ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ
Είναι γεγονός ότι αγαπώ τα γρήγορα και εύκολα έργα ραπτικής έργα, και δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν τα αγαπά, αν δε αυτά είναι χαριτωμένα και ευκολοφόρετα - ακόμα περισσότερο!
Αυτή η χαριτωμένη και εύκολη φούστα είναι τόσο σούπερ εύκολη και γρήγορη που για να την ράψετε δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσετε από τον χρόνο σας περισσότερο από 15 λεπτά, αφού βέβαια έχετε ήδη επιλέξει το αγαπημένο ύφασμα σας! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαρούμενο βαμβακερό, ένα άνετο πλεκτό ύφασμα ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σας ανάλογα με την εποχή που την θέλετε και να είστε σίγουρες - ότι όποιο ύφασμα και αν επιλέξετε θα φαίνεται το ίδιο υπέροχη.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ
Επειδή λατρεύω την ευκολία, όπως όλοι μας άλλωστε, σήμερα σας παρουσιάζω μία φούστα που μπορεί να ραφτεί σε 15 λεπτά μόνον.
 Υλικά:
Ύφασμα για την φούστα
Λάστιχο για την ζώνη μέσης - πλάτος 1-2 εκ
Ραπτομηχανή,
Κλωστή,
Ψαλίδι,
Χάρακας
Οδηγίες κοπής και ραφής:
Ξεκινήστε λαμβάνοντας τις μετρήσεις σας. Μετρήστε τους γοφούς σας και προσθέστε 30 εκ και στη συνέχεια διαιρέστε τον αριθμό με 2. Έτσι εάν είστε γοφοί είναι 70 εκ θα έχετε 70+30 = 110 / 2 = 50 εκ. Αυτό θα είναι το πλάτος των ορθογωνίων. Μπορείτε να προσθέσετε ή να μειώσετε αυτή τη μέτρηση (το 30 εκ) θα κάνει αναλόγως τη φούστα σας πληρέστερη ή στενότερη. Μην την κάνετε πολύ στενή - δεν θα μπορείτε να καθίσετε και αυτό δεν είναι καθόλου βολικό. Μετρήστε το μήκος που θέλετε να έχει η φούστα σας. Προσθέστε 8 εκ. Αυτό θα είναι το μήκος των ορθογωνίων. Κόψτε δύο κομμάτια που το μήκος και το πλάτος τους να έχουν τις μετρήσεις σας.
Τοποθετήστε τα υφάσματα σας με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε τις πλευρικές ραφές. Αφιερώστε ένα επιπλέον λεπτό και τελειώστε με zig zag ραφή κατά μήκος των ακατέργαστων άκρων - αυτό θα θωρακίσει τις ραφές σας να μην ξεφτάνε όταν την πλένετε.
Διπλώστε τον ποδόγυρο της φούστας περιστρέφοντας το κάτω άκρο δύο φορές από 1 εκ. Ράψτε ολόγυρα ώστε να τελειώσετε το στρίφωμα.
Κάνετε το ίδιο πράγμα στην κορυφή της φούστας σας για να δημιουργήσετε ένα περίβλημα για το λάστιχο σας. Θέλετε το περίβλημα σας να είναι περίπου 2-3 εκ αν χρησιμοποιείτε λάστιχο πλάτους 1-2 εκ. Ράψτε ολόγυρα αφήνοντας ένα άνοιγμα περίπου 3 εκ στο περίβλημα.
Κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο με το μέγεθος της μέσης σας μείον 10 εκ. Καρφιτσώστε με μία παραμάνα ασφαλείας το ένα άκρο του λάστιχου. Περάστε το λάστιχο μέσω του περιβλήματος, ώστε να βγει από την άλλη μεριά, αλλά κρατήστε το άλλο άκρο του λάστιχου έξω από το περίβλημα.
Επικαλύψτε τα δύο κομμάτια λάστιχου που βρίσκονται τώρα έξω από το περίβλημα και ράψτε τα με ζιγκ ζαγκ βελονιά πάνω από την επικάλυψη.
Τεντώστε τη μέση της φούστας λίγο για να πάρει το λάστιχο την θέση του εντός του περιβλήματος. Ράψτε το άνοιγμα που είχατε αφήσει στο περίβλημα για να κλείσει.
Και αυτό είναι !! Σούπερ γρήγορο, εύκολο και χαριτωμένο!
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER