ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ- ΤΥΠΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΛΕΨΥΔΡΑΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ- ΤΥΠΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΛΕΨΥΔΡΑΣ
Συμβουλές για ντύσιμο ανά τύπο σώματος.

Μέρος τέταρτο : Σχήμα κλεψύδρας
(Ονομάζεται επίσης σχήμα 8)
Το σχήμα σώματος της κλεψύδρας χαρακτηρίζεται από μετρήσεις περιφέρειας και μπούστου σχεδόν ίσου μεγέθους, με στενότερη τη μέτρηση μέσης. Οι ώμοι είναι ελαφρώς στρογγυλοί και τα πόδια είναι ανάλογα με το άνω σώμα. Όμως αν σκεφτείτε ότι η μόδα των προηγούμενων ετών περιελάμβανε κορσέδες για να δημιουργήσουν μια σιλουέτα κλεψύδρας, καταλαβαίνετε ότι οι προνομιούχες γυναίκες με σώμα σε σχήμα κλεψύδρας είναι ο φθόνος σχεδόν όλων των άλλων γυναικών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ντύσιμο της φιγούρας σας είναι πολύ εύκολο!
Χαρακτηριστικά της κλεψύδρας
Ελαφρώς στρογγυλοί ώμοι. Το στήθος και οι γοφοί έχουν το ίδιο πλάτος. Μικρή και λεπτοκαμωμένη μέση. Το κάτω μέρος και τα ισχία είναι στρογγυλεμένα. Μεγαλύτεροι μηροί. Η αύξηση βάρους συνήθως κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα.
Πώς να ντυθείτε αν ανήκετε σε αυτόν τον τύπο.
Το σχήμα σώματος της κλεψύδρας είναι φυσικά ισορροπημένο με μια καθορισμένη μέση. Το κλειδί για να ντύσετε αυτό το σχήμα του σώματος είναι να ακολουθήσετε τη φυσική του σιλουέτα, με το ντύσιμο αναλογικά του επάνω και του κάτω μέρους του σώματος, ενώ θα πρέπει να τονίζετε τη μέση. Ακολουθήστε τη φυσική σιλουέτα. Αυτό σημαίνει τη διατήρηση των φυσικά ισορροπημένων αναλογιών του σώματος χωρίς την προσοχή μόνο στο κάτω ή στο άνω μέρος του σώματος. Επενδύστε σε ένα καλό σουτιέν. Επιλέξτε ρούχα που δείχνουν την καμπυλόγραμμη σιλουέτα σας. Αποφύγετε την προσοχή στους γοφούς και τους ώμους για να διατηρήσετε τη φυσική ισορροπία της σιλουέτας του σώματός σας.
Αποφύγετε τα χαλαρά φορέματα όπως καφτάνια, φορέματα χωρίς κανένα σχήμα ή σε ίσια γραμμή και τα “boxy” καθώς κρύβουν τη μέση σας. Το να φοράτε οτιδήποτε τραβάει την προσοχή στη μέση βοηθά να αναδείξετε τις ισορροπημένες αναλογίες του σώματος. Τονίστε τη μέση με ζώνες ή μεσάτα ενδύματα. Φορέστε πιο σκούρα χρώματα γύρω από την περιοχή της μέσης σας - όπως μια σκουρόχρωμη ζώνη.
Όπως προαναφέραμε είναι ο τύπος που ονειρεύονται όλες οι γυναίκες. Είναι ένα καλά αναλογικό σχήμα σώματος που λατρεύεται από όλους. Αυτό το σχήμα έχει μια ισορροπημένη μορφή και μπορεί να φορέσει σχεδόν όλα τα στυλ. Αλλά ένα καλά προσεγμένο στυλ με απαλές ρέουσες γραμμές θα ταίριαζε με αυτόν τον τύπο καλύτερα. Οι μπλούζες σε ανοιχτόχρωμα χρώματα με πιο σκούρες ζώνες αναδεικνύουν και τονίζουν υπέροχα την μέση. Μπλούζες και φορέματα σε γραμμή ρεντιγκότα με τονισμένη μέση ( princess seam) είναι μια καλή επιλογή.
Σορτς, skinny τζιν και φούστες με βολάν είναι ιδανικές για αυτό το σχήμα. Επιλέξτε ενδύματα που θα αγκαλιάσουν τις καμπύλες σας.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER