ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ
Η φούστα με πιέτες είναι ένα από τα ρούχα που μου αρέσει να ράβω.
Είναι βασικά μόνο ένα ορθογώνιο με πολλές πτυχές (γνωστές και ως πιέτες) που συνδέονται στη μέση. Έχω μια προηγούμενη ανάρτηση πως να υπολογίσετε τις πιέτες, αλλά σκέφτηκα να πάμε ένα βήμα μακρύτερα και να σας δείξω πώς να κάνετε μια πλισέ φούστα με κουμπιά μπροστά. Δεν χρειάζεστε πατρόν γιατί έχω κάνει όλους τους υπολογισμούς για εσάς. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς να ράψετε μία φούστα με πιέτες και κουμπιά εμπρός τον εαυτό σας.
Στις οδηγίες εδώ παρέχονται μετρήσεις για μια πλήρως με πιέτες φούστα.
Εάν θέλετε μόνο μερικές πιέτες ή δεν έχετε αρκετό ύφασμα, απλά κόψτε τα πλάτη των κομματιών της φούστας εμπρός και πίσω μικρότερα από τις μετρήσεις που σας αναφέρω, αλλά σίγουρα μεγαλύτερα από τη μέτρηση της μέσης σας. Για αυτή τη φούστα χρησιμοποίησα ένα μεσαίου βάρους βαμβακερό ύφασμα και τοποθέτησα τις πιέτες κάθε 2,5 εκ.
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Ύφασμα (περίπου 2 μέτρα)
Καρίνα
5-6 κουμπιά για το εμπρός της φούστας
1 κουμπί για την εσωτερική ζώνη μέσης
1 κόπιτσα
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Το περιθώριο ραφής είναι 1,5 εκ. Το περιθώριο στριφώματος είναι 3 εκ.
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βήμα 1: Πάρτε μερικές μετρήσεις. Πρέπει να υπολογίσετε το τελικό πλάτος της μέσης και το τελικό μήκος της φούστας. Κατ'αρχάς, μετρήστε γύρω από τη μέση σας όπου θέλετε να καθίσει η ζώνη της φούστας. Εάν δεν είστε σίγουρες για ευκολία, μετρήστε τη μέση μίας ήδη υπάρχουσας φούστας που σας κάθεται καλά και άνετα στην μέση. Στη συνέχεια, μετρήστε πόσο μήκος θέλετε να είναι η φούστα. Τώρα γράψτε αυτούς τους αριθμούς πριν τους ξεχάσετε.
Βήμα 2: Βρείτε εδώ ένα διάγραμμα για σας έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε υπολογισμούς. Βρείτε τη μέτρηση της μέσης σας στην αριστερή στήλη και διαβάστε την προς τα δεξιά για τις διαστάσεις πλάτους της ζώνης μέσης, του εμπρός και πίσω. Για παράδειγμα, αν έχετε μέτρηση μέσης 81 εκ και μήκος 90 εκ, θα χρειαστεί να κόψετε τα ακόλουθα:
Ζώνη μέσης: 88 εκ x 10 εκ (κόψτε ένα από ύφασμα και μία διασύνδεση)
Πίσω: 124 εκ x 90 εκ (κομμένο ένα)
Εμπρός: 62 εκ x 90 εκ (κομμένα δύο)
Καρίνα για την φάσα των κουμπιών: 62 εκ x 7.5 εκ (κομμένα δύο)
Βήμα 3: Αρχικά, τοποθετήστε την αυτοκόλλητη καρίνα στη ζώνη μέσης. Στη συνέχεια, στην φάσα των κουμπιών του εμπρός μέρους της φούστας. Διπλώστε το περιθώριο ραφής (1,2 εκ) στην ανάποδη πλευρά και σιδερώστε. Στη συνέχεια, διπλώστε ξανά 2.5 εκ, διαιρώντας τη ζώνη κουμπιών στο μισό.
Κάντε ένα εξώραφο ½ εκ από το διπλωμένο άκρο στη συνέχεια κάνετε μια διπλή γραμμή ραφών δίπλα στην άκρη της φάσας των κουμπιών.
Συμβουλή: Εάν το ύφασμα σας δεν συνεργάζεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα ραπτικής για να κολλήσετε τη ζώνη κουμπιών πριν από την τοποθέτηση.
Βήμα 4: Με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετήστε τα εμπρόσθια κομμάτια στα πίσω και γαζώστε τα μαζί στις πλευρικές ραφές. Τελειώστε τις ραφές.
Βήμα 5: Διπλώστε τη ζώνη μέσης με τις καλές πλευρές μαζί στο μισό κατά μήκος. Στο ένα άκρο, επισημάνετε 4 εκ από την τελική άκρη με καρφίτσα για την επικάλυψη της αριστερής πλευράς. Ράψτε την διπλωμένη άκρη, περιστρέψτε τη γωνία και ράψτε μέχρι το σημείο που έχετε σημάνει.
Βήμα 6: Καρφιτσώστε τις πιέτες στην επιθυμητή κατεύθυνση και πλάτος στην μία άκρη της ζώνης μέσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε γυρίσει το άκρο που έχετε ράψει από την καλή πλευρά ενώ κοιτάτε την ανάποδη πλευρά του υφάσματος. Τρυπώστε και, στη συνέχεια, ράψτε τη.
Γυρίστε τις ακατέργαστες άκρες εντός της ζώνης μέσης. Ράψτε την στην θέση της με το χέρι ή με την ραπτομηχανή.
Βήμα 7: Σημειώστε πού θέλετε να τοποθετηθούν οι κουμπότρυπες. Κάντε τις κουμπότρυπες και ράψτε τα κουμπιά στη ζώνη κουμπιών.
Ράψτε την κόπιτσα και το μάτι στην άκρη επικάλυψης. Στην επικάλυψη δημιουργήστε μια κουμπότρυπα στην εσωτερική πλευρά της ζώνης μέσης. Ράψτε το εσωτερικό κουμπί της ζώνης με το χέρι αόρατα.
Βήμα 8: Ράψτε το στρίφωμα της φούστας.
Και αυτό είναι! Έχετε μια κλασική φούστα έτοιμη να χτυπήσει την πόλη.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER