ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙ
Εδώ είναι ένα γρήγορος και εύκολος οδηγός που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε ένα απλό σκίσιμο σε οποιαδήποτε ραφή.
Μου αρέσει σε μπλουζάκια και μπλούζες να προσθέτω σκίσιμο στις πλευρικές ραφές, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί στο στρίφωμα σε παντελόνια ή φορέματα, ζακέτες ή παλτό. Ένα πλευρικό σκίσιμο όπως το παρόν προσθέτει ομορφιά στο ένδυμα και βεβαίως κάποια επιπλέον άνεση στην κίνηση.
ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙ
1. Ξεκινήστε με το κομμάτι του πατρόν. Προσθέστε περιθώριο ραφής 1 εκ.
2. Αποφασίστε πού θέλετε να ξεκινήσει το άνοιγμα του σκισίματος και σημειώστε το στην ίδια θέση τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω κομμάτι της μπλούζας.
3. Προσθέστε ένα πρόσθετο περιθώριο ραφής στο τμήμα του σκισίματος του πατρόν, ξεκινώντας ακριβώς πάνω από το σημάδι που σημειώσατε στο προηγούμενο βήμα και συνεχίστε το μέχρι το στρίφωμα. Το επιπλέον περιθώριο ραφής πρέπει να είναι το ίδιο με το αρχικό περιθώριο ραφής ή ευρύτερο, έτσι σε αυτό το παράδειγμα επέκτεινα την πλευρική ραφή κατά 1 εκ ξεκινώντας ½ εκ πάνω από το σημάδι. Σημείωση: Τώρα είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να κάνετε το πίσω κομμάτι, της πλάτης, λίγο μακρύτερο, αν βεβαίως, θέλετε να το κάνετε. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς επιθυμούν να έχουν λίγο επιπλέον μήκος στο πίσω μέρος και είναι εύκολο να το κάνουμε: απλά επεκτείνετε το στρίφωμα όσο θέλετε. Προσθέτω συνήθως περίπου 3 εκ για επιμήκυνση, η οποία μου προσφέρει και λίγη επιπλέον κάλυψη.
Μεταφέρετε τα σημάδια σας στο ύφασμα και κόψτε.
Πώς να ράβω το σκίσιμο
1. Όταν είστε έτοιμοι να ράψετε την πλαϊνή ραφή, ρυθμίστε το μηχάνημά σας σε μια βελονιά τρυπώματος και ράψτε από το στρίφωμα μέχρι το σημάδι του σκισίματος. (Αυτό θα κλείσει προσωρινά το σκίσιμο στο κάτω μέρος της μπλούζας.) Στη συνέχεια, ρυθμίστε το μηχάνημά σας πίσω σε μια κανονική βελονιά και συνεχίστε να ράβετε την πλαϊνή ραφή μέχρι την ένωση με το μανίκι με το περιθώριο ραφής, να είναι 1 εκ. Επαναλάβετε στην άλλη πλευρά.
2. Σιδερώστε ανοικτά τα σκισίματα κατά μήκος της ραφής τρυπώματος.
3. Διπλώστε το περιθώριο ραφής προς τα μέσα και στις δύο πλευρές του σκισίματος και πατήστε το με το σίδερο. Ακολούθως αφαιρέστε τα τρυπώματα στο σκίσιμο έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να εργαστείτε με κάθε πλευρά του σκισίματος μεμονωμένα. Διπλώστε το επιπλέον περιθώριο κατά μήκος της πρώτης τσάκισης και σιδερώστε κατά μήκος της πτυχής.
4. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά. Τελειώστε με το στρίφωμα σε αυτή την φάση, ενώ ακόμα το άνοιγμα είναι διπλωμένο μόνο μία φορά. Ράβοντας το σκίσιμο με αυτή τη σειρά, θα έχετε ένα ωραίο τελείωμα και στις δύο πλευρές.
5. Μόλις τελειώσετε με το στρίφωμα, διπλώστε το άνοιγμα κατά μήκος της δεύτερης πτυχής (στην αρχική γραμμή) και στερεώστε το στη θέση του.
6. Στη συνέχεια, γαζώστε ξεκινώντας από το ένα άκρο του σκισίματος και καταλήγοντας την αντίθετη πλευρά.
Αυτό είναι! Εύκολο, σωστά; Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σε οποιοδήποτε έργο ραψίματος ένα σκίσιμο, είναι εύκολο να το κάνετε και προσθέτει μια ωραία μικρή λεπτομέρεια.
Σύντομα θα σας δείξω μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό το άνοιγμα. Μείνετε συντονισμένοι!
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER