναι ένα από τα θετικά στο να ράβεις μόνη σου τα ρούχα σου. Μπορείς να ράψεις ακριβώς το ρούχο που φαντασιώνεσαι χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις στα καταστήματα άπειρες ώρες για να βρεις αυτό που θέλεις.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα ακόλουθα.
Ύφασμα
Κλωστή
Καρφίτσες
Μεζούρα
Κουμπιά
Χαρτί σχεδιασμού πατρόν
Ψαλίδι
Καρίνα
Ραπτομηχανή
Το ύφασμα που έχω χρησιμοποιήσει είναι κρεπ, αλλά οποιοδήποτε ύφασμα που πέφτει όμορφα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του, όπως ρεγιόν ή βισκόζη.
Δείτε βήμα-βήμα πως να ράψετε την μπλούζα.
Για να κόψετε τα κομμάτια της μπλούζας, διπλώστε το ύφασμα στη μέση της καλής πλευράς και τοποθετήστε το πίσω πατρόν στην τσάκιση του υφάσματος. Το εμπρός δεν χρειάζεται να βρίσκεται στην τσάκιση καθώς θα αποτελείται από δύο κομμάτια. Το ίδιο και τα μανίκια αν αποφασίσετε να ράψετε μπλούζα με μανίκια. Για το βασικό μανίκι δείτε εδώ πως μπορείτε να το σχεδιάσετε μόνες σας.
ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Κόβουμε το ύφασμα μας και θωρακίζουμε τους ώμους με ζιγκ-ζαγκ ραφή ή κοπτοράπτη.
2. Κόβουμε τα καθαρίσματα με πλάτος 7 εκ και κόβουμε τα ίδια κομμάτια σε αυτοκόλλητη καρίνα.

3. Τοποθετούμε την καρίνα επάνω στην ανάποδη πλευρά του καθαρίσματος και σιδερώνουμε.

4. Τοποθετούμε το αυτοκολλημένο καθάρισμα πάνω στην μπλούζα με τις καλές πλευρές μαζί και ράβουμε 0,3 εκ από την άκρη με μία ίσια βελονιά.

5. Γυρίστε το καθάρισμα στο εσωτερικό και σιδερώστε.

6. Διπλώστε το μισό καθάρισμα στο εσωτερικό και σιδερώστε πάλι,

7. Ράψτε στο ½ εκ από το τέλος του καθαρίσματος σε όλο το μήκος του.

8. Κάπως έτσι θα φαίνεται από την καλή πλευρά της μπλούζας.

9. Με την ίδια λογική κόψτε το πίσω καθάρισμα και θωρακίστε την εξωτερική του άκρη με ζιγκ-ζαγκ ραφή ή κοπτοράπτη.

10. Με τις καλές πλευρές μαζί ράψτε το καθάρισμα στην πίσω λαιμόκοψη στα 0,3 εκ από την άκρη με μία ίσια βελονιά. Γυρίστε το καθάρισμα μέσα και σιδερώστε.

Αφού πλέον έχετε τελειώσει με τα καθαρίσματα, ράψτε μαζί το πίσω με τα εμπρός κομμάτια στους ώμους και στην συνέχεια ράψτε τις πλευρικές ραφές. Αν βάλετε μανίκια τώρα είναι η ώρα να τα προσθέσετε στην μπλούζα. Ακολούθως κάνετε το στρίφωμα στην μπλούζα και τα μανίκια και τελειώστε με τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες εμπρός.

=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER