ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΜΑΞΙ ΣΤΡΑΠΛΕΣ ΦΟΡΕΜΑ

ΜΑΞΙ ΣΤΡΑΠΛΕΣ ΦΟΡΕΜΑ
Πριν από μερικές ημέρες αποφάσισα να δοκιμάσω να ράψω ένα εφαρμοστό στράπλες μάξι φόρεμα με δύο διαφορετικά υφάσματα.
 Είμαι ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα.  Αυτό το φόρεμα μου πήρε λίγο περισσότερο από 2 ώρες από την αρχή μέχρι το τέλος. 
1. Συγκεντρώστε τις προμήθειες σας: Περίπου 4 μέτρα συνολικό ύφασμα. Χρησιμοποίησα ένα κομμάτι περίπου ½ μέτρο ύφασμα ελαστικό για το μπούστο. Και για την φούστα και την επένδυση του μπούστου χρησιμοποίησα 3 μέτρα μπλε πλεκτό ύφασμα. Η φούστα χρειάστηκε επιπλέον ύφασμα γιατί κόπηκε σε λοξό. Θα χρειαστείτε μια ραπτομηχανή, κοπτοράπτη (προαιρετικά), κλωστή, ψαλίδι και λάστιχο φάρδους 3 εκ.
2. Ξεκινήστε δημιουργώντας το μπούστο σας. Θα χρειαστεί να κάνετε μερικές μετρήσεις για να δημιουργήσετε το πατρόν σας. Πρώτον, μετρήστε κάτω από την μασχάλη στην περιοχή του στήθους γύρω από όλο το σώμα σας. Στο παράδειγμα μας, αυτό ήταν 82 εκ. Στη συνέχεια, μετρήστε γύρω από την μέση σας, ή όπου θέλετε να τελειώσει το μπούστο.  Στο παράδειγμα μας, αυτό ήταν 74 εκ. Τώρα, διαιρέστε τους δύο αυτούς αριθμούς στο μισό, οπότε έχουμε 41 και 37, για να χρησιμοποιήσετε στο πατρόν σας. Τέλος, μετρήστε από την μασχάλη σας μέχρι την μέση σας ή όπου θέλετε να τελειώσει το μπούστο σας. Στο παράδειγμα μας, αυτό ήταν 25 εκ. Προσθέστε 3 εκ σε αυτόν τον αριθμό για το πατρόν σας = συνολικά 28 εκ. Τώρα σχεδιάστε τις παρακάτω μετρήσεις στο ύφασμα σας. 
Όταν έκανα τη δική μου στο ύφασμα μου, το έκανα ως εξής. Κατ 'αρχάς, μέτρησα τη γραμμή 41 εκ στην κορυφή του μπούστου, έπειτα μέτρησα κατ' ευθείαν από το κέντρο αυτής της γραμμής, το μήκος του τα 28 εκ και εκεί που κατέληξαν, μέτρησα τα  28 εκ της μέσης και πρόσθεσα αριστερά και δεξιά 1 εκ περιθώριο ραφής.
Μόλις σχεδιάσετε το πατρόν σας στο διπλωμένο ύφασμα, κόψτε έτσι ώστε να έχετε δύο κύρια κομμάτια μπούστου από το ύφασμα.
 Στη συνέχεια τοποθετήστε αυτά τα κομμάτια στην επένδυση και κόψτε 2 ίδια κομμάτια.
3. Θωρακίστε με τον κοπτοράπτη (ή με ζιγκ ζαγκ βελονιά) τις δύο πλευρικές ραφές σας στο κύριο ύφασμα. Τοποθετήστε με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί και χρησιμοποιήστε ένα περιθώριο ραφής 1/2 εκ, για να ράψετε τις πλευρικές ραφές. Στη συνέχεια, επαναλάβετε με τα δύο τεμάχια επένδυσης.
4. Τώρα είναι καιρός να βάλουμε μαζί την επένδυση και το κύριο κομμάτι. Κατ 'αρχάς, γυρίστε το κύριο ύφασμα σας με την καλή του πλευρά έξω και το ύφασμα της επένδυσης σας το μέσα έξω, δηλαδή το ύφασμα και η επένδυση πρέπει να έχουν μαζί τις ανάποδες πλευρές τους. Τώρα, σύρετε το κύριο κομμάτι ύφασμα σας μέσα στην επένδυση μέχρι να έχουν τις κορυφές τους μαζί (η πλευρά των 41 εκ). Βεβαιωθείτε ότι οι πλαϊνές ραφές σας ευθυγραμμίζονται και στη συνέχεια ράψτε με 1 εκ περιθώριο ραφής ολόγυρα από την κορυφή του μπούστου.
5. Πρέπει τώρα να έχετε τρεις ραμμένες πλευρές εκτός από την κάτω πλευρά. Τώρα ανοίξτε το ύφασμα σας και σιδερώστε την ραφή προς την επένδυση. Γυρίστε την καλή πλευρά του υφάσματος προς τα έξω και σιδερώστε ξανά.
6. Στη συνέχεια, μετρήστε κάτω 3-4 εκ από την κορυφή του μπούστου σας και γαζώστε ένα εξώγαζο σε όλη τη διαδρομή αφήνοντας ένα άνοιγμα δύο-τρία εκατοστά. Αυτή θα είναι η ραφή που δημιουργεί το τούνελ για να περάσετε το λάστιχο.  Στη συνέχεια, πάρτε το λάστιχο και κόψτε το στο απαραίτητο μήκος. Για να καθορίσετε το μήκος βάλτε το κάτω από τις μασχάλες σας και σημειώστε πόσο χαλαρό ή πόσο σφιχτό το θέλετε ώστε να νοιώθετε άνετα αλλά όχι άβολα.
7. Τοποθετήστε το λάστιχο σας μέσα από το άνοιγμα των 3-4 εκ χρησιμοποιώντας μία παραμάνα.  Ράψτε τα άκρα του λάστιχου σας χρησιμοποιώντας μια ζιγκ ζαγκ βελονιά και κλείστε το άνοιγμα με ράψιμο στο χέρι.
8. Η φούστα είναι κομμένη στο λοξό.  Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κοπής σε λοξό, δείτε εδώ. Για γενικότερες πληροφορίες σχετικά με το ράψιμο φούστας μπορείτε να βρείτε οδηγίες εδώ και εδώ.
9. Μόλις κόψετε τη φούστα σας, ράψτε τις πλευρικές ραφές χρησιμοποιώντας ένα περιθώριο ραφής 1/2 εκ. Ράψτε μαζί το μπούστο με την φούστα στην περιοχή της μέσης. Κάνετε το στρίφωμα στην φούστα και τελειώσατε αφού κάνετε ένα καλό σιδέρωμα πρώτα.
ΠΗΓΗ
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER