ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΚΑΡΟ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ

ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΚΑΡΟ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ
Στην ουσία πρόκειται για μία ακόμα μεταποίηση. Και για μία ακόμα φορά το θύμα είναι ένα αντρικό πουκάμισο.
Τακτοποιώντας την ντουλάπα βρήκα αυτό το παλιό πουκάμισο του συζύγου μου, -σε πολύ κατάσταση δε, αφού ήταν ελάχιστα χρησιμοποιημένο-που είχε χρόνια να φορέσει και που η αλήθεια είναι ότι το χρώμα του και το καρό του με ξεσήκωσαν ιδιαίτερα.
Και αφού είμαι οπαδός της ρήσης «ότι δεν έχεις φορέσει στο διάστημα ενός έτους, δεν πρόκειται να το φορέσεις ποτέ», βρήκα ωραία την ιδέα να το μεταποιήσω σε εφαρμοστή φούστα με τιράντες.
Δείτε λοιπόν την διαδικασία πως μπορείτε να μεταποιήσετε ένα πουκάμισο σε εφαρμοστή φούστα με τιράντες.
Τοποθετούμε το πουκάμισο επάνω σε ένα μεγάλο πάγκο εργασίας. Ξεκινάμε αφαιρώντας τα μανίκια, και στην συνέχεια κόβουμε στην περιοχή του στήθους, αφαιρώντας τον γιακά και τους ώμους. Ακολούθως κόβουμε τα τμήματα κάτω από τις μασχάλες ώστε να έχουμε πλέον μπροστά μα ένα παραλληλόγραμμο.
Με τις καλές πλευρές μαζί γαζώνουμε τις πλαϊνές ραφές και στην συνέχεια την προβάρουμε.
Με την βοήθεια μίας φίλης, με καρφίτσες την στενεύουμε όσο θέλουμε στις πλαϊνές ραφές και δημιουργούμε και δύο πένσες μέσης στο πίσω μέρος της φούστας. Κόβουμε όσο από τα πλαϊνά πλέον περισσεύει και γαζώνουμε τις νέες πλαϊνές ραφές και τις πένσες. Σιδερώνουμε και προβάρουμε.
Για ευκολία κρατάμε το στρίφωμα ως έχει. Γυρίζουμε μέσα ένα εκατοστό δύο φορές στην περιοχή της μέσης και γαζώνουμε, κλείνοντας μέσα τις ακατέργαστες άκρες. Πλέον η φούστα μας είναι σχεδόν έτοιμη και το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξουμε τις τιράντες.
Τις τιράντες τις δημιουργούμε κόβοντας τα μανίκια κατά μήκος τους. Από κάθε μανίκι κόβουμε δύο φαρδιές λωρίδες τις οποίες ράβουμε μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσουμε μία μακρύτερη λωρίδα. Γυρίζουμε κάθε μακριά πλευρά της λωρίδας προς την μέση έτσι ώστε να συναντιόνται και σιδερώνουμε. Διπλώνουμε την λωρίδα κατά μήκος στην μέση, σιδερώνουμε και την ράβουμε στις δύο άκρες της κατά μήκος της μακριάς πλευρά τους. Τις τοποθετούμε στην φούστα και γαζώνουμε και τελειώσαμε.
Μπορείτε επίσης αν δεν θέλετε τα κουμπιά εμπρός – τα οποία ομολογώ ότι με βόλεψαν πολύ καθώς δεν χρειάστηκε να προσθέσω φερμουάρ- να τα γαζώσετε ή και να τα αφαιρέσετε τελείως και να προσθέσετε ένα φερμουάρ στην πλαϊνή ραφή.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER