ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΕΥΚΟΛΟ ΚΙΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΥΚΟΛΟ ΚΙΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ
Το kimono είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό ένδυμα. Η λέξη kimono κυριολεκτικά σημαίνει ki ("φορούν", ειδικά στο πάνω μέρος του σώματος) + mono ("πράγμα").
Με την πάροδο του χρόνου, το kimono έχει γίνει ένα ένδυμα σε σχήμα Τ, τυλιγμένο με το μήκος των μανικιών, τις παραλλαγές και τον ορισμένο τρόπο κατασκευής. Σήμερα, τα κιμονό φορούν τις περισσότερες φορές γυναίκες, ειδικά σε ειδικές περιπτώσεις. Ανύπαντρες γυναίκες φορούσαν παραδοσιακά Furisode («αιωρούμενο μανίκι») κιμονό, με μανίκια μήκους σχεδόν μέχρι το δάπεδο, σε ειδικές περιπτώσεις, αν και ακόμη περιστασιακά κάποια κιμονό έχουν πλέον μανίκια με στρογγυλεμένες άκρες στο μπροστινό μέρος.
Τα κιμονό είναι πολύ της μόδας, άλλωστε έχουν ανακηρυχτεί αναμφισβήτητα οι μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές της σεζόν. Λατρεύονται για την χαλαρή τους διάθεση αλλά και την κομψότητά τους. Γιατί λοιπόν να μην ράψετε ένα μόνες σας ένα όμορφο κιμονό με το ύφασμα που εσείς θα επιλέξετε, που θα έχει το χρώμα που σας πηγαίνει και θα σας κάνει να ξεχωρίζετε? Είναι εύκολο να ραφτεί χωρίς απαιτητικές ραφές και σίγουρα το δικό σας θα είναι μοναδικό. Είναι βεβαίως και από τα έργα που συστήνουμε για τις αρχάριες φίλες που τώρα ξεκινούν το ράψιμο.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ
Ύφασμα 1,50 Χ 1,20μ.
Ψαλίδι
Κλωστή
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή
ΟΔΓΗΓΙΕΣ
Διπλώστε το ύφασμα στην μέση και πάλι στην μέση. Κόψτε ένα ορθογώνιο κομμάτι όπως βλέπετε στο βίντεο για να σχηματιστούν τα μανίκια. Στην συνέχεια ράψτε κάτω από τα μανίκια και τις πλαϊνές ραφές με ένα ίσιο γαζί.
Ανοίξτε τώρα το πατρόν σας ή το ύφασμα σας και κόψτε στο κέντρο εμπρός το άνοιγμα του κιμονό. Κάνετε τα στριφώματα στην λαιμόκοψη, στο εμπρός άνοιγμα και στα μανίκια. Τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες με ζιγκ-ζαγκ βελονιά.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER