ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΥΦΑΣΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΑ (BIAS CUT).

 
 Κόβοντας ύφασμα διαγώνια (bias cut).
Η κοπή υφασμάτων διαγώνια ή λοξά είναι μία εύκολη, και πολύ αποτελεσματική υπόθεση!
Το μόνο που αυτό σημαίνει είναι ότι, αντί να κόψετε το ύφασμα σας με την συνηθισμένη κάθετη ή οριζόντια τοποθέτηση του πατρόν όπως κανονικά έχετε συνηθίσει να κάνετε, μπορείτε να κόψετε στις 45 μοίρες σε σχέση με την ούγια του υφάσματος. Ρίξτε μια ματιά στο διάγραμμα για να δείτε ότι η κεντρική γραμμή του πατρόν δεν είναι τοποθετημένη παράλληλα ή κάθετα με την ούγια , αλλά τοποθετείτε στις 45 μοίρες.
 Αυτή η τεχνική κοψίματος μπορεί να έχει αποτελέσματα σε υφαντά υφάσματα – όχι σε τσόχα ή άλλα πιληματοποιημένα ή μη υφασμένα βαριά υφάσματα  όπως καμβάδες, διαγωνάλ, και πολύ ελαστικά ύφασματα. Αλλά σε ένα υφαντό ύφασμα, αυτή η διαγώνια κοπή έχει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα και αυτό γιατί χρησιμοποιεί το φυσικό τέντωμα που έχει ακόμη και ένα μη-ελαστικό ύφασμα.
Το «διαγώνιο κόψιμο" είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από τους σχεδιαστές για να τονίσουν τις γραμμές και καμπύλες του σώματος και παράλληλα να δημιουργήσουν όμορφα και απαλά ντραπαρίσματα στο ύφασμα καθώς πέφτει.  Για παράδειγμα, μια κλος φούστα, κομμένη διαγώνια θα πέσει πιο χαριτωμένα και ένα στενό ένδυμα, όπως αυτό το όμορφο φόρεμα της δεκαετίας του 1930, θα στέκεται καλύτερα στο σώμα. Πολλά από τα κομψά σχέδια της δεκαετίας των 30s και 40s χρησιμοποίησαν την διαγώνια – λοξή τεχνική κοπής (bias cut).

Επιλογή υφάσματος

Να επιλέξετε ένα ύφασμα μονόχρωμο για να ξεκινήσετε. Όταν αποφασίσετε να κόψετε και να δουλέψετε σε διαγώνιο – λοξό ύφασμα για πρώτη φορά, θα πρέπει να αποφύγετε τα ριγέ και καρό μιας και θα πρέπει να τα ταιριάξετε σε κάποιες ραφές, όχι εύκολη διαδικασία για κάποιον χωρίς εμπειρία στο ράψιμο. Επίσης θα πρέπει να αποφύγετε υφάσματα που γλιστρούν, όπως μετάξι, κρεπ ή Σιφόν. Ξεκινήστε με απλά σχέδια και εύκολα υφάσματα για να αξιοποιήσετε τις υπάρχουσες ικανότητές σας. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με ένα μονόχρωμο βαμβακερό ή λινό ύφασμα.

Κοπή και διάταξη

Κόψτε όλα τα κομμάτια του πατρόν σε μονή στρώση υφάσματος και όχι σε διπλή. Προετοιμάστε το πατρόν σας αναλόγως φροντίζοντας όλα τα κομμάτια του πατρόν να είναι πλήρη σε μονή στρώση υφάσματος, και κανένα από αυτά δεν πρέπει να τοποθετηθεί στην τσάκιση. Το κόψιμο σε μονή στρώση είναι ένα απόλυτο πρέπει.
Πάρτε το χρόνο σας κατά την διαγώνια κοπή ενδυμάτων. Εάν ακόμη και ελαφρώς ξεφύγετε από την 45 μοιρών διαγώνια κοπή, το ρούχο σας μπορεί να πέφτει άσχημα στο σώμα.
Η αλήθεια είναι ότι η διαγώνια κοπή είναι δαπανηρή σε ύφασμα, αλλά πραγματικά τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα σας αποζημιώνουν για αυτό το έξτρα κόστος.
Φωτό : Pinterest
---------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER