ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΡΑΒΩ ΚΟΡΔΟΝΙ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΡΑΒΩ ΚΟΡΔΟΝΙ
 Μήπως πρέπει να μάθετε πώς να ράβετε κορδόνι σε μια ραφή?
 Τα κορδόνια μπορούν να προσθέσουν μια επαγγελματική πινελιά στις άκρες των μαξιλαριών, των τσαντών και των πορτοφολιών, των παπλωμάτων και ακόμη και των ρούχων σας. 
Είναι διακοσμητικό και λειτουργικό καθώς προστατεύει τις άκρες και κάνει τις ραφές τόσο ανθεκτικές όσο και όμορφες.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΒΩ ΚΟΡΔΟΝΙΑ
Πότε να χρησιμοποιείτε κορδόνια
Τα κορδόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις άκρες των μαξιλαριών, των τσαντών και των παπλωμάτων.  Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ράψιμο άλλων έργων και ενδυμάτων όπου χρειάζεστε μία ποπ εμφάνιση με αντίθεση χρώματος.
Σκεφτείτε την προσθήκη των κορδονιών στα περιλαίμια σακακιών, τις ραφές φορεμάτων και τις πλευρές των παντελονιών. Όσο πλουσιότερο και πιο πολύχρωμο τόσο το καλύτερο.
Που να βρείτε κορδόνια
Το σκοινί για το κορδόνι , μπορείτε να το βρείτε με το μέτρο σε όλα τα καταστήματα με είδη ραπτικής και πολλά διαφορετικά πάχη.  Έτοιμα κορδόνια επίσης μπορούν να αγοραστούν σε όλα τα καταστήματα με είδη ραπτικής  ή μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας κορδόνια χρησιμοποιώντας ρέλι. Γενικά, τα κορδόνια που βρίσκονται στα καταστήματα διατίθενται μόνο με λεπτό κορδόνι και σε απλά βασικά χρώματα, οπότε για κάτι ενδιαφέρον, πραγματικά χρειάζεται να φτιάξετε το δικό σας. Το κορδόνι αυτό, γαζώνεται αρχικά ανάμεσα σε μια στενή λωρίδα υφάσματος με τόσο μήκος όσο κι αντίστοιχη ραφή στην οποία θέλετε να το τοποθετήσετε.
Κατά την "συναρμολόγηση" των κομματιών μαξιλαριού σύμφωνα με την βασική διαδικασία αυτή η στενή λωρίδα τοποθετείται ανάμεσα σε δύο κομμάτια υφάσματος, με τρόπο που γυρίζοντας το ύφασμα από την καλή όψη στην θέση της ραφής να "εξέχει" το κορδόνι.  Το να φτιαχτεί δεν είναι δύσκολο ακόμη και για όποιον έχει απλά στοιχειώδεις γνώσεις ραπτομηχανής, χρειάζεται απλώς το μονό ποδαράκι της μηχανής, αυτό που χρησιμοποιούμε και για τα φερμουάρ για να γαζωθεί .
Για τις μεγάλες ποσότητες κορδονιών, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ρέλι . Το ρέλι χρησιμοποιείται αντί υφάσματος έτσι ώστε να μπορεί να καμπυλώνει γύρω από τις γωνίες και τις καμπύλες χωρίς ζαρώματα.
Ποιο πόδι χρειάζεστε για το κορδόνι;
Όταν ράβετε κορδόνι, το μόνο που χρειάζεστε είναι το ποδαράκι που χρησιμοποιούμε για τα φερμουάρ. Ένα πόδι φερμουάρ σας επιτρέπει να πλησιάζετε στο σκοινί που υπάρχει μέσα στο κορδόνι καθώς μπορείτε να έχετε τη βελόνα στη μία πλευρά.
1: Το ράψιμο του κορδονιού χωρίς ρέλι
Κόβετε μία μακριά λωρίδα υφάσματος με μήκος όσο κορδόνι θέλετε να δημιουργήσετε και πλάτος 3 φορές το πάχος του σκοινιού.
Τυλίγετε την λωρίδα υφάσματος γύρω από το σκοινί σας, φροντίζετε οι ακατέργαστες άκρες να είναι ευθυγραμμισμένες και ασφαλίζετε περιμετρικά με καρφίτσες.
Χρησιμοποιήστε το πόδι του φερμουάρ σας για να ράψετε ακριβώς δίπλα στο σκοινί ώστε να το κλείσετε μέσα στο ύφασμα.
Χρησιμοποιούσα ένα πιο σκούρο νήμα για επεξηγηματικούς σκοπούς, αλλά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα νήμα που ταιριάζει σε περίπτωση που εμφανίζονται στο τέλος.
Πώς να ράβω κορδόνι γύρω από μια καμπύλη
Εάν χρειάζεται να ράψετε κορδόνι γύρω από μια καμπύλη, απλά κάντε μερικές ψαλιδιές στην άκρη κου κορδονιού σας προσέχοντας να μην κόψετε τις ραφές.
Πώς να ράβω σωλήνες γύρω από μια γωνία
Για μια γωνία, βάλτε μερικά κλιπ στη γωνία για να απελευθερώσετε την ένταση και να την λυγίσετε. Όπως και η καμπύλη, προσέξτε να μην κόβετε πέρα ​​από τις γραμμές συρραφής.
Πως ράβω σε ευθεία πλευρά
Ράψτε το κορδόνι στην ένα κομμάτι υφάσματος στην καλή του πλευρά φροντίζοντας οι ακατέργαστες άκρες να συμπίπτουν.
ΒΗΜΑ 2 : Ράψιμο κορδονιού σε ραφή
Τοποθετήστε επάνω το άλλο κομμάτι υφάσματος και με τις καλές πλευρές μαζί ταιριάξτε τα ακατέργαστα άκρα των υφασμάτων.
Για άλλη μια φορά με το πόδι φερμουάρ σας, ράψτε κατά μήκος όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκοινί.
3: Τελειώνοντας με το σίδερο
Γυρίστε προς την καλή πλευρά, και σιδερώστε ώστε να έχετε μία και όμορφα ραμμένη ραφή.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER