ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΒΟΛΑΝ

ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΒΟΛΑΝ
Δείτε πως να φτιάξετε ασύμμετρο βολάν, ιδανικό για κάθετη χρήση σε μπλούζες, φορέματα ή φούστες.
Σε παλαιότερη ανάρτηση είχαμε δει πως σχεδιάζουμε και κόβουμε βολάν συμμετρικό και συνεχές, δείτε τώρα την ασύμμετρη έκδοση του, αρχίζοντας με το στενό άκρο και καταλήγοντας στο ευρύ άκρο. Οι παρακάτω οδηγίες είναι ένας οδηγός για το πώς να το κάνετε αυτό, ωστόσο, ανάλογα με τις ανάγκες σας τα μέτρα μπορεί να διαφέρουν. Οπλίστε τον εαυτό σας με υπομονή και δοκιμάστε το σε χαρτί πριν κόψετε το ύφασμα.
Αυτό το είδος βολάν μπορεί να γίνει με μαλακά υφάσματα, όπως μετάξι και σιφόν για πιο κομψά ρούχα και ζέρσεϊ ή μαλακό βαμβάκι για casual ενδύματα.
Ασύμμετρο βολάν από ελάχιστη προς μεγαλύτερη.
Αρχίζουμε με ένα τετράγωνο 4x4 cm και ψάχνουμε για το μισό από κάθε πλευρά του
Προωθούμε βοηθητικές γραμμές που περνούν από τα κέντρα κάθε πλευράς που σχηματίζουν ένα σταυρό.
Προωθούμε βοηθητικές γραμμές διαγώνια: μία που περνάει από την κάτω αριστερή γωνία και την πάνω δεξιά γωνία και μία που περνά από την κάτω δεξιά γωνία και την επάνω αριστερή γωνία.
Από το κέντρο, όπου όλες οι γραμμές συγκλίνουν, αρχίζουμε να σημειώνουμε τις αποστάσεις, στο παρακάτω σχήμα οι μετρήσεις εμφανίζονται (αριθμοί σε λευκό χρώμα) με τις οποίες θα ξεκινήσουμε.
Από εδώ αρχίζουμε να κάνουμε ομάδες 3 ή 4 ίσων μέτρων και στη συνέχεια αυξάνουμε 1 cm σε μια επόμενη ομάδα και ούτω καθεξής μέχρι να συμπληρώσουμε το επιθυμητό μήκος.
Εάν έχετε ήδη αποφασίσει πόσα εκατοστά θέλετε να είναι το πιο στενό και πόσο το ευρύτερο, τότε πρέπει να διανείμετε τις ομάδες σύμφωνα με αυτά τα μέτρα.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ : Το τμήμα που είναι ραμμένο στο ένδυμα είναι η εσωτερική άκρη του βολάν. Η εξωτερική πλευρά μπορεί να τελειώσει με ένα πολύ λεπτό στρίφωμα ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά ή overlock, για να έχουμε ως αποτέλεσμα ένα πολύ λεπτό φινίρισμα. 
Το επίπεδο δυσκολίας στην πραγματοποίηση αυτού του βολάν μπορεί να είναι αυξημένο κάποιες φορές εξ αιτίας του τύπο υφάσματος. Σε ελαφρά βαμβακερά υφάσματα και σε ζέρσεϊ δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως στα υφάσματα από σιφόν, οργάντζα, ή κρέπ. Δεν συνιστάται να φτιάχνετε βολάν από πλεκτά υφάσματα, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχειλώσουν.
Το παράδειγμα που παρουσιάζεται σε αυτές τις οδηγίες, οδηγεί σε ένα βολάν μήκους περίπου 1,55 m.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER