ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΕΥΚΟΛΟ ΠΛΕΚΤΟ ΓΙΛΕΚΟ

DIY Πώς να φτιάξετε ένα γιλέκο με ορθογώνιο ύφασμα.
Θέλετε να φτιάξετε ένα γιλέκο σαν αυτό της φωτογραφίας;
Τίποτα πιο εύκολο, απλά χρειάζεστε ένα ορθογώνιο ύφασμα με δύο ανοίγματα για τα χέρια.
Τα μέτρα που εμφανίζονται στο γράφημα για να γίνει το γιλέκο είναι μόνο ενδεικτικά.
Κάνετε τα ανοίγματα για τα χέρια (κόκκινες γραμμές) μήκους 20 cm και περίπου 15 cm από την άνω άκρη. Ο διαχωρισμός μεταξύ των δύο ανοιγμάτων πρέπει να είναι περίπου ίσος με το φάρδος της πλάτης.
Το συνολικό πλάτος του γιλέκου θα είναι (περίπου) 3 φορές το πλάτος της πλάτης.
Μπορείτε να μεταβάλλετε το μήκος του γιλέκου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας (στο παράδειγμα 70 cm).
Για να επιτύχετε ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πλεκτό ύφασμα με αρκετό όγκο και ελαστικότητα. Αλλά έχετε πολλές περισσότερες επιλογές, ανάλογα με τον τύπο υφάσματος που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε.
Επίσης και ένα χαλαρό πλεκτό ύφασμα δίνει ένα φανταστικό αποτέλεσμα.
Προσπαθήστε να ανακυκλώσετε ένα βαρύ μαντήλι ή μία πασμίνα, που έχετε αποθηκεύσει στην ντουλάπα σας ή, αν τολμάτε, και φυσικά ξέρετε να πλέκετε, μπορείτε επίσης να το πλέξετε μόνες σας.
ΥΛΙΚΑ:
Πλεκτό ύφασμα με Ελαστίνη 70 cm μήκος και 140 cm πλάτος.
· Ψαλίδι υφασμάτων.
· Χάρακα και μεζούρα.
· Κιμωλία σημαδέματος.
· Νήμα για την επεξεργασία των ανοιγμάτων για τα χέρια και ή ανάλογη κλωστή.
Βήμα 1 Σε μια επίπεδη επιφάνεια τοποθετήστε το ύφασμα με την ανάποδη πλευρά προς τα επάνω.
Βήμα 2 Βρείτε και σημειώστε την μεσαία κάθετη γραμμή με την κιμωλία σημαδέματος. Μετρήστε το μισό φάρδος της πλάτης συν 2 cm και από τις δύο πλευρές από την μεσαία κάθετη γραμμή. Σημαδέψτε με κιμωλία.
Βήμα 3 Από την κορυφή του υφάσματος στην δεξιά και την αριστερή πλευρά, μετακινηθείτε προς τα κάτω 15 cm και σημαδέψτε.
Βήμα 4 Από τα σημάδια που βάλατε στο βήμα 3, μετακινηθείτε 20 cm προς τα κάτω και σημαδέψτε και στην συνέχεια σχεδιάστε από μια παράλληλη γραμμή προς κάθε πλευρά της μεσαίας κάθετης γραμμής, στα σημεία που σημαδέψατε στο βήμα 2. Αυτά θα είναι τα ανοίγματα για τα χέρια.(στο σχήμα μας οι παράλληλες γραμμές είναι με κόκκινο).
Βήμα 5 Γύρω από τις κάθετες γραμμές που σχεδιάσατε για τα ανοίγματα, κάνετε ένα γαζί για να θωρακίσετε το ύφασμα από ξεφτίσματα και ξηλώματα κατά την κοπή των ανοιγμάτων.
Βήμα 6 Κόψτε με ένα καλό ψαλίδι τα ανοίγματα για τα χέρια.
Βήμα 7 Επεξεργαστείτε ολόκληρη την περίμετρο και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα κοπής. Ακολούθως με κοπτοράπτη ή με ζιγκ-ζαγκ θωρακίστε τα ανοίγματα με 1 cm περιθώριο ραφής. Αυτό το βήμα μπορεί να γίνει και με το χέρι, όπως κάνουμε τις κουμπότρυπες.
Συμβουλή: Αντί για κουμπιά, όπως βλέπετε στο πρωτότυπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διακοσμητική κόπιτσα ή μια διακοσμητική καρφίτσα.
Μπορείτε επίσης εύκολα να αλλάξετε τη μορφή του γιλέκου – σε στρογγυλό αν ψαλιδίσετε όλες τις γωνίες του ορθογωνίου ή να κόψετε ή να πλέξτε εξ αρχής το ύφασμα σε κύκλο.
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER