ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Τρίτη

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΖΑΚΕΤΑΚΙ

 ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΖΑΚΕΤΑΚΙ
Έχετε προσέξει σε παλιές φωτογραφίες τα ζακετάκια που φορούσε η Τζάκι Κέννεντυ Ωνάση; Αυτά τα φοβερά κομψά του οίκου Chanel ζακετάκια
Κατά πάσα πιθανότητα η απόκτηση μίας τέτοιας ζακέτας είναι όνειρο θερινής νυχτός για τις περισσότερες από εμάς. 
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να ράψουμε το δικό μας τύπου Chanel ζακετάκι ακολουθώντας τις οδηγίες με το δωρεάν πατρόν που βρήκα στο Camelot Fabrics και μοιράζομαι σήμερα μαζί σας.

Έτσι σήμερα ράβουμε Chanel ζακετάκι

Προμήθειες
- 1,15 μ Ύφασμα της αρεσκείας μας.  (1,20 πλάτος)
- 0,70 μ φόδρα (1,50 πλάτος) σε χρώμα που να ταιριάζει.
- εκτυπωτής
- Βασικές είδη ραπτικής: Ραπτομηχανή & κλωστή, ψαλίδι για το χαρτί & ψαλίδια για το ύφασμα, σελοτέϊπ & ύφασμα αγοράς, σίδερο, και καρφίτσες.

Σημειώσεις
- Πλένουμε, στεγνώνουμε και σιδερώνουμε το ύφασμα μας και την φόδρα μας πριν ξεκινήσουμε, και κόβουμε τις ούγιες.
- Το πατρόν περιλαμβάνει περιθώριο ραφής 1,30 εκ σε κάθε ραφή.
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά, γαζώνουμε όλες τις ραφές με ένα περιθώριο ραφής 1,30 εκ.

Κοπή
 1. Κατεβάζουμε και τυπώνουμε το  πατρόν στο 100%. Κόβουμε κατά μήκος των των σημαδιών της σελίδας, ενώνουμε τα κομμάτια μαζί όπως υποδεικνύεται από τα αριθμημένα τρίγωνα και κόβουμε το πατρόν.

2. Ακολουθούμε τις οδηγίες του πατρόν. Διπλώνουμε το ύφασμα, όπως σημειώνεται στο πατρόν μας. Κόβουμε τα κομμάτια και στα δύο υφάσματα.

Συναρμολόγηση
1.Ράβουμε τα εμπρός κομμάτια στο πίσω κομμάτι κατά μήκος των πλευρών (ραφών Α), καλές πλευρές μαζί. Ράβουμε τα εμπρός κομμάτια στο πίσω στους ώμους (ραφών Β), καλές πλευρές μαζί. Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα για τα κομμάτια της φόδρας, και σιδερώνουμε όλες τις ραφές ανοιχτές.
 2.Ράβουμε τα εμπρός κομμάτια των μανικιών στα αντίστοιχα πίσω κομμάτια κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς των μανικιών (ραφών C) όπως φαίνεται με τις καλές πλευρές μαζί. Σιδερώνουμε με τις ραφές ανοιχτές. Ράβουμε την εσωτερική πλευρά των μανικιών (Ραφή D)  και σιδερώνουμε με τις ραφές ανοιχτές. Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα για τα κομμάτια της φόδρας, και σιδερώνουμε όλες τις ραφές ανοιχτές. Γυρίζουμε και τα τέσσερα μανίκια το μέσα έξω.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ/ (SUBSCRIBE TO MY FEEDS)


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

</!doctype>3.Τοποθετούμε ένα - ένα τα μανίκια στα αντίστοιχα σημεία του μπούστο μας, με τις καλές πλευρές μαζί, προσέχοντας να τοποθετήσουμε τις πίσω πλευρές του μανικιού στην πλάτη του μπούστο και τις εμπρός πλευρές στο εμπρός του μπούστου. Καρφιτσώνουμε τα μανίκια στη θέση τους, με πολλές καρφίτσες κάθετα προς την άκρη του υφάσματος και των ώμων & τις πλευρικές ραφές ευθυγραμμισμένες. Αυτές οι ραφές απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου χαλάρωση. Ράβουμε τα μανίκια, το ένα μετά το άλλο. Το ίδιο κάνουμε και με τα μανίκια της φόδρας.
4.Τρυπώστε ένα στρίφωμα 0,5 εκ μήκος στο κάτω άκρο του κάθε μπούστο.
5.Τοποθετούμε την φόδρα μέσα στο ζακετάκι, με τις καλές πλευρές μαζί, και ράβουμε και τα δύο υφάσματα μαζί γύρω από τα πέτα & τον αυχένα (ραφών F) με τις ραφές του ώμου ευθυγραμμισμένες. Σιδερώνουμε με τις ραφές ανοιχτές, γυρίζουμε το ζακετάκι με τις καλές πλευρές έξω και σιδερώνουμε άλλη μια φορά, σπρώχνοντας την φόδρα ελαφρά προς το εσωτερικό καθώς προχωράμε.
6.Ράβουμε με εξώγαζο τα δύο στρώματα της ζακέτας μαζί κατά μήκος του κάτω άκρου (ραφών G) με μία ραφή 0,5 εκ  που ακολουθεί τη γραμμή ραφής όπως και στο Βήμα 4.
7.Μπορούμε να σιδερώσουμε τα πέτα ανοικτά, ή να τα αφήσουμε να κρέμονται φυσικά.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, το ζακετάκι θα είναι τέλειο.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ camelotfabrics

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner