ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ «V»

ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ «V»
Ράψτε ένα κόκκινο φόρεμα με «V».
Αυτό το ημι-εφαρμοστό φόρεμα είναι ιδανικό για την εξάσκηση βασικών τεχνικών όπως η τοποθέτηση καθαρισμάτων, μανικιών και κρυφού φερμουάρ. Το στρίφωμα είναι τελειωμένο με ρέλι. Υπάρχει επίσης μια επιλογή μεταξύ μίας στρογγυλής λαιμόκοψης ή V. Το απλό στυλ σημαίνει ότι έχει μία ελάχιστη εφαρμογή που κολακεύει τις περισσότερες φιγούρες.
ΥΛΙΚΑ
2,5μ Υφαντό ύφασμα με κάποιο ντραπάρισμα, πλάτους 150εκ
Ελαφριά αυτοκόλλητη καρίνα, 40 cm
Αόρατο φερμουάρ, 28εκ
Αναλόγου χρώματος κλωστή ραψίματος
Ράψτε ένα κόκκινο φόρεμα με «V»
Μεταφέρετε το πατρόν στο ύφασμα, μεταφέροντας όλα τα σημάδια. Χρησιμοποιώντας τον οδηγό κοπής, κόψτε όλα τα κομμάτια από ύφασμα.Υπάρχουν διαφορετικές εμπρόσθιες όψεις ανάλογα με το αν κάνετε την επιλογή της στρογγυλής ή V-λαιμόκοψης. Καρφιτσώστε και ράψτε τα πένσες του κορσάζ στο μπροστινό κομμάτι. Σιδερώστε τα πένσες προς τα κάτω προς το στρίφωμα. Με τις καλές πλευρές, καρφιτσώστε το εμπρός και πίσω μαζί στις ραφές των ώμων. Γαζώστε. Νοικοκυρέψτε τα περιθώρια ραφής και σιδερώστε τις ραφές ανοιχτές.
Εφαρμόστε την αυτοκόλλητη καρίνα στις μπροστινές και πίσω πλευρές του καθαρίσματος του λαιμού. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε τις πλευρές στις ραφές των ώμων. Γαζώστε. Νοικοκυρέψτε τα περιθώρια ραφής και σιδερώστε τις ραφές ανοιχτές. Καρικώστε τις ακατέργαστες άκρες με βελονιά ζιγκ ζαγκ ή με κοπτοράπτη.
Τοποθετήστε το φόρεμα επίπεδο, με τη καλή πλευρά στραμμένη προς τα πάνω. Τοποθετήστε τα καθαρίσματα επάνω με την καλή τους πλευρά προς τα κάτω, ταιριάζοντας μαζί τις ακατέργαστες άκρες και τις ραφές των ώμων. Καρφιτσώστε και μετά ράψτε γύρω από το ντεκολτέ. Ψαλιδίστε γύρω από την καμπύλη του λαιμού για να μπορεί να κάθεται επίπεδη και γυρίστε την καλή πλευρά προς τα έξω [1].
Σιδερώστε τόσο τα καθαρίσματα όσο και τις ακατέργαστες άκρια μακριά από το σώμα του φορέματος. Κάνετε ένα βοηθητικό γαζί γύρω από το ντεκολτέ, ράβοντας μόνο το καθάρισμα μαζί με τις ακατέργαστες άκρες. Ασφαλίστε το καθάρισμα στην ραφή του ώμου με μερικές μικρές βελονιές στο χέρι.
Από το ύφασμα, κάντε λωρίδες ρέλι για να τις χρησιμοποιήσετε να τελειώσετε το στρίφωμα σας. Θα χρειαστείτε δύο λωρίδες μήκους έως 78 εκατοστών, ανάλογα με το μέγεθος που ράβετε, πιθανότατα θα υπάρχει λίγο υπόλοιπο για να κόψετε. Διπλώστε τις δύο λωρίδες ρέλι στη μέση κατά μήκος, με τις ανάποδες πλευρές στο εσωτερικό. Σιδερώστε στη θέση τους.
Με τις καλές πλευρές μαζί, και ευθυγραμμίζοντας όλες τις ακατέργαστες άκρες, στερεώστε το ρέλι με καρφίτσες γύρω από την άκρη του στριφώματος στη καλή πλευρά του μπροστινού μέρους του φορέματος, ακολουθώντας τα σημάδια του πατρόν και κάμπτοντας απαλά το ρέλι γύρω από το στρίφωμα [2]. Ράψτε το στη θέση του, ράβοντας 1 cm από την άκρη. Επαναλάβετε στο πίσω μέρος του φορέματος. Κόψτε και διορθώστε τα περιθώρια ραφής.
Διπλώστε το ρέλι στην ανάποδη πλευρά του στριφώματος, έτσι ώστε να μην φαίνεται από την καλή πλευρά του φορέματος και σιδερώστε. Καρφιτσώστε το στη θέση του και γαζώστε πολύ κοντά στην τσάκιση του ρελιού. Από τη ανάποδη πλευρά, σιδερώστε το στρίφωμα [3]. Αυτό ρυθμίζει και εξομαλύνει τις ραφές.
Εντοπίστε τις εγκοπές τοποθέτησης του φερμουάρ στην αριστερή ραφή του πίσω κομματιού. Τοποθετήστε το αόρατο φερμουάρ και, στη συνέχεια, ράψτε την υπόλοιπη ραφή κάτω μέχρι το στρίφωμα. Ράψτε τη ραφή πάνω από το φερμουάρ μέχρι την μασχάλη με τον ίδιο τρόπο [4]. Καρφιτσώστε και ράψτε τη ραφή της καλής πλευράς, στη συνέχεια νοικοκυρέψτε τις ακατέργαστες άκρες και σιδερώστε τη ραφή ανοιχτή.
Διπλώστε τα μανίκια στα μισά, καλή πλευρά μαζί. Καρφιτσώστε και ράψτε τις ραφές στις μασχάλες [5]. Ξεβιδώστε τα περιθώρια ραφής ξεχωριστά και, στη συνέχεια, σιδερώστε τις ραφές ανοιχτές. Σιδερώστε 1 cm, έπειτα 2 cm στην ανάποδη πλευρά στο κάτω άκρο κάθε μανικιού. Ράψτε το διπλωμένο άκρο στο στρίφωμα του μανικιού [6].
Γυρίστε τα μανίκια από την καλή. Με το φόρεμα από την ανάποδη, γλιστρήστε τα μανίκια μέσα από τις μασχάλες, ταιριάζοντας τις ραφές κάτω από τις μασχάλες με τις πλευρικές ραφές και τις ραφές ώμων με τις εγκοπές στην κορυφή των μανικιών. Καρφιτσώστε γύρω από τις μασχάλες, χαλαρώνοντας την κορυφή των μανικιών στους ώμους με επιπλέον καρφίτσες.
Βεβαιωθείτε ότι τα μανίκια στέκονται καλά στις μασχάλες. Ράψτε προσεκτικά γύρω τους, αφαιρώντας τις καρφίτσες καθώς εργάζεστε και κρατώντας τα μανίκια τεντωμένα στην κορυφή τους. Νοικοκυρέψτε τα περιθώρια ραφής και σιδερώστε τις ραφές προς το μανίκι.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER