ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΡΑΨΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΟΡΜΑ

ΡΑΨΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΟΡΜΑ
Θέλετε να ράψετε μία φόρμα?
Δείτε αυτό το γρήγορο και εύκολο έργο, που χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο γιατί δεν είναι μόνο μερικές ευθείες ραφές και τελειώσατε.
ΥΛΙΚΑ:
2 μέτρα ύφασμα από μαλακό πλεκτό ύφασμα (ένα σύμμεικτο με λινό θα φαινόταν πολύ χαριτωμένο!)
Ανάλογη κλωστή
Πρώτα θα πρέπει να σχεδιάσετε τα κομμάτια του πατρόν σας. Χρησιμοποιήστε μια πιτζάμα ή ένα χαλαρό παντελόνι για να δημιουργήσετε το σχέδιο για το κάτω μέρος του συνόλου.
Εδώ είναι τα κομμάτια που θα χρειαστείτε:
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ (βεβαιωθείτε ότι η μέση έρχεται αρκετά ψηλά για να χτυπήσει ακριβώς στον αφαλό της κοιλιάς σας. Θα χρειαστεί να κόψετε δύο από αυτά τα κομμάτια).
ΚΟΡΣΑΖ (αυτό είναι απλώς ένα τραπεζοειδές, με το πλάτος του κάτω 2,5-5 εκ. πλατύτερο από την κορυφή του. Θα χρειαστείτε δύο από αυτά τα κομμάτια).
ΤΙΡΑΝΤΕΣ (θα πρέπει να είναι 7 εκ πλάτος. Για το μήκος, μετρήστε 10 εκ κάτω από τον ώμο σας, ως την μέση σας)
ΛΩΡΙΔΕΣ ΖΩΝΗΣ (Θα πρέπει να είναι περίπου 10 εκ πλάτος. Για το μήκος της, κάντε την τόσο μακριά ή όσο κοντή θέλετε, ώστε να δένονται γύρω από τη μέση σας μία ή δύο φορές).
ΖΩΝΗ ΜΕΣΗΣ (αυτό πρέπει να είναι 6-8 εκ πλάτος και το μήκος θα πρέπει να είναι 5 εκ μικρότερο από την περίμετρο του ανοίγματος της μέσης της φόρμας). Βεβαιωθείτε ότι αυτό έχει κοπεί προς την κατεύθυνση της ελαστικότητας του υφάσματος, έτσι ώστε να εκτείνεται κατά πλάτος.
Βήμα 1. Πάρτε τα κομμάτια των τιραντών σας και με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τις τρεις από τις πλευρές τους. Γυρίστε τις προς την καλή πλευρά και σιδερώστε.
Βήμα 2. Πάρτε τα κομμάτια του κορσάζ και τοποθετήστε τα με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί. Τοποθετήστε τις δύο τιράντες ώμου μέσα 1-2 εκ ανάμεσα στα δύο κομμάτια του κορσάζ, με τις μακριές άκρες των τιραντών να βγαίνουν από την κορυφή. Βεβαιωθείτε ότι οι πλευρές των τιραντών απέχουν μόνο 1,2 εκ από την άκρη της κάθε πλευρά. Ράψτε τις πλευρές και το επάνω μέρος με μια ευθεία βελονιά και 1,2 εκ περιθώριο ραφής.
Βήμα 3. Γυρίστε το κορσάζ σας με τις καλές πλευρές έξω και σιδερώστε. Αν τοποθετήσατε σωστά τις τιράντες σας, οι τιράντες σας πρέπει να έρχονται στην άκρη του κορσάζ σας.
Βήμα 4. Ώρα για το παντελόνι. Πάρτε τα πρώτα σας δύο κομμάτια παντελονιού και, με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τα με μια ευθεία βελονιά και από τις δύο πλευρές. Επαναλάβετε για τα δεύτερα δύο κομμάτια παντελονιού. Τώρα θα έχετε δύο ξεχωριστά πόδια παντελονιού.
Βήμα 5. Με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετήστε το ένα πόδι στο εσωτερικό του άλλου, ενώ καρφιτσώνετε τις ραφές στον καβάλο και, έπειτα, συνδέστε κάθε πλευρά της κεντρικής γραμμής του παντελονιού. Ράψτε με μια ευθεία βελονιά αυτό το "U"σχήμα. Γυρίστε τα πόδια του παντελονιού σας προς τα έξω και σιδερώστε τις ραφές σας.
Βήμα 6. Τώρα πάρτε τα κομμάτια της ζώνης μέσης και ράψτε τα μαζί (με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί) στις μικρές πλευρές. Αυτό θα πρέπει τώρα να είναι ένα μεγάλο σχήμα "Ο" και να είναι ελαφρώς μικρότερο (μερικά εκατοστά) από το άνοιγμα της ζώνης μέσης της φόρμας σας. Αν χρησιμοποιείτε ένα πλεκτό ύφασμα που δεν ξεφτάει, δεν χρειάζεται να το στριφώσετε. Αν χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό υλικό που ξεφτάει, στριφώστε το τώρα.
Βήμα 7. Επαναλάβετε το Βήμα 1 για τα κομμάτια των λωρίδων μέσης.
Βήμα 8. Χρησιμοποιήστε ένα ρακόρ ραφής και ανοίξτε 12 εκ κατά μήκος της ραφής στο πίσω μέρος του παντελονιού της φόρμας. Τοποθετήστε μέσα το άκρο των λωρίδων της μέσης σας (αφήνοντας 2,5 εκ του χώρου πάνω από τις λωρίδες) και στη συνέχεια ράψτε την ραφή πίσω με τις λωρίδες μέσης τώρα να κρέμονται στην πλάτη.
Βήμα 9. Αυτό το βήμα είναι λίγο δύσκολο, οπότε πηγαίνετε αργά. Τώρα θα επισυνάψουμε τα πάντα μαζί. Πάρτε το παντελόνι σας και ευθυγραμμίστε το με το κορσάζ και επισυνάψτε τις τιράντες κατά μήκος της ζώνης μέσης. Βεβαιωθείτε ότι οι ακατέργαστες άκρες είναι όλες ευθυγραμμισμένες. Σταυρώστε τις τιράντες στο πίσω μέρος και στερεώστε τις στην ζώνη μέσης του παντελονιού στην επιθυμητή θέση. Τώρα πάρτε την ζώνη μέσης σας και τεντώστε την προσεκτικά πάνω από όλο το παντελόνι, στερεώνοντάς το στη θέση του. Ράψτε γύρω από ολόκληρη τη μέση με μια ευθεία βελονιά. Στη συνέχεια, γυρίστε τα πάντα από την καλή τους πλευρά προς τα έξω και σιδερώστε.
Βήμα 10. Στριφώστε το παντελόνι σας στο επιθυμητό μήκος και τελειώσατε!
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER