ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ (ΒΙΝΤΕΟ) PANEL SKIRT


 ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ
Μάθετε να φτιάχνετε πατρόν φούστας σύμφωνα με τις μετρήσεις σας και είναι εγγυημένο ότι θα σας ταιριάζει γάντι!
Για να σας δώσουμε μια εικόνα του πόσο εύκολο είναι να κάνετε ένα πατρόν, ας φτιάξουμε μια φούστα 8 φύλλων όπως αυτή που το μοντέλο μας φοράει. Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε μέτρηση μέσης 80 εκ, περιφέρεια 106 εκ και μήκος φούστα 60 εκ. Θυμηθείτε, όταν φτιάχνετε τη φούστα για τον εαυτό σας, απλά χρησιμοποιήστε τις δικές σας μετρήσεις μήκους, μέσης, περιφέρειας φούστας αντί αυτών του παραδείγματος.
Ας καθορίσουμε τις παραμέτρους του ύψους σας.
Σχεδιάστε στο χαρτί σας ένα σχήμα "T". Η οριζόντια γραμμή θα είναι η γραμμή της μέσης σας.
Στη συνέχεια μετρήστε 20 cm και σχεδιάστε μια παράλληλη γραμμή στην γραμμή μέσης σας. Αυτή είναι η γραμμή της περιφέρειας σας.
Μετρώντας από το κέντρο της μέσης, σχεδιάστε μια κάθετη γραμμή με το επιθυμητό μήκος σας και στην συνέχεια μία δεύτερη παράλληλη γραμμή που θα είναι η γραμμή στριφώματος.
Τώρα που έχετε κάνει το αρχικό σχέδιο, είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε τις μετρήσεις του σώματός σας για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του πλάτους.
Ξεκινήστε με το να αποφασίσετε πόσα φύλλα θέλετε να δημιουργήσετε. Ακόμα και οι αριθμοί (4,6, 8, 10 κ.λπ.) θα κάνουν τη φούστα σας συμμετρική, αλλά μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον "κανόνα των τριών (3)". Οι περίεργοι αριθμοί (5, 7, 9, 11 κ.λπ.) οδηγούν σε μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Είτε έτσι - είτε αλλιώς, ο αριθμός των φύλλων που χρησιμοποιούνται θα δημιουργήσει μια φούστα που θα σας ταιριάζει γάντι.
Για τη δημιουργία της μέσης, μετρήστε τη μέση σας διαιρούμενη με τον αριθμό των επιθυμητών φύλλων.
Για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε μια φούστα 8-φύλλων πρέπει να την χωρίσετε σε 8 μέρη μέσης [80 cm].
Το 80 διαιρούμενο με 8 = 10 cm
Η γραμμή περιφέρειας είναι κανονικά 20 cm κάτω από τη μέση και έτσι σε εκείνο το σημείο θα κάνετε μια οριζόντια γραμμή ίση με την περιφέρεια διαιρούμενη με τον αριθμό των επιθυμητών πάνελ + 6 mm.
Η μέτρηση δείγματος περιφέρειας είναι [106 cm], οπότε η οριζόντια γραμμή είναι [13,25 εκ.] Συν 6 mm = [13,85 cm].
Με μια ευθεία γραμμή, ενώστε τις εξωτερικές γραμμές της φούστας, συνδέοντας τη μέση με την περιφέρεια μέχρι το στρίφωμα και τραβώντας την κάτω γραμμή.
Από το κέντρο του επάνω μέρους του "T", μετρήστε 6 mm προς τα κάτω και σχεδιάστε την ελαφρά καμπύλη της μέσης.
Οι εξωτερικές πλευρές του στριφώματος πρέπει να μειωθούν 6 mm η κάθε μία και με καμπύλη ελαφρού ύψους σχεδιάστε το νέο στρίφωμα.
Κάνετε τη ζώνη μέσης σας ίση με τη μέτρηση της μέσης σας συν 4 εκ και το πλάτος είναι 6.5 εκ (η τελειωμένη ζώνη μέσης σας είναι πλάτους  3,2 εκ).
Θυμηθείτε ότι δεν έχετε συμπεριλάβει ακόμα τα περιθώρια ραφής, οπότε μετά την ολοκλήρωση του πατρόν της φούστας, σημειώστε το περιθώριο ραφής 1,5 εκ στις πλευρικές ραφές και την μέση της φούστας και προσθέστε ένα περιθώριο ραφής 5 εκ στον ποδόγυρο. Το περιθώριο ραφής θα σχεδιαστεί γύρω από τη φούστα καθώς και τη ζώνη μέσης.
Θυμηθείτε ότι θα χρειαστεί να κόψετε πολλά κομμάτια από αυτό το πατρόν, δηλαδή ίσος αριθμός κομματιών με αυτόν των επιθυμητών φύλλων. Π.χ. κόβετε 8 από κομμάτια φούστας, δεδομένου ότι είναι μια φούστα 8-φύλλων.
Η κατακόρυφη κεντρική γραμμή του πατρόν θα πρέπει να είναι παράλληλη της ούγιας, όταν τοποθετείτε το πατρόν στο ύφασμα.
Δείτε σε βίντεο τον σχεδιασμό βήμα-βήμα.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER