ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΡΙΦΩΜΑ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΥΦΑΣΜΑ

 
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΡΙΦΩΜΑ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΥΦΑΣΜΑ
Τα όμορφα υφάσματα από μαλακό μετάξι σιφόν, ή λεπτή οργάντζα ή georgette είναι ιδανικά υφάσματα για ράψιμο ενδυμάτων. 
Αλλά πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να ράβουν με αυτά τα ευαίσθητα υφάσματα επειδή νομίζουν ότι είναι πολύ εύθραυστα. Η δημιουργία κομψών ενδυμάτων με λεπτά, αέρινα υφάσματα δεν είναι δύσκολη αν γνωρίζετε τις σωστές τεχνικές.
Τα υλικά που χρειάζεστε
Λεπτή κλωστή (50 έως 100 βάρος μετάξι ή βαμβάκι)
Μέγεθος 60/8 έως 70/10 αιχμηρή βελόνα ραπτομηχανής
Πανί σιδερώματος
Σίδερο και σιδερώστρα
Υπόδειξη
Ένα στενό κυλινδρικό στρίφωμα δίνει σε ένα λεπτό ύφασμα ένα ωραίο φινίρισμα και επιτρέπει στο ρούχο να πέφτει ωραία. Είναι στην πραγματικότητα ένα διπλό στρίφωμα, αλλά όταν περιστρέφεται σε ελαφριά υφάσματα, το περιθώριο ραφής για το στρίφωμα είναι μόνο 3 χιλιοστά, οπότε φαίνεται στραβισμένο.
Βήμα 1
Για να στριφώσετε το λεπτό ύφασμα, χρησιμοποιήστε πρώτα μία μυτερή βελόνα 60/8 με μήκος βελονιάς στο 2 της ραπτομηχανής σας, για να ράψετε γύρω από το κάτω μέρος του ρούχου 1 εκ από την ακατέργαστη άκρη.
Βήμα 2
Χρησιμοποιήστε σίδερο για δημιουργήσετε τσάκιση 1 εκ ραφής προς την ανάποδη πλευρά του υφάσματος σας. Η πρώτη ραμμένη γραμμή θα καταλήξει στην τσάκιση.
Βήμα 3
Ράψτε 3 χιλιοστά από την διπλωμένη άκρη.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ψαλίδι για να κόψετε το πλεόνασμα υφάσματος κοντά στη δεύτερη γραμμή ραφής. Προσέξτε να μην κόψετε το γαζί σας.
Βήμα 5
Αναδιπλώστε ξανά για να περικλείσετε την ακατέργαστη άκρη προς τη ανάποδη πλευρά του υφάσματος και ράψτε πολύ κοντά στην εσωτερική τσάκιση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πανί σιδερώματος και ένα σίδερο σε μια μέτρια προς δροσερή ρύθμιση για να σιδερώστε το στρίφωμα ώστε να είναι τελείως επίπεδο.
Υπόδειξη
Κατά το ράψιμο με λεπτά υφάσματα, όπως σιφόν μετάξι ή organza, να χρησιμοποιείται πάντα ένα πανί σιδερώματος κατά το σιδέρωμα των ραφών και των στριφωμάτων σας. Αυτό θα εμποδίσει το μάζεμα του υφάσματος από το σίδερο.
Επίσης αυτό θα δημιουργήσει ένα μικρό, όμορφο στρίφωμα που θα πέφτει χαριτωμένα.
Δημιουργήστε μια μικρή γαλλική ραφή
Μια μικρή γαλλική ραφή είναι ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε καλά ραμμένες ραφές στο ελαφρύ ύφασμα. Αυτός ο τύπος ραφής καλύπτει εντελώς τις ακατέργαστες άκρες του υφάσματος και δημιουργεί μια όμορφη, τακτοποιημένη τελική ραφή.
Βήμα 1
Κατ 'αρχάς, τοποθετήστε τα δύο στρώματα του υφάσματος μαζί με τις ανάποδες πλευρές μαζί. Χρησιμοποιήστε ένα μήκος βελονιάς Νο 2 και μια μυτερή βελόνα 60/8 για να ράψετε ένα περιθώριο ραφής 1 εκ.
Βήμα 2
Κόψτε προσεκτικά το περιθώριο ραφής όσο το δυνατόν πιο κοντά στη ραφή.
Βήμα 3
Ανοίξτε τη ραφή και σιδερώστε τη προς τη μία πλευρά.
Βήμα 4
Διπλώστε το ύφασμα έτσι ώστε οι καλές πλευρές των δύο στρωμάτων να είναι μαζί και η ραφή να βρίσκεται στην τσάκιση. Σιδερώστε με ένα πανί και ένα σίδερο.
Βήμα 5
Ράψτε 3 χιλιοστά μακριά από την τσάκιση για να περικλείσετε συνολικά τις ακατέργαστες άκρες της ραφής.
Δημιουργήστε μια διπλή ραφή
Μια διπλή ραφή είναι ένας ακόμη όμορφος τρόπος για να τελειώσετε τις ραφές σε ένα ένδυμα κατασκευασμένο με λεπτό ύφασμα.
Βήμα 1
Κατ 'αρχάς, τοποθετήστε τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί και ράψτε με ένα περιθώριο ραφής 1 εκ χρησιμοποιώντας ένα μήκος Νο 2 βελονιάς και μια μυτερή βελόνα 60/8.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, ράψτε μια δεύτερη γραμμή ραφής 3 χιλιοστά μακριά από την πρώτη γραμμή ραφής στο εσωτερικό του επιπέδου ραφής.
Βήμα 3
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ψαλίδι για να κόψετε το περιθώριο ραφής όσο το δυνατόν πιο κοντά στη δεύτερη γραμμή ραφής. Παρόλο που θα εξακολουθεί να υπάρχει μια μικρή ακατέργαστη άκρη σε αυτό το φινίρισμα, η δεύτερη γραμμή ραφής θα το κρατήσει από το σπάσιμο.
Το κλειδί για να έχετε όμορφα στριφώματα και ραφές σε λεπτό ή ελαφρύ ύφασμα είναι να τα κάνετε όσο το δυνατόν πιο στενά και τακτοποιημένα γαζιά.
Τώρα δεν χρειάζεται να αποφεύγετε να ράβετε όλα αυτά τα αέρινα, λεπτά υφάσματα. Απλά χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από αυτές τις τεχνικές και απολαύστε τη δημιουργία όμορφων ενδυμάτων από εσάς για εσάς.
(Εικόνες: Beth Huntington)
=============== 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER