ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΜΑΞΙ ΦΟΡΕΜΑ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ

ΜΑΞΙ ΦΟΡΕΜΑ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ
Ένα ακόμα όμορφο μάξι φόρεμα για το καλοκαίρι, χωρίς πατρόν θα ράψουμε σήμερα.
Αυτό το εύκολο να ραφτεί φόρεμα από την Torie Jayne είναι ιδανικό για το καλοκαίρι. Μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στο μέγεθος σας – απλώς κάντε το μπούστο μεγαλύτερο ή μικρότερο, αυξάνοντας το πλάτος και το μήκος του μπούστου. Για να κάνετε τη φούστα, μεγαλύτερη ή μικρότερη, πρέπει απλώς να αυξήσετε το πλάτος του κομματιού της φούστας. Όσον αφορά τον ποδόγυρο, επιλέξετε το επιθυμητό μήκος, συν 2 cm για το περιθώριο στριφώματος και 6 mm για την σύνδεση και το ράψιμο στο μπούστο.
Υλικά
Ύφασμα, 105cm πλάτος x 200cm
Ελαστική κλωστή για την δημιουργία σφηκοφωλιάς
Ανάλογη κλωστή ραπτικής
Τέσσερις χάντρες με μεγάλες τρύπες(προαιρετικά)
Μέγεθος
Ράψτε το φόρεμα
1. Κόψτε ένα κομμάτι μπούστο από το ύφασμα, μετρώντας μήκος 32cm και πλάτος 138 cm (αυξήστε ή μειώστε για μεγαλύτερο/μικρότερο μπούστο). Κόψτε δύο κομμάτια φούστα με πλάτος 138 μ. στην κορυφή και 150cm στο στρίφωμα x 107 cm (μήκος κομματιού από το στήθος ως τον αστράγαλο, συμπεριλαμβανομένων περιθωρίων στριφώματος 2,6 εκατοστά). Διπλώστε το ορθογώνιο κομμάτι του μπούστου στο μισό κατά μήκος, με τις ανάποδες πλευρές μαζί και καρφιτσώστε για να παραμείνει στην θέση του.
2. Τυλίξτε με το χέρι, το ελαστικό νήμα που θα χρειαστείτε για την δημιουργία της σφηκοφωλιάς στη μασουρίστρα της ραπτομηχανής σας, έτσι ώστε η ελαστική κλωστή να είναι σταθερή, αλλά όχι τεντωμένη.
Ρυθμίστε τη ραπτομηχανή σας σε ευθεία βελονιά τοποθετώντας ελαστικό νήμα στην μπομπίνα. Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να αυξήσετε την βελονιά σας περίπου στο 2.5 έως 3 για την σφηκοφωλιά. Επίσης ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε την ένταση της επάνω κλωστής.
3 Ξεκινώντας από το διπλωμένο άκρο με την καλή πλευρά επάνω, γαζώνετε μία ευθεία γραμμή 5-6 χιλιοστά κάτω από την τσάκιση, ασφαλίζετε με εμπρός – πίσω γαζί στην αρχή και στο τέλος της ραφής.
Ξεκινώντας 5 - 6 χιλιοστά κάτω από την πρώτη γραμμή ραφής, χρησιμοποιώντας την άκρη του ποδιού της ραπτομηχανής σας ως οδηγό, ράψτε μια δεύτερη ευθεία γραμμή και ασφαλίστε με εμπρός – πίσω γαζί στην αρχή και στο τέλος της ραφής.
Συνεχίστε να ράβετε ευθείες γραμμές, έως ότου φτάσετε 6 χιλιοστά από την ακατέργαστη άκρη στο κάτω μέρος. Χρησιμοποιήστε και τα δυο χέρια για να τραβάτε και να κρατάτε το ύφασμα, επίπεδο, καθώς ξεκινά να μαζεύει όλο και περισσότερο.
4 Με σίδερο ατμού σιδερώστε στη καλή πλευρά του υφάσματος που έχετε δημιουργήσει την σφηκοφωλιά. Διπλώστε στο μισό κατά πλάτος με τις καλές πλευρές μαζί έτσι ώστε οι ακατέργαστες άκρες να ευθυγραμμιστούν. Καρφιτσώστε και αλλάξτε την μασουρίστρα και την επάνω κλωστή με κανονική κλωστή ραψίματος. Ράψτε με ένα περιθώριο ραφής 1cm και θωρακίστε με zig zag βελονιά ή κοπτοράπτη τις ακατέργαστες άκρες μαζί.
5 Τοποθετήστε τα κομμάτια της μπροστινής και της οπίσθιας πλευράς της φούστας με τις καλές πλευρές μαζί. Ράψτε τις πλευρικές ραφές χρησιμοποιώντας ένα περιθώριο ραφής 1cm και ολοκληρώστε τις ακατέργαστες άκρες με ζιγκ ζαγκ βελονιά ή κοπτοράπτη. Με την καλή πλευρά της φούστας έξω, τοποθετήστε μέσα το μπούστο, έτσι ώστε οι καλές πλευρές της φούστας και του μπούστου να είναι μαζί, ευθυγραμμίζοντας τις ακατέργαστες άκρες της μέσης του μπούστου και της φούστας και ταιριάζοντας τις πλευρικές ραφές. Καρφιτσώστε, στη συνέχεια ράψτε μαζί με ένα περιθώριο ραφής 6mm και ολοκληρώστε τις ακατέργαστες άκρες με ζιγκ ζαγκ βελονιά ή κοπτοράπτη.
6 Γυρίστε το στρίφωμα μέσα 1 εκατοστό και σιδερώστε. Γυρίστε ένα ακόμη εκατοστό, σιδερώστε πάλι και έπειτα ράψτε χρησιμοποιώντας ένα περιθώριο ραφής 8 χιλιοστών. Σιδερώστε. Για να φτιάξετε τις τιράντες, κόψτε τέσσερις λωρίδες 2cm x 47cm. Αναδιπλώστε την καθεμία στο μισό μήκος, με τις καλές πλευρές μαζί, και ράψτε μαζί με ένα περιθώριο ραφής 6mm και ολοκληρώστε τις ακατέργαστες άκρες με ζιγκ ζαγκ βελονιά ή κοπτοράπτη. Στρέψτε τις τιράντες προς τα έξω και σιδερώστε.
7 Αναδιπλώστε τα άκρα των τιραντών κατά 1cm και σιδερώστε. Συνδέστε τους ιμάντες 5 cm από κάθε πλευρική ραφή στο μπροστινό και το πίσω μέρος, με τις ακατέργαστες άκρες κρυμμένες. Βάλτε τις χάντρες στο άκρο των της κάθε τιράντας, κάντε ένα κόμπο και κόψτε ότι περισσεύει.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER