ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΡΕΛΙ ΣΕ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ ΚΑΙ ΜΑΣΧΑΛΕΣ

ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΡΕΛΙ ΣΕ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ ΚΑΙ ΜΑΣΧΑΛΕΣ
Έχετε ενδύματα που έχετε ράψει ή αγοράσει που έχουν καθαρίσματα από ρέλι στον λαιμό και τις μασχάλες;
Πώς σας φαίνονται, σας αρέσουν; Μερικά από τα δικά μου φαίνονται να είναι καλά, άλλα είναι πάρα πολύ μεγάλα, ενοχλητικά ξεχειλωμένα, ή είναι ορατά εξωτερικά. Εσείς πώς τελειώνετε μία λαιμόκοψη ή τις μασχάλες, με καθάρισμα, με ρέλι ή φοδράροντας τα πλήρως;
Έχετε παρατηρήσει ότι σε κάποια πατρόν ραπτικής, σας λένε απλά να διπλώσετε μέσα το ύφασμα και να το ράψετε στη θέση του, είτε στο ντεκολτέ ή τις μασχάλες; Αυτό είναι σωστό με πλεκτά υφάσματα που έχουν ελαστικότητα, αλλά με υφαντά υφάσματα που δεν έχουν καμία ελαστικότητα τι γίνεται? Λοιπόν, μπορώ να σας πω ότι απλά δεν λειτουργεί.
Εδώ είναι όπου το ρέλι μπορεί να είναι μια πραγματική λύση και προσφέρει ένα πολύ τακτοποιημένο και ομαλό φινίρισμα και καθιστά την ακατέργαστη άκρη εύκολο να γυρίσει μέσα. Μπορείτε να το κάνετε με ένα χειροποίητο ρέλι από το ίδιο ύφασμα του ενδύματος που ράβετε ή να χρησιμοποιήσετε ένα ρέλι αγορασμένο από τα σχετικά καταστήματα. Από σας εξαρτάται.
Πρώτα μετρήστε το ντεκολτέ σας, κατά μήκος της γραμμής. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα ρέλι. Μπορείτε να το αγοράσετε σε απλό αντίθετο ύφασμα, ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας το ύφασμα του ενδύματος σας. Ρίξτε μια ματιά εδώ σχετικά με το πώς να κάνετε το δικό σας ρέλι. Διπλώστε την ταινία σας κατά το ήμισυ κατά μήκος και σιδερώστε, χωρίς να το τεντώσετε. Αυτή είναι ένα ρέλι "μονής πτυχής". Αυτό θα χρησιμοποιήσουμε γύρω από το λαιμόκοψη και τις μασχάλες για ένα καθάρισμα. Χρησιμοποιώ μια λωρίδα 5 εκ διπλωμένη στο μισό για να φτιάξω ένα ρέλι μονής πτυχής 2,5 εκ.
Ράψτε, το ντεκολτέ ή τις μασχάλες. Χρησιμοποιείστε κανονικό μήκος βελονιάς, και ράψτε 0.3 εκ μέσα από την καμπύλη. Αυτό θα αποτρέψει την καμπύλη να ξεχειλώνει καθώς εργάζεστε σε αυτήν. Ξεκινήστε και τελειώστε στο κέντρο της πλάτης, αφήστε μια ουρά, μερικά εκ από το κέντρο.
Τοποθετείστε το ρέλι στην λαιμόκοψη και ράψτε ακριβώς επάνω στην ραφή μου μόλις πριν κάνατε. Ράψτε αργά και προσεκτικά γύρω από την καμπύλη, σταματώντας όπου χρειάζεται, για να σηκώσετε το ποδαράκι της ραπτομηχανής σας για να επανατοποθετείτε το ρέλι. Μην τεντώνετε το ρέλι καθώς ράβετε, απλά προσέχετε να φτιάχνετε το ύφασμα κάτω από το πόδι και μην ανησυχείτε αν δημιουργεί μικρούς κυματισμούς στο εσωτερικό της καμπύλης, αυτό είναι καλό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ - Το ύφασμα πρέπει να είναι επίπεδο κατά μήκος της γραμμής ραφής και μπορεί να κυματίζει λίγο στο εσωτερικό.
Τελειώστε το ράψιμο ανάμεσα στις περιοχές όπου ξεκινήσατε και ολοκληρώσατε τη ραφή, κόψτε και σιδερώστε την ραφή ανοιχτή. Σε μια μασχάλη, ξεκινήστε και ολοκληρώστε τη ραφή κάτω από την μασχάλη.
Αποκόψτε σε όλα τα στρώματα κατά το ήμισυ του πλάτους του περιθωρίου ραφής. Ψαλιδίστε τις καμπύλες για να βοηθήσετε το μίνι καθάρισμα σας να είναι επίπεδο.
Γυρίστε τώρα προς τα μέσα, στη λαιμόκοψη και σιδερώστε ξανά έτσι ώστε να μην είναι ορατό από το εξωτερικό όταν ραφτεί. Το καλό σιδέρωμα και η πίεση είναι ο φίλος σας εδώ.
Καρφιτσώστε το ρέλι στη θέση του. Για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καρφιτσώστε με το χέρι το ρέλι στη θέση του ώστε να είστε ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα πριν ράψετε.
Ράψτε όλη τη διαδρομή γύρω από την λαιμόκοψη, κοντά στην εσωτερική πτυχή και κρατήστε τη ραφή σας σε ίδια απόσταση από την άκρη του ντεκολτέ. Σιδερώστε και τελειώσατε.
Αυτή η μέθοδος καθαρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ντεκολτέ και στις μασχάλες.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER