ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΦΟΥΣΤΑ ΝΤΡΑΠΕ ΤΟΥΛΙΠΑ

ΦΟΥΣΤΑ ΝΤΡΑΠΕ ΤΟΥΛΙΠΑ
Εάν είστε αρχάρια στον κόσμο του ραψίματος θα έχετε ήδη αντιληφθεί ότι οι φούστες είναι, γενικά, σχετικά εύκολο να γίνουν.
Πριν από κάποιο καιρό δημοσιεύσαμε οδηγίες που μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε το πατρόν της βασικής φούστας με τις δικές μας μετρήσεις. Εδώ είναι ο σύνδεσμος:  ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΤΡΟΝ ΦΟΥΣΤΑΣ.
Εάν έχετε ήδη το δικό σας βασικό πατρόν φούστας, θα δούμε πώς, με κάποιες απλές τροποποιήσεις, μπορούμε να αποκτήσουμε το σχέδιο για να φτιάξουμε αυτή την κομψή φούστα.
Αρχίζουμε με το μοτίβο της βασικής μας φούστας.
Το πίσω δεν χρειάζεται να το τροποποιήσουμε.
Από το εμπρός πρέπει να σχεδιάσουμε το πλήρες ανοιχτό πατρόν και μάλιστα δύο φορές, καθώς θα χρειαστούμε δύο εμπρός κομμάτια, το εσωτερικό (αυτό που μπαίνει κάτω) και το εξωτερικό (αυτό που μπαίνει από πάνω).
Σχεδιάστε μία καμπύλη ξεκινώντας από την πένσα στο πλάι και καταλήγοντας στο στρίφωμα.  Η καμπύλη πρέπει να τέμνει την κάθετη κεντρική γραμμή 10 εκ πριν την γραμμή στριφώματος. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάμε το πατρόν του εμπρός εσωτερικού κομματιού.
Κάνουμε το ίδιο με την άλλη πλευρά, αλλά εδώ πρόκειται να προσθέσουμε και το ντραπάρισμα. Σχεδιάζουμε τόσες βοηθητικές γραμμές όσες θέλουμε να είναι οι πτυχώσεις του ντραπαρίσματος (στην περίπτωση αυτή 4).
Κόβουμε από αυτές τις βοηθητικές γραμμές, ξεκινώντας από την κορυφή, χωρίς όμως να φτάνουμε μέχρι το τέλος.
Ανοίγουμε τις γραμμές κοπής όπου η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι από 4 έως 5 εκ. Αυτό θα είναι το μπροστινό μας κομμάτι με το draping.
Τώρα απλά πρέπει να ενώσουμε τα μπροστινά κομμάτια με το πίσω κομμάτι και να προσθέσουμε μια ζώνη μέσης. Δείτε εδώ, εδώ και εδώ.
Φυσικά, μπορείτε να κάνετε draping και στις δύο πλευρές, και θα πάρετε μια φούστα παρόμοια με αυτή σε αυτή τη φωτογραφία.
Μια αλλαγή στο μήκος της φούστας επίσης αλλάζει τελείως το αποτέλεσμα.
Ελπίζω να σας αρέσει.
====================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER