ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΔΩΣΤΕ ΖΩΗ ΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑΛΕΝΤΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙ – 3
ΔΩΣΤΕ ΖΩΗ ΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑΛΕΝΤΑ
1. Ζωγραφίστε
Είτε δεν έχετε πιάσει ποτέ πινέλο στη ζωή σας ή υπήρξατε το αστέρι των μαθημάτων τέχνης του σχολείου σας, η ζωγραφική μπορεί να είναι απίστευτα θεραπευτική και είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να διασκεδάσετε για λίγες ώρες.
Βγάλτε τα παλιά σας χρώματα ή κλέψτε τα χρώματα των παιδιών σας και αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει άγρια.
2. Καλλιτεχνείστε
Η ζωγραφική δεν είναι η μόνη δημιουργική σας επιλογή! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας για να κρατήσετε το μυαλό σας απασχολημένο όταν είστε σπίτι. Φτιάξτε κοσμήματα. Κάνετε ένα κολάζ. Κάντε μια κάρτα γενεθλίων για έναν φίλο. Ψάξτε γύρω στο σπίτι, σκάψτε στα ξεχασμένα συρτάρια και δείτε τι υλικά μπορείτε να βρείτε. Δείτε τι μπορείτε να ανακυκλώσετε! Στη συνέχεια, μεταβείτε στο διαδίκτυο για έμπνευση και σεμινάρια. Το Pinterest είναι ένα ορυχείο χρυσού όταν θέλετε να δείτε τους δημιουργικούς σας χυμούς να ρέουν.
3. Μαγειρέψτε
Πότε ήταν η τελευταία φορά που μαγειρέψατε μόνο για την ευχαρίστηση σας και όχι από την ανάγκη; Ήρθε η ώρα να κάνετε το κέφι σας, να μαγειρέψετε αυτό που θα ικανοποιούσε αυτούς τους στερημένους γαστρονομικούς μύες σας. Κοιτάξτε στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας και στη συνέχεια βυθιστείτε στα σκονισμένα βιβλία μαγειρικής σας ή ψάξτε στο διαδίκτυο για να βρείτε μια συναρπαστική νέα συνταγή που να χρησιμοποιεί τα συστατικά που έχετε στη διάθεσή σας.
4. Ψήστε
Αν είστε περισσότερο ζαχαροπλάστης παρά σεφ - ανεξάρτητα από το πόσο σκονισμένη είναι η ποδιά σας - ήρθε η ώρα να ανάψετε το φούρνο. Είτε αποφασίσετε να φτιάξετε μια βασική συνταγή που γνωρίζετε καλά είτε αποφασίσετε ότι σήμερα είναι η μέρα για να επιχειρήσετε κάτι δύσκολο, εντυπωσιακό και νόστιμο, γεμίστε το σπίτι με υπέροχες μυρωδιές και το στομάχι σας με κάποια καλούδια, φτιαγμένα από τα χεράκια σας.
5. Γράψτε ένα ποίημα
Ίσως κάποιος ποιητής να κρύβεται κάπου μέσα σου. Λοιπόν, ποτέ δεν θα το μάθεις αν δεν προσπαθήσεις να προκαλέσεις την έμπνευση και το έμφυτο ταλέντο σου. Άλλωστε «Η ποίηση έχει τη ρίζα της στην ανθρώπινη ανάσα και τι θα γινόταν αν η πνοή μας λιγόστευε;» αναρωτιέται ο Σεφέρης στην ομιλία του για το Νόμπελ. Ένα ερώτημα εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας που οι πνευματικές ανάσες είναι όλο και λιγότερες. Πιάσε λοιπόν ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό και δες τι μπορεί να συμβεί όταν περάσεις λίγες ώρες αφήνοντας τη δημιουργική σου πλευρά χαλαρή. Για βοήθεια διάβασε ποιήματα αγαπημένων σου ποιητών, ή στίχους αγαπημένων τραγουδιών.
6. Γίνε συγγραφέας
Εντάξει, δεν σας αρέσει η ιδέα της ποίησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τη συγγραφή.
Είχα διαβάσει σε ένα λογοτεχνικό περιοδικό «Η γραφή, όπως και η ανάγνωση, είναι μια πράξη θεραπευτική. Είναι μια εκτόνωση, μέσα από την οποία μπορείς να ξεχάσεις τον μέτριο κόσμο στον οποίο ζεις. Αποκτά χρώμα και ουσία, εμπλουτίζεται και ομορφαίνει. Μέσω αυτής μπορείς να σωπάσεις τις φωνές που ηχούν στο κεφάλι σου, να μετριάσεις την οργή σου, να δαμάσεις τα πάθη σου και όλοι συμφωνούμε πως ένας στίχος, ένα ημερολόγιο, μια ιστορία είναι σίγουρα προτιμότερα από το ντιβάνι ενός ψυχολόγου.» Το να βάζετε τις σκέψεις σας στο χαρτί μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε βαθύτερα μέσα σας, να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτόν σας. Αφιερώστε ένα καλό κομμάτι χρόνου για να καθίσετε και να γράψετε. Μην ανησυχείτε για γραμματική ή στυλ, απλά γράψτε. Γράψτε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ή γράψτε μια σύντομη ιστορία. Γιατί όχι μια επιστολή σε κάποιον, άσχετα αν θα τη στείλετε ή όχι.
Λένε ότι οι άνθρωποι κλαίνε όταν γράφουν, γιατί ανοίγουν οι πληγές τους. Σίγουρα όμως είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία και εκτόνωση.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER