ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΣΙΚ PEPLUM ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ

ΣΙΚ PEPLUM ΜΠΛΟΥΖΑ
Θα ράψουμε σήμερα ένα από τα βασικά πατρόν. Γιατί; Επειδή είναι ένα πολύ εύκολο έργο και, πάνω απ 'όλα, πρέπει να έχετε ένα τέτοιο στην ντουλάπα σας εάν είστε πάνω από το ιδανικό βάρος, όπως και εγώ ..
Το peplum, που φοριέται γύρω από τους γοφούς, είναι μια πρακτική που μας πηγαίνει πίσω στους αρχαίους Έλληνες, γύρω στο 500 π.Χ. Από τότε ήταν γνωστό ως ένα κομμάτι επιπλέον ύφασμα που συνδέεται με τη μέση της μπλούζας, της φούστας ή του φορέματος. Το peplum πέφτει προς τα κάτω στα ισχία δημιουργώντας την ψευδαίσθηση μίας λεπτής μέσης στη σιλουέτα. Τονίζει τις καμπύλες μιας γυναίκας για να δώσει την εντύπωση μιας φιγούρας κλεψύδρας.
Το peplum επανεμφανίστηκε στην πρώτη συλλογή του μεγάλου Christian Dior το 1947 που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις ταινίες μετά το τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ήταν μια βασική λεπτομέρεια στη δεκαετία του '80 και '90 και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους βασιλικούς κύκλους.
Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι ένα εύκολο πατρόν για να ράψετε ένα όμορφο καλοκαιρινό μπλουζάκι. Αυτή η μπλούζα είναι ιδανική για να καλύπτει την διογκωμένη κοιλίτσα καθώς έχει τις πτυχώσεις που βρίσκονται πάνω από την κοιλιά καθιστώντας αυτή την περιοχή μη ορατή. Δεδομένου ότι είναι καλοκαιρινή μπλούζα μπορούμε να την κάνουμε με ή χωρίς μανίκια.
Αυτή η μπλούζα έχει ένα αόρατο φερμουάρ. Επιπλέον έχει πένσες στήθους και μέσης για να αναδείξει την θηλυκότητα σας.
Υλικά
1,5 μέτρα από σατέν, μετάξι, λινό, βαμβακερό ύφασμα ή μαλακό ύφασμα τζιν
35cm αόρατο φερμουάρ
Αυτοκόλλητη καρίνα
Ρέλι
Αναλόγου χρώματος κλωστή
Οδηγίες
Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ραψίματος υπολογισμένο στο πατρόν. Οπότε προσθέστε όσο θέλετε εσείς, οι προτάσεις μου είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε ένα ύφασμα που ξεχειλώνει εύκολα να χρησιμοποιήσετε ένα περιθώριο ραφής που είναι 1,5 cm. Για οποιοδήποτε άλλο ύφασμα χρησιμοποιήστε 1 cm
Πρώτα θα πρέπει να ράψετε τις πένσες, τα δύο πίσω κομμάτια της πλάτης, θα ράψετε το φερμουάρ και στη συνέχεια θα ράψετε το εμπρός και το πίσω μέρος μαζί. Αλλά, το φερμουάρ πρέπει να τελειώνει 5 εκ κάτω από τη μέση και στο peplum που σημαίνει ότι πρέπει να ράψουμε το φερμουάρ μετά το ράψιμο του peplum στην μπλούζα.
Βήμα πρώτο: Ράψτε τις πένσες
Το ράψιμο μίας τέλειας πένσας είναι θέμα εξάσκησης και γνώσης. Αφού ράψετε τις πένσες, πρέπει να τις σιδερώσετε προς το κέντρο της μπλούζας. Χρησιμοποιήστε μια κυλινδρική πετσέτα για να κάνετε το τέλειο σιδέρωμα της πένσας.
Βήμα δεύτερο: Κόψτε τις μόστρες
Αντιγράψτε την εμπρός και πίσω λαιμόκοψη που βλέπετε στο σχέδιο και προσθέστε το περιθώριο ραφής. Κάντε το ίδιο στις μασχάλες αν κάνετε αυτό το peplum top αμάνικο. Εφαρμόστε την αυτοκόλλητη καρίνα στο ύφασμα. Τοποθετήστε το πατρόν για τις μόστρες στο επάνω μέρος του υφάσματος και κόψτε. Καρφιτσώστε την πίσω στις μπροστινές μόστρες - και ράψτε με το επιλεγμένο από εσάς περιθώριο ραφής. Αφήστε το στην άκρη προς το παρών.
Βήμα τρίτο: Ράψτε το εμπρός στο πίσω
Ανάποδες πλευρές μαζί ράψτε το μπούστο στους ώμους και τις πλευρές. Βεβαιωθείτε ότι οι πένσες είναι διπλωμένες.
Βήμα τέσσερα: Ράψτε το Peplum στο μπούστο.
Το πατρόν θα έχει μερικά βελάκια που θα σας καθοδηγήσουν στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διπλώσετε τις πιέτες σας. Κάνετε τις πιέτες και καρφιτσώστε τις. Ξεκινώντας από το πίσω μέρος, καρφιτσώστε το πέπλουμ στο μπούστο. Ξεκινήστε από την πίσω αριστερή πλευρά και στη συνέχεια στη δεξιά πλευρά - εξασφαλίζοντας ότι το κέντρο του peplum ταυτίζεται με τη μέση. Ράψτε το περιθώριο ραφής που έχετε επιλέξει. Θα πρότεινα 1,5 εκ.
Βήμα πέντε: Ράψτε το φερμουάρ
Κόψτε δύο λωρίδες αυτοκόλλητης καρίνας μήκους 40 εκ και 2,5 εκ. Σιδερώστε την καρίνα στην περιοχή όπου θα τοποθετηθεί το φερμουάρ. Αν χρειάζεστε μια υπενθύμιση ή θέλετε να μάθετε μερικά εύκολα κόλπα για το πώς να ράψετε ένα αόρατο φερμουάρ, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το σεμινάριο.
Βήμα έξι: Ράψτε την φόδρα.
Ταιριάξτε την φόδρα στις ραφές των ώμων με όλα τα περιθώρια ραφής να σιδερώνονται ανοιχτά. Γυρίστε την μόστρα στην λαιμόκοψη και κάντε ένα εξώγαζο σε απόσταση ½ εκ από τη ραφή. Σιδερώστε.
Βήμα επτά: Ράψτε το στρίφωμα
Τελειώστε το στρίφωμα γυρίζοντας μέσα ½ εκ και γυρίζοντας μία ακόμα φορά 1 εκ. Σιδερώστε και ράψτε.
Βήμα Οκτώ: Τελειώνοντας τις μασχάλες
Υπάρχουν δύο τρόποι για να ολοκληρώσετε τις μασχάλες. Το αγαπημένο μου είναι να τελειώνω τις μασχάλες με ρέλι. Δείτε λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να το κάνετε αυτό. Η άλλη μέθοδος είναι με καθάρισμα, θυμηθείτε εδώ πως γίνεται. Και τελειώσατε.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER