ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΦΟΡΕΜΑ JERSEY ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΟΝ

 
 ΦΟΡΕΜΑ JERSEY ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΟΝ
Εάν έχετε κάποιο ελαστικό ύφασμα στο σπίτι αλλά δεν νομίζετε ότι έχετε τις δεξιότητες για να δημιουργήσετε το ιδανικό πατρόν γι 'αυτό, αυτή η ανάρτηση απευθύνεται σε εσάς.
Χρησιμοποιώντας μόνο μερικές απλές τεχνικές και ένα φόρεμα που έχετε ήδη στην ντουλάπα σας, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ολοκληρωμένο πατρόν από το μηδέν ... λοιπόν, τι περιμένετε;
ΥΛΙΚΑ
Ύφασμα: ελαστική φανέλα, πλάτος 140εκ, 1μ
Ένα απλό φόρεμα που σας ταιριάζει καλά
Προαιρετικά: ric rac ή άλλη διακοσμητική τρέσα
ΜΕΓΕΘΟΣ
ΡΑΨΙΜΟ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ
1.  Βγάλτε το ύφασμα που επιλέξατε και διπλώστε το στα μισό, καλή πλευρά προς τα έξω. Τοποθετήστε το φόρεμά σας στο κέντρο, βεβαιώνοντας ότι υπάρχει αρκετό ύφασμα γύρω για να σχεδιάσετε επιπλέον 1,5 εκατοστά για περιθώριο ραφής (αυτό είναι απαραίτητο σε κάθε πλευρά εκτός από το κάτω μέρος, όπου μπορείτε να επιλέξετε όσο μήκος θέλετε).
2.  Σχεδιάστε το φόρεμα με το σαπουνάκι της ραπτικής, αφήνοντας το περιθώριο ραφής 1,5 cm όπως εξηγήθηκε παραπάνω και κόψτε το. Συνδέστε με καρφίτσες τους ώμους και τις πλευρικές ραφές μαζί, με τις καλές πλευρές μαζί.
3.  Για να δημιουργήσετε το μπροστινό ντεκολτέ, μετρήστε τη διαφορά μεταξύ του εμπρόσθιου και του πίσω λαιμού στο φόρεμα, το οποίο έχετε επιλέξει ως πατρόν - πιθανότατα θα είναι περίπου 5cm. Προσεκτικά σχεδιάστε αυτή τη λαιμόκοψη με το σαπουνάκι σας στο μπροστινό μέρος του υφάσματος (στην ανάποδη ή καλή πλευρά) και κόψτε το.
4.  Ρυθμίστε την ραπτομηχανή σας να λειτουργεί με μια ευθεία βελονιά στο μεγαλύτερο μήκος της. Με τις καλές πλευρές ξεκινάμε από κοινού να ράψουμε τις ραφές των ώμων και μετά τις πλευρικές ραφές, ξεκινώντας κάτω από το άνοιγμα της μασχάλης. Δοκιμάστε το φόρεμά σας για να ελέγξετε την πρόοδό σας.
5.  Εάν διαθέτετε αποσπώμενο βραχίονα στην ραπτομηχανή σας (συνήθως χρησιμοποιείται όταν γαζώνετε μανίκια ή μπατζάκια), αφαιρέστε το τώρα. Ρυθμίστε την ραπτομηχανή σας να λειτουργεί με ζιγκ ζαγκ ή overlock ρύθμιση και προσεκτικά γαζώστε γύρω από το ντεκολτέ.
6.  Για να επιτύχετε ένα κομψό φινίρισμα, διπλώστε το ντεκολτέ σας προς τα μέσα κατά 5 mm μια φορά, και πάλι μία δεύτερη, και τελειώστε με μια ευθεία βελονιά, που να πιάνει μέσα όλες τις στρώσεις του υφάσματος. Επαναλάβετε με τα ανοίγματα στις μασχάλες.
7.  Για να δημιουργήσετε το στρίφωμα, αφού έχετε επιλέξει το μήκος που σας ικανοποιεί, γυρίστε το προς τα μέσα κατά 1 εκατοστό. Σιδερώστε και γυρίστε το μια ακόμη φορά, άλλο 1 εκατοστό. Ράψτε στη θέση του χρησιμοποιώντας μια ευθεία ραφή μηχανής, που να διαπερνάει μέσα από όλες τις στρώσεις του υφάσματος.
8.  Για να τελειώσετε, χρησιμοποιήστε διακοσμητικά (ric rac ή stretch δαντέλα) για να διακοσμήσετε τα ανοίγματα στις μασχάλες, την λαιμόκοψη και το στρίφωμα. Ράψτε τα με μια ζιγκ ζαγκ ραφή, που να έχει το μέγιστο μήκος και τα τρία τέταρτα του μέγιστου πλάτους.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER