ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΤΖΙΝ ΜΠΟΥΣΤΟ

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΤΖΙΝ ΜΠΟΥΣΤΟ
Μία ξεχωριστά έξυπνη μεταποίηση ενός τζιν πουκαμίσου θα δούμε σήμερα.
Πάντα μου άρεσαν τα έργα που ξεχώριζαν για την πρωτοτυπία τους και την εφευρετικότητά τους. Έτσι κάθε φορά που πέφτω, σκαλίζοντας το διαδίκτυο, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αδύνατον να αντισταθώ στον πειρασμό να τα μοιραστώ μαζί σας. Και ο κυριότερος λόγος που το κάνω αυτό, είναι γιατί βλέποντας την όποια πρωτότυπη ιδέα, στο μυαλό μου γεννιόνται μερικές ακόμα! Πιστεύω λοιπόν ότι είναι τροφή για σκέψη, εφαλτήριο για νέα έργα, είτε νέα έργα ραπτικής ή ανασκευές και μεταποιήσεις.


Αυτό λοιπόν που θα δούμε σήμερα είναι ένα εξαιρετικά εύκολο έργο, καθώς το κορσάζ είναι ένα έτοιμο τζιν πουκάμισο στο οποίο κάνουμε κάποιες μικρές προσαρμογές και προσθέτουμε μόνο την φούστα δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα μοναδικό φόρεμα.
Είναι τόσο απλό να γίνει. Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε και εσείς - θα χρειαστεί μόνο εκτός από τις όποιες μικρές προσαρμογές στο κορσάζ, να επιλέξετε και τον τύπο της φούστας που θέλετε.
Ξεκίνησα με το τζιν πουκάμισο.
Για το κορσάζ σας, αποφασίστε πού θέλετε να αρχίζει η φούστα σας και προσθέστε 2-3 εκ για περιθώριο ραφής.
Για τη φούστα, μετρήστε το πλάτος της κορσάζ στο σημείο που το κόψατε. Θέλετε η φούστα σας να είναι 1 1/2 φορές με το πλάτος του κορσάζ σας - οπότε αν το κορσάζ σας έχει πλάτος 60 εκ, η φούστα θα πρέπει να είναι 90 εκ ευρεία. Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι για το μπροστινό και το πίσω μέρος. Επίσης, καθορίστε το μήκος της φούστας που θέλετε. Κόψτε τα τετράγωνα του υφάσματος φούστας σας. Για την φούστα μπορείτε να βρείτε περισσότερες οδηγίες εδώ.


Ράψτε τις πλευρικές ραφές και κάντε επίσης ένα γαζί για να δημιουργήσετε την σούρα κατά μήκος της κορυφής της φούστας. Σουρώστε τη φούστα για να ταιριάζει στο κορσάζ σας και ράψτε την στη θέση της.
Στριφώστε τη φούστα στο επιθυμητό μήκος και το φόρεμά σας τελείωσε! Είναι τόσο γρήγορο και εύκολο που μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά φορέματα συνδυάζοντας διάφορες μπλούζες ή πουκάμισα με ήδη έτοιμες φούστες ή με φούστες που θα ράψετε για το έργο σας αυτό!
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER