ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ : ΝΤΟΥΠΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΖΩΝΗ

 FACING WAISTBAND
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ : ΝΤΟΥΠΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΖΩΝΗ
Ο πιο διακριτικός τρόπος να τελειώσετε μια γραμμή μέσης είναι με ντουμπλάρισμα.
Είναι ο πιο έξυπνος τρόπος επίσης γιατί εκτός του ότι, τίποτα δεν φαίνεται στην εξωτερική πλευρά του ενδύματος, είναι πολύ εύκολος και στον σχεδιασμό αλλά και στην ραφή του.
Στέκεται όμορφα σε κάθε σημείο της μέσης — ψηλά, στην φυσική μέση ή χαμηλά. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τελειώσετε ένα ένδυμα χωρίς την προσθήκη ζώνης μέσης ή λάστιχου. Μία ντουμπλαρισμένη μέση πάντα θα πρέπει να ενισχύεται με καρίνα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΤΟΥΜΠΛΑΡΙΣΜΕΝΗΣ ΖΩΝΗΣ
Αντιγράψτε το βασικό πατρόν της φούστα σας σε νέο χαρτί σχεδιασμού.

 FACING WAISTBAND TUTORIAL
2 Κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε στην γραμμή της μέσης. 3 Αποφασίστε σχετικά με το βάθος του που θα θέλατε , υπολογίζοντας από την γραμμή μέσης. Μπορεί να έχει βάθος από 5 cm ως την βάση της πένσας. Σχεδιάστε μια γραμμή από τη μέση και στο βάθος που έχετε αποφασίσει και ακολουθήστε την καμπύλη της γραμμής μέσης για να την συνδέσετε με την γραμμή της πλαϊνής ραφής.
4 Αφαιρέστε αυτό το κομμάτι από το υπόλοιπο βασικό πατρόν της φούστας σας και κόψτε το ένα πόδι της πένσας και με την ταινία κολλήστε το στο άκοπο πόδι της πένσας.
5 Τοποθετήστε το σε νέο φύλλο χαρτιού σχεδιασμού, και προσθέστε περιθώρια ραφής στις τρεις πλευρές (εκτός του κέντρου εμπρός). Σημαδέψτε με κόντρες στο νέο σας πατρόν, το κέντρο πίσω, πίσω πένσα, πλαϊνή ραφή, εμπρός πένσα και κέντρο εμπρός.
6 Επαναλάβετε τα βήματα 1-5 για το βασικό πατρόν της πίσω φούστας. Κάνετε το βάθος του ντουμπλαρίσματος το ίδιο στο πίσω μέρος όπως και στο εμπρός μέρος. Χρησιμοποιήστε το πατρόν που φτιάξατε για το εμπρός ως οδηγό για να κάνει μια ομαλή μετάβαση.
7 Κολλήστε με ταινία την εμπρός και πίσω ζώνη και σημειώστε στο κέντρο εμπρός την ένδειξη "να κοπή στην τσάκιση".
8 Σημειώστε ότι η κατεύθυνση των ινών της ύφανσης πρέπει να είναι παράλληλη προς το κέντρο εμπρός και κέντρο πίσω. Κόψτε τα κομμάτια του ντουμπλαρίσματος και τα κομμάτια της καρίνας χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία. 
Συμβουλή 
Προσθέσετε φόδρα κάτω από το ντουμπλάρισμα. Έτσι αντί να αντιγράψετε μόνο την περιοχή του ντουμπλαρίσματος, αντιγράψτε ολόκληρη την φούστα. Κόψτε την ντουμπλαρισμένη ζώνη πρώτα, και στην συνέχεια το κάτω μέρος που μπορεί να γίνει το βασικό πατρόν σας για την προσθήκη φόδρας.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER