ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

DIY ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ

 DIY ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ
Το μπροκάρ είναι από τα υφάσματα που λατρεύω και μου αρέσει να το χρησιμοποιώ σε πολλά έργα ραπτικής.
Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να ράψω μία φούστα μπροκάρ, εμπνευσμένη από το catwalk του Proenza Schouler AW12. Αυτό ήταν ίσως το πιο απλό έργο που έκανα και το οποίο βεβαίως χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Είναι ένα έργο ιδανικό για αρχαρίους και σας προκαλώ να το δοκιμάσετε.  Μπορείτε σίγουρα να ράψετε μία τέτοια φούστα ακόμα και στο χέρι, αν θέλετε ή αν δεν διαθέτετε ραπτομηχανή.
ΥΛΙΚΑ:
2 μέτρα υφάσματος μπροκάρ
Ανάλογη κλωστή
Ψαλίδι
2 ή 3 σούστες
Μια ραπτομηχανή (ή ράψιμο με το χέρι)
ΟΔΗΓΙΕΣ:
1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τυλίξετε το ύφασμα γύρω από τους γοφούς σας και να αποφασίσετε πόσο θέλετε να είναι το μήκος στον ποδόγυρο, σηματοδοτώντας το με μια καρφίτσα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το ύφασμα γύρω από την περιφέρεια σας για να υπολογίσετε πόσο ύφασμα χρειάζεστε επιπλέον για να περάσει πάνω από το μπροστινό μέρος χωρίς να αποκαλύπτεστε όταν περπατάτε. Συνήθως χρειάζεται περίπου να είναι 1,7 – 1,8 φορές της μέτρησης της μέσης σας. Στη συνέχεια κόψτε το ύφασμα στις μετρήσεις που μόλις πήρατε, προσθέτοντας 5 εκ για τα στριφώματα σε όλες τις πλευρές γύρω.
2. Διπλώστε τις άκρες της φούστας προς τα μέσα σε όλη τη διαδρομή γύρω από τη φούστα, σιδερώστε και στη συνέχεια ράψτε. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βελονιά ζιγκ ζαγκ για να καλύψετε ταυτόχρονα τις ακατέργαστες άκρες ώστε να μειώσετε την πιθανότητα φθοράς. Επίσης αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την συγκολλητική ταινία στριφώματος (αράχνη) για να το κάνετε αυτό, αν δεν θέλετε να ράψετε.
3. Θα πρέπει ουσιαστικά να έχετε ένα μακρύ ορθογώνιο κομμάτι υφάσματος που θα διπλώνει εμπρός σας. Πιέστε μια πλευρά προς τα κάτω για να δημιουργήσετε το ασύμμετρο στρίφωμα.
4. Εάν η φούστα σας,  αφήνει κενό γύρω από τη μέση σας στο πίσω μέρος, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συμβαίνει αφού δεν θα έχετε ένα πολύ επίπεδο στρίφωμα, δημιουργήστε δύο πένσες, ράβοντας σε σχήμα V στην μέση του πίσω μέρους της φούστας για να δημιουργήσετε ένα σχήμα πιο προσαρμόσιμο. Χρησιμοποιήστε καρφίτσες για να επεξεργαστείτε το καλύτερο σχήμα πριν ράψετε τις πένσες ή ακολουθήστε τις οδηγίες για το πως ράβουμε τις τέλειες πένσες εδώ.
  5.Τυλίξτε τη φούστα γύρω σας και επιλέξτε πού να τοποθετήσετε τις σούστες. Τοποθετήστε κάποια στην περιφέρεια με την οποία να συνδέετε την μία εμπρός πλευρά της φούστας εκεί όπου θα επικαλύπτει την άλλη εμπρόσθια πλευρά. Θεωρητικά οπουδήποτε έχετε δύο κομμάτια υφάσματος που επικαλύπτονται είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βάλετε σούστα έτσι ώστε η φούστα να είναι ασφαλής. Φορέστε την και βεβαιωθείτε ότι οι σούστες είναι κλειστές.
Είναι τόσο εύκολο να γίνει μία τέτοια απλή φούστα! Και γίνεται πολύ εύκολα με οποιοδήποτε ημίσκληρο ύφασμα.
Αυτή η φούστα είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να είστε γκουρού της ραπτικής ή να πετάξετε πολλά χρήματα, ούτε βεβαίως να καταβάλετε μεγάλο κόπο για να κάνετε μία εξαιρετική εμφάνιση!
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER