ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΠΩΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΤΡΟΝ ΡΑΠΤΙΚΗΣ


ΠΩΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΤΡΟΝ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
Τα ψηφιακά σχέδια ραφής είναι αρχεία που εκτυπώνετε από τον εκτυπωτή του σπιτιού σας για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ραφής πλήρους μεγέθους.Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση ψηφιακών σχεδίων ραφής ...
1. Μπορείτε να εκτυπώσετε το πατρόν όσες φορές θέλετε, επιτρέποντάς σας να ράψετε το πατρόν σε διάφορα μεγέθη και κάνοντας αισθητικές ή προσαρμόσιμες αλλαγές στο σχέδιο κάθε φορά.
2. Είναι πολύ λιγότερο ακριβό σε σύγκριση με το σχέδιο φακέλου αφού δεν πληρώνετε για τη συσκευασία, το κόστος αποστολής και την επαγγελματική εκτύπωση.
3. Μπορείτε να το ράψετε αμέσως! Μόλις έχετε την επιθυμία να ράψετε ένα ένδυμα και έχετε κάποιο ύφασμα ήδη στο σπίτι σας ... Απλά κατεβάζετε ένα πατρόν το εκτυπώνετε και το ράβετε χωρίς να χρειαστεί καν να βγείτε από το σπίτι σας.
Πώς να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά σχέδια ραπτικής
Τι χρειάζεστε: εκτυπωτή, χαρτί A4, ταινία, ψαλίδι, χάρακα, στυλό / μολύβι
Βήμα 1: εκτύπωση του σχεδίου
Πριν εκτυπώσετε ολόκληρο το πατρόν θα πρέπει να εντοπίσετε τη σελίδα μέσα στο πατρόν που έχει το «τετράγωνο δοκιμής». Αυτό το τετράγωνο είναι ακριβώς 10cm, επομένως πρέπει πρώτα να εκτυπώσετε αυτή τη σελίδα για να μετρήσετε το τετράγωνο για να δείτε αν ο εκτυπωτής σας εκτυπώνει το σχέδιο σε κλίμακα.
Όλοι οι εκτυπωτές είναι διαφορετικοί, αν και συνιστούσαμε την εκτύπωση του πραγματικού μεγέθους πατρόν, ορισμένοι εκτυπωτές πρέπει να συρρικνωθούν ή να προσαρμοστούν για να εκτυπώσουν το πρότυπο σε κλίμακα. Έτσι παίξτε γύρω με τις επιλογές του εκτυπωτή και δείτε ποια ρύθμιση κάνει το τεστ τετράγωνο 10 εκατοστά.
Μόλις εκτυπώσετε τη σελίδα με το τετράγωνο δοκιμής που μετρά ακριβώς 10 εκατοστά μπορείτε να προχωρήσετε και να εκτυπώσετε ολόκληρο το πατρόν!
Εκτύπωση πατρόν σε φύλλα (πλακίδια)
Αφού εκτυπώσετε ολόκληρο το πατρόν θα παρατηρήσετε ότι η πρώτη σελίδα του σχεδίου έχει τη διάταξη πλακιδίων πάνω σε αυτό. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την πλήρη εικόνα του και θα πρέπει να το κρατήσετε στο πλευρό σας να το συμβουλεύεστε αν έχετε κάποιες αμφιβολίες. Σε κάθε φύλλο του πατρόν υπάρχουν άκρα με αριθμούς, γράμματα και τρίγωνα. Αυτά δείχνουν ποια φύλλα πάνε μαζί. Τα πατρόν PDF εκτυπώνονται συχνά με τάξη ώστε να μην χρειαστεί να σκάψετε τη στοίβα χαρτιού για να βρείτε τις αντίστοιχες σελίδες.
Πρώτα πρέπει να βρείτε την αντίστοιχη άκρη, παραδείγματος χάριν η αντιστοιχία 1α με 1α, 1β με 1β κ.λπ. Στην συνέχεια, τοποθετήστε τα άκρα δίπλα-δίπλα και μπορείτε είτε:
Να διπλώσετε την μια άκρη ακριβώς κάτω από την κάθετη γραμμή και να την τοποθετήστε επάνω στην άλλη σελίδα έτσι ώστε να ταιριάζει με τις τρίγωνες βάσεις και τις κάθετες γραμμές
ή μπορείτε να κόψετε τις άκρες κάτω ακριβώς από την γραμμή και με σελοτέιπ να τις κολλήσετε στην άλλη πλευρά ώστε να ταιριάζουν πάλι τις τρίγωνες βάσεις.
 
Τέλος, μπορείτε απλά να περάσετε την μία σελίδα πάνω από την άλλη.
Απλά βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε μέσα από το χαρτί σας για να βεβαιωθείτε ότι οι γραμμές είναι ευθυγραμμισμένες.
Περιθώρια ραφής και κοπή
Πρώτα πριν κόψετε οτιδήποτε ή προσθέσετε κάποιο περιθώριο ραφής πρέπει να προσδιορίσετε ποιο Νο μεγέθους πατρόν είστε. Ανατρέξτε ξανά στις οδηγίες πατρόν για να δείτε ποιο σχέδιο γραμμής αντιστοιχεί σε ποιο μέγεθος.
Στις περισσότερες μορφές Burda το περιθώριο ραφής δεν συμπεριλαμβάνεται, οπότε πρέπει να το προσθέσετε μόνες σας.
======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER