ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΜΑΧΙ ΣΑΤΕΝ ΦΟΥΣΤΑ DIY

ΜΑΧΙ ΣΑΤΕΝ ΦΟΥΣΤΑ DIY
Πώς να ράψετε μια επίσημη φούστα για μια εξαιρετική περίσταση.
ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ:
2,5 - 3 μέτρα μεσαίου έως βαρέως βάρους σατέν, μετάξι mikado, ή shantung
Αντίστοιχη κλωστή
Μεζούρα
Αόρατο φερμουάρ
Βασικά υλικά για το ράψιμο
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ:
Μετρήστε τη φυσική σας μέση
Μετρήστε επίσης περίπου 12 εκ κάτω από τη φυσική μέση σας
Μετρήστε από τη φυσική σας μέση μέχρι το πάτωμα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑ
Βήμα πρώτο - Κόψτε δύο κομμάτια υφάσματος στο επιθυμητό μήκος σας και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα περιθώρια ραφών, από το ούγια σε ούγια. Κόψτε ένα σχήμα τσέπης για κάθε πλευρά της φούστας, μετρώντας περίπου 20 εκ κάτω από τη φυσική σας μέση. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας ως οδηγό, τοποθετώντας το απευθείας πάνω στο ύφασμα όταν κόβετε. Επαναλάβετε για το μπροστινό και πίσω κομμάτι.
Βήμα δεύτερο - Δημιουργήστε μία βαθιά πιέτα κατά μήκος της αριστερής πλευράς του κέντρου της ζώνης μέσης, στρέφοντας τον καθρέφτη της πιέτας προς το κέντρο. Δημιουργήστε άλλη μία πιέτα στα αριστερά του πρώτου καθρέφτη. Επαναλάβετε στην άλλη πλευρά της φούστας. Θέλετε η τελική ζώνη μέσης της φούστας να είναι το 1/2 της μέτρησης της μέσης σας συν το περιθώριο ραφής. Τώρα, πρέπει να καρφιτσώσετε αυτές τις πιέτες στη θέση τους κατά μήκος της γραμμής μέσης ... αλλά πριν το κάνετε αυτό. Τραβήξτε προσεκτικά τη φούστα έξω από τις πιέτες στην πλευρική ραφή, έτσι ώστε οι πιέτες να γίνουν ευρύτερες. Καρφιτσώστε τις πιέτες κλειστές προς τα κάτω κατά μήκος της γραμμής τσάκισης, μέχρι περίπου 12 εκ κάτω από τη μέση. Μετρήστε το πλάτος της φούστας σας κατά μήκος των πιετών - καθώς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι η ίδια μέτρηση με το 1/2 της μέτρησης που βρήκατε μετρώντας 12 εκ κάτω από την φυσική σας μέση, συν το περιθώριο ραφής. Επαναλάβετε για το πίσω κομμάτι της φούστας.
Βήμα τρίτο - Ράψτε προσεκτικά τις πιέτες σας, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τσάκιση της πιέτας. Πρέπει αυτή η ραφή να φαίνεται πραγματικά όμορφη, γι 'αυτό ράψτε αργά ώστε να εξασφαλίσετε μια ωραία ευθεία ραφή.
Βήμα τέταρτο -Τοποθετήστε τη μπροστινή και την πίσω καλή πλευρά της φούστας, καρφιτσώστε και ράψτε τις πλευρικές ραφές αφήνοντας ένα άνοιγμα για την τοποθέτηση του φερμουάρ σας. Τελειώστε τη ραφή
Βήμα πέντε - Γυρίστε τη φούστα από την καλή και ράψτε το φερμουάρ στη θέση του.
Βήμα έξι - Κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα στην μέτρηση της μέση σας συν το περιθώριο ραφής x 7 εκ μάκρος. Χρησιμοποιήστε την ως μια πρόσοψη (μπάσκα) για τη μέση της φούστας σας. Στερεώστε την με καρφίτσες γύρω από την μέση και σιδερώστε την προς τα μέσα. Ράψτε με εξώγαζη βελονιά γύρω από τη μέση για να την σταθεροποιήσετε. Στριφώστε για να τελειώσετε την φούστα. Και τελειώσατε!
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER