ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΡΕΛΙ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΡΕΛΙ
Καλοκαίρι έρχεται και σκέφτηκα να σας παρουσιάσω μία σειρά από καλοκαιρινά φορέματα.
Σήμερα αναδημοσιεύω το πρώτο sundress από την ιστοσελίδα Melly sews για αυτόν τον μήνα! Δείτε πως ράβουμε ένα απλό καθημερινό φόρεμα με ρέλι. Είναι το ιδανικό φόρεμα για τις αρχάριες φίλες μας να ξεκινήσουν το ράψιμο και να είστε σίγουρες ότι θα γίνει το αγαπημένο σας φόρεμα για το σπίτι και την παραλία.
Θα χρειαστούν:
2 μέτρα υφάσματος
6 μέτρα από 1.5 cm διπλό ρέλι
2 πλαστικούς δακτυλίους ρύθμισης μήκους τιράντας εσωρούχων
Λάστιχο πλάτους 1.5 cm
Το πατρόν…
Το πατρόν είναι σε γυναικείο μέγεθος XS.
Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερο ή μικρότερο μέγεθος, δείτε αυτήν την ανάρτηση. Για να το αποκτήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή που προτιμάτε
ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο, και θα λάβετε το δωρεάν πατρόν μόνο ως συνδρομητής ενημερωτικού δελτίου της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ή μπορείτε να αγοράσετε το ψηφιακό πατρόν + εκτυπώσιμες οδηγίες για $ 2.

Λάβετε υπόψη ότι όλα τα δωρεάν πατρόν της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχουν άδεια χρήσης μόνο για προσωπική χρήση (δεν γίνονται αντικείμενα πώλησης, εκτός εάν το αγοράσετε) και με τη λήψη συμφωνείτε με αυτήν την άδεια.
1. Ξεκινήστε κόβοντας τα δύο κομμάτια του φορέματος στην τσάκιση του υφάσματος.
2. Τοποθετήστε τα δύο κομμάτια με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε τις πλευρικές ραφές, τελειώνοντας με την προτιμώμενη μέθοδο φινιρίσματος. Δεν ξέρετε πώς να τελειώσετε ραφές; Δείτε αυτό το σεμινάριο.
3. Καρφώστε το ρέλι στην ανάποδη πλευρά του κέντρου πίσω.
4. Ράψτε κατά μήκος της πτυχής που βρίσκεται πιο κοντά στην άκρη του υφάσματος. Δεν γνωρίζετε πως τοποθετούμε ρέλι σε λαιμόκοψη και μασχάλες, δείτε εδώ.
5. Διπλώστε το ρέλι στην καλή πλευρά του υφάσματος, καρφιτσώστε έτσι ώστε η διπλωμένη άκρη να καλύψει τη γραμμή ραφής από το τελευταίο βήμα και ράψτε.
6. Χρησιμοποιήστε τον οδηγό στο πατρόν για να κόψετε δύο κομμάτια ρέλι για το κέντρο εμπρός του φορέματος.


7. Ανοίξτε το ρέλι
8. Ράψτε μαζί όπως φαίνεται.
9. Ευθυγραμμίστε τη μη ραμμένη κορυφή του ρελιού στο κέντρο εμπρός στην ανάποδη πλευρά του υφάσματος στο μπροστινό φόρεμα.
10. Ράψτε στη γραμμή αναδίπλωσης από την άκρη έως το κέντρο.
11. Γυρίστε το ρέλι στο κέντρο, καρφιτσώστε και ράψτε από το κέντρο εμπρός προς την άκρη. Διπλώστε το ρέλι στην καλή πλευρά.
12. Καρφιτσώστε και ράψτε. Κόψτε ότι περισσεύει στα άκρα.
13. Κόψτε δύο 45 εκ κομμάτια ρέλι. Ξεκινώντας από την πίσω πλευρά του φορέματος, ξεδιπλώστε και τοποθετήστε το ρέλι όπως φαίνεται στην καμπύλη του βραχίονα, φροντίζοντας να αφήσετε κάποια περίσσεια να κρέμεται από την πίσω άκρη - περίπου 1,5 εκ. Ράψτε τη γραμμή αναδίπλωσης που βρίσκεται πλησιέστερα στην άκρη του υφάσματος.
14. Διπλώστε το ρέλι στην καλή πλευρά, αναδιπλώνοντας τις ακατέργαστες άκρες μέσα. Καρφιτσώστε και ράψτε στη θέση του, συνεχίζοντας το ράψιμο σας κατά μήκος της τιράντας, κλείνοντας το ρέλι.
15. Κόψτε δύο 8 εκ κομμάτια ρέλι. Διπλώστε τις ακατέργαστες άκρες και ράψτε.
16. Περάστε μέσα από τους δακτυλίους ρύθμισης μήκους τιράντας εσωρούχων.
17. Καρφιτσώστε στις γωνίες του φορέματος και ράψτε στη θέση τους με ένα τετράγωνο, όπως φαίνεται παρακάτω.
18. Περάστε τα μακριά άκρα των τιραντών μέσω άλλων δακτυλίων ρύθμισης μήκους τιράντας εσωρούχων.
19. Περάστε τις τιράντες μέσα από τους δακτυλίους.


20. Περάστε ξανά τα άκρα των τιραντών μέσω των δακτυλίων.
21. Ράψτε το άκρο των τιραντών γύρω από τους δακτυλίους χρησιμοποιώντας ένα μικρό μήκος βελονιάς και μια μέση βελονιά ζιγκ-ζαγκ και, στη συνέχεια, τραβήξτε τις τιράντες σφιχτά.
Δοκιμάστε το φόρεμά σας. Σημειώστε πού θέλετε να είναι η μέση.
22. Κόψτε ένα ακόμη κομμάτι ρέλι στο ίδιο πλάτος με τη μέση του φορέματος σας. Σιδερώστε το επίπεδο, έτσι ώστε να είναι μονόπλευρη ταινία πλάτους 2,5 εκ. Διπλώστε τα κοντά άκρα μέσα από 0,5 εκ και ράψτε τα.
Καρφώστε το στη μέση, για να σχηματίσει το περίβλημα της μέσης. Ράψτε στο πάνω και κάτω άκρο, αφήνοντας τα κοντά άκρα ανοιχτά, ώστε να μπορείτε να περάσετε το κορδόνι περίσφιξης.
23. Κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο 15 εκ μικρότερο από τη μέση σας. Κόψτε δύο 30 εκ κομμάτια ρέλι. Ράψτε τα κλειστά όπως κάνατε για τις τιράντες και μετά ράψτε στο λάστιχο και στα δύο άκρα για να φτιάξετε το κορδόνι σας.
24. Χρησιμοποιώντας μία παραμάνα, τραβήξτε το κορδόνι περίσφιξης μέσω του περιβλήματος της μέσης σας.
Τραβήξτε το, δέστε ένα φιόγκο και φορέστε το φόρεμά σας.
=====

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER