ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΣΚΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ

ΣΚΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ
Δείτε ένα εύκολο και γρήγορο tutorial για το πως να δημιουργήσετε χωρίς ράψιμο, σκίσιμο στο πλάι σε μία ήδη υπάρχουσα μπλούζα, φούστα, φόρεμα κλπ.
Θα χρειαστείτε:
Το ένδυμα στο οποίο θα δημιουργήσετε το σκίσιμο.
Ξηλωτηράκι
Κόλλα ραπτικής
Είχα ένα αγαπημένο καθημερινό μπλουζάκι το οποίο για χρόνια είχε χωθεί σε κάποια γωνιά της ντουλάπας, καθόσον ήταν πλέον κάπως στενό στην περιοχή της κοιλιάς. Κάθε φορά που έβαζα σε τάξη την ντουλάπα, το έβγαζα και το κοίταζα, σκεπτόμουν ότι αφού δεν μου έκανε, θα έπρεπε να πάρει την άγουσα για τον κάδο απορριμμάτων, όμως επειδή ήταν από τα αγαπημένα μου, δεν μου πήγαινε η καρδιά να το αποχωριστώ. Έτσι το έβαζα πάλι μέσα στην ντουλάπα με την ελπίδα να βρω κάποια στιγμή το κουράγιο να απαλλαγώ από αυτό. Πριν μερικές όμως όπως έγραφα το tutorial ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙ, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το σώσω, αν του έκανα σκισίματα στις πλαϊνές ραφές, ώστε να γίνει πιο ευρύχωρο στην περιοχή της κοιλιάς και να μπορώ επιτέλους να το φορέσω πάλι.
Σήμερα το έβγαλα από την ντουλάπα και σε 5 λεπτά χωρίς ράψιμο, είχα δημιουργήσει το αποτέλεσμα που ήθελα. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ. Αυτό φυσικά συνέβη επειδή ήδη είχα στο σπίτι μια εξαιρετική κόλα ραπτικής που είχα αγοράσει από το κατάστημα του Καλυβιώτη στην Κηφισιά.
Αποφάσισα πόσο μήκος ήθελα να έχει το σκίσιμο και με το ξηλωτηράκι το ξήλωσα μέχρι εκείνο το σημείο, καθάρισα τις κλωστές και χρησιμοποιώντας την κόλα δημιούργησα τα σκισίματα. Πάντα όμως όταν δημιουργώ σκισίματα, για να θωρακίσω τις ραφές από την περίπτωση να ξηλωθούν περαιτέρω βάζω ένα στοπ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησα από ένα μικρό κομματάκι δέρματος στο σχήμα του ρόμβου και βεβαίως το κόλλησα με την κόλα ραπτικής.
Εύκολα, γρήγορα και νοικοκυρεμένα.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER