ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΜΑΞΙ ΦΟΡΕΜΑ

ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΜΑΞΙ ΦΟΡΕΜΑ
Ράβω φινετσάτο ελαστικό μάξι φόρεμα.
Έκανα το σχέδιο χρησιμοποιώντας μανίκια και κομμάτια μπούστου από άλλα σχέδια ως οδηγούς. Εδώ είναι τα τελικά κομμάτια που χρησιμοποίησα για αυτό το φόρεμα DIY maxi.
Για το παρόν φόρεμα χρησιμοποιήθηκε ελαστικό ύφασμα σε ένα πανέμορφο χρώμα και το οποίο είχε μια όμορφη γυαλάδα σαν λάμψη που το έκανε να φαίνεται πιο επίσημο από το μέσο ελαστικό ύφασμα. Φοδράρισα το μπούστο για να σταθεροποιήσω το ελαστικό και να δείχνει ομορφότερο. Η χρήση φόδρας βοηθά επίσης στην κατασκευή μιας λείας λαιμόκοψης. Δείτε πώς το έκανα παρακάτω.
Για να δημιουργήσω όλα τα κομμάτια για αυτό το DIY maxi φόρεμα, χρησιμοποίησα παρόμοια ρούχα από τη δική μου ντουλάπα, τα έκοψα λίγο μεγαλύτερα για να μου δώσουν επιπλέον ασφάλεια για την περίπτωση λάθους. Για να δείτε πώς να το κάνετε αυτό, δείτε εδώ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόψτε τα κομμάτια του πατρόν που χρειάζεστε για το φόρεμα σας.
Τοποθετήστε την πίσω φόδρα στο πίσω μπούστο με τις καλές πλευρές μαζί και γαζώστε τα μαζί την καμπύλη της λαιμόκοψης. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και για το εμπρός μπούστο.
Στην συνέχεια γυρίστε τα κομμάτια αυτά από την καλή τους πλευρά, τακτοποιήστε προσεκτικά και νοικοκυρεμένα την λαιμόκοψη και γαζώστε πάλι την καμπύλη της με εξώγαζο. Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει μία όμορφη και επαγγελματικής εμφάνισης λαιμόκοψη. Συνεχίστε ράβοντας το εμπρός και πίσω μπούστο με τις καλές πλευρές μαζί, αρχικά στην περιοχή των ώμων και εν συνεχεία ράψτε τις πλευρικές ραφές.
Μόλις τελειώσετε το μπούστο, τοποθετήστε τα μανίκια και ράψτε τα στριφώματα τους. Επόμενο βήμα είναι να ράψετε τα κομμάτια της φούστας με τις καλές πλευρές μαζί στις πλαϊνές ραφές και συνεχίστε με το στρίφωμα της φούστας. Τοποθετήστε τη ζώνη μέσης στη φούστα, και ακολούθως στο μπούστο. Και τέλος - το τόσο εύκολο diy maxi φόρεμα είναι έτοιμο! Λατρεύω ότι τα ελαστικά υφάσματα καθώς δεν απαιτούν φερμουάρ ή κουμπιά. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε μια βελόνα με στρογγυλή μύτη. Επίσης να χρησιμοποιήσετε στο ράψιμο μία βελονιά ζιγκ-ζαγκ για την προσάρτηση της ζώνης μέσης, ώστε οι ραφές να τεντώνονται καθώς την τραβάτε πάνω από το κεφάλι σας.
======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER