ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΕ ΠΑΤΡΟΝ

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος ενός πατρόν ραψίματος. 
Το να διαβαθμίσουμε ένα πατρόν μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά δεν είναι.
Ας δούμε δύο εύκολες μεθόδους που θα μας βοηθήσουν να διαβαθμίσουμε ένα πατρόν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο! 
Αυτή η ανάρτηση έγινε με την ευκαιρία μιας διαδικτυακής κουβεντούλας σχετικά με τον τρόπο που μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε μέγεθος σε κάποιο ήδη υπάρχον πατρόν. 
Με έναυσμα αυτό, σας παρουσιάζω δύο τρόπους που είναι αναρτημένοι από την Pauline Alice στο craftsy.com, οι οποίοι θεωρώ ότι είναι εύκολοι.
Ας δούμε λοιπόν τον εύκολο οδηγό διαβάθμισης: 
2 Μέθοδοι για την 
Αλλαγή του μεγέθους ενός πατρόν ραπτικής
ΜΕΘΟΔΟΣ # 1: Κόψιμο και επέκταση 
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε βρει το τέλειο πατρόν για να ράψουμε ένα εκλεκτής ποιότητας φόρεμα που έχουμε ονειρευτεί, αλλά διατίθεται μόνο για το μέγεθος 30 ενώ το δικό μας 34. Ας δούμε πως μπορούμε να μην αφήσουμε 
αυτή την ευκαιρία να χαθεί μόνο και μόνο επειδή υπάρχει μία διαφορά 2 μεγεθών!
Η μέθοδος "κόψιμο και επέκταση" είναι ο ευκολότερος τρόπος. 
Απλά χρειαζόμαστε ένα χάρακα, σελοτέϊπ, ένα στυλό και ψαλίδι.
Κατ 'αρχάς, κάνουμε οριζόντιες και κάθετες γραμμές στο πατρόν μας. Αυτές οι γραμμές θα πρέπει να τοποθετούνται στα μέρη όπου το πατρόν πρόκειται να αυξηθεί ή να μειωθεί (όπως στο σχέδιο). Κόβουμε κατά μήκος αυτών των γραμμών και απλώνουμε τα κομμάτια για να δημιουργήσουμε το νέο πατρόν.
Αλλά πόσο χρειάζεται να προσθέσετε;
Ας δούμε το παράδειγμα μας: Το πατρόν είναι για ένα μέγεθος 86 εκ στήθος, 
ενώ η δική μας μέτρηση στήθους είναι 76 εκ ... Υπάρχει μια διαφορά 10 εκ, η οποία θα πρέπει να μοιραστεί μεταξύ του εμπρός και πίσω (ας πούμε 5 εκ για το καθένα). Επειδή σχεδιάζουμε το μισό εμπρός και το μισό πίσω πατρόν, θα αυξήσουμε ή θα μειώσουμε σε κάθε ένα από αυτά 2,5 εκ. Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα νέο χαρτί σχεδιασμού και τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια του πατρόν μας αφήνοντας ένα κενό ανάμεσα στα κομμάτια 1,25 εκ, αφού έχουμε 2 κάθετες τομές (1,25 εκ σε κάθε χώρισμα Χ 2 = 2,5 εκ). Όσο για τις οριζόντιες γραμμές, θα πρέπει να προσθέσουμε περίπου 1 εκ (αυτός είναι ο κοινός κανόνας). Αφού έχουμε τοποθετήσει τα κομμάτια του πατρόν που κόψαμε σύμφωνα με τις μετρήσεις μας πάνω στο νέο χαρτί σχεδιασμού, ήρθε η ώρα να αναδιατυπώσουμε και να συνδέσουμε τις νέες γραμμές του πατρόν, το κόβουμε γύρω - γύρω και τελειώσαμε! 
Και τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να μειώσουμε το πατρόν ένα μέγεθος; 
Εύκολο: 
Κόβουμε τα κομμάτια του πατρόν μας με τον ίδιο τρόπο και αντί να εξαπλώσουμε τα κομμάτια, τα επικαλύπτουμε ακολουθώντας τους ίδιους υπολογισμούς, όπως και σε αυτό το σχέδιο:

ΜΕΘΟΔΟΣ # 2: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Τώρα, αν θέλουμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε 
ένα πατρόν multisize, η μέθοδος αλλαγής είναι αρκετά βολική. 
Εάν εργαζόμαστε με ένα πατρόν που έρχεται σε πολλά μεγέθη (π.χ. από το περιοδικό Burda, κλπ ...), αλλά το μέγεθος μας είναι λίγο διαφορετικό από αυτά τα μεγέθη, μπορούμε να μετακινήσουμε το πατρόν μέσα ή έξω αρκετά εύκολα.
Σε αυτό το παράδειγμα, μπορούμε να δούμε τα τρία μεγέθη που προσφέρονται στο πατρόν σε μαύρο χρώμα. Ας πούμε ότι αυτά είναι τα μεγέθη 34, 36 και 38. σχεδιάζουμε ευθείες γραμμές στις γωνίες, θα πρέπει να είναι όλες ευθυγραμμισμένες η μία με την άλλη. Σχεδιάζουμε το νέο πατρόν μετατοπίζοντας απλώς το πατρόν μέχρι να συναντήσουμε την κόκκινη γραμμή στις γωνίες προς τα μέσα για το μέγεθος 32 (σε μπλε εδώ) ή προς τα έξω για το μέγεθος 40 (με πράσινο χρώμα).
ΠΗΓΗ craftsy
==================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER