ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΤΣΑΝΤΑ ΠΛΑΤΗΣ

ΤΣΑΝΤΑ ΠΛΑΤΗΣ
Μία φίλη αναγνώστρια μας ρώτησε πως κατασκευάζουμε μία τσάντα πλάτης, γνωστότερη ως back-pack και εμείς φυσικά δεν μπορούσαμε να μην της κάνουμε το χατίρι.
Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος της σημερινής ανάρτησης. Δείτε πως μπορείτε να ράψετε μία τσάντα πλάτης(back-pack) μόνες σας, μένοντας σπίτι.
Υλικά:
Το πατρόν Βαρέων βαρών ύφασμα 75 x 50 εκ
Δερματίνη 30 x 38 εκ
Τσόχα 30 x 38 εκ


2,5 μέτρα φάρδους 2,5 εκ νάιλον ιμάντας
1 μέτρο κορδόνι
2 Πλαστικούς ρυθμιστές
1 Πόρπη
Μαύρη κλωστή
Καρφίτσες
Μαρκαδόρος σημαδέματος
Ψαλίδι
Σίδερο
Ραπτομηχανή
Μέθοδος:
1) Με την ανάποδη πλευρά που βλέπεις, μετρήστε 6,5 εκ από την κορυφή του υφάσματος και σημειώστε με ένα στυλό.
2) Διπλώστε το ύφασμα ½ εκ από την κορυφή και σιδερώστε.
3) Διπλώστε το ύφασμα με άλλα 5 εκ για να καλύψετε μέχρι το σημάδι που κάνατε πριν με το στυλό. Σιδερώστε το επίπεδο και ράψτε.
4) Περάστε σε αυτό το τούνελ που δημιουργήθηκε το κορδόνι περίσφιξης.
5) Διπλώστε το ύφασμα κατά πλάτος στο μισό. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε αφήνοντας ένα εκατοστό περιθώριο ραφής. Με ζιγκ-ζαγκ βελονιά τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες και αποτρέψτε το ύφασμα από το ξέφτισμα. Το ύφασμα θα πρέπει τώρα να σχηματίζει έναν κύλινδρο με το κορδόνι περίσφιξης στην κορυφή.


6) Κόψτε δύο κομμάτια νάιλον ιμάντα 16 εκ. Ράψτε τους πλαστικούς ρυθμιστές πάνω στον ιμάντα. Διπλώστε τους ιμάντες στο μισό και βγάλτε τους ρυθμιστές όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
7) Κόψτε τα κομμάτια βάσης από το πατρόν. Με τις ανάποδες πλευρές μαζί, ράψτε τα άκρα μαζί με ένα εκατοστό περιθώριο ραφής.
8) Τοποθετήστε τη βάση και τους ρυθμιστές στη θέση τους. Οι ρυθμιστές θα πρέπει να ρυθμιστούν σε απόσταση 20 εκ.

9) Με τις καλές πλευρές μαζί, ράβουμε τη βάση στο σακίδιο. Γυρίστε το σακίδιο από την καλή του πλευρά.
10) Κόψτε δύο κομμάτια 70 εκ από τους νάιλον ιμάντες. Τοποθετήστε τους ιμάντες σε γωνία προς την κορυφή της τσάντας, περίπου 2,5 εκ από το κέντρο της πλάτης. Ράψτε τους ιμάντες στη θέση τους. Περάστε τους ιμάντες μέσω των ρυθμιστών.
11) Κόψτε ένα κομμάτι νάιλον ιμάντα μήκους 7.5 εκ για τους ρυθμιστές της βάσης. Περάστε τους ιμάντες μέσω των ρυθμιστών. Διπλώστε τους ιμάντες στο μισό και ράψτε όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


12) Κόψτε ένα κομμάτι δερματίνη και ένα κομμάτι τσόχας σύμφωνα με το πατρόν του πτερυγίου. Με τις ανάποδες πλευρές μαζί, ράψτε τα. Κόψτε ένα κομμάτι νάιλον ιμάντα μήκους 20 εκ. Καρφιτσώστε τον ιμάντα στο κέντρο της τσόχας του πτερυγίου. Ράψτε τον ιμάντα στη θέση του.
13) Καρφιτσώστε και ράψτε το πτερύγιο στο σακίδιο ακριβώς πάνω από τους ιμάντες.
14) Καρφιτσώστε την πόρπη στο μπροστινό μέρος του σακιδίου και ράψτε την στη θέση της.
Καλοφόρετη η νέα σας τσάντα πλάτης!
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER